Σεβασμός στην Ονδούρα και στον «άγνωστο» Βαλένσια

7Σ’ όσους έχουμε παρακολουθήσει το γνήσιο λατινοαμερικάνικο (συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής) ποδόσφαιρο, δεν μπορεί κανείς παρά να είναι φαν αυτού που υπηρετεί η Ονδούρα. Το κάνει τόσο πιστά που πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Πάει όλα τα ματς στη δύναμη, στα στενά μαρκαρίσματα, στον τσαμπουκά. Με τη Γαλλία το πλήρωσε με την αποβολή και βέβαια δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη απέναντι σε μια ομάδα με αυτοματισμούς. Απέναντι στο Εκουαδόρ, όμως, τα κουτσοκατάφερε. Θα τα κατάφερνε απόλυτα εάν κρατούσε τουλάχιστον την ισοπαλία.  Αλλά το Εκουαδόρ δεν την «πάτησε» δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά έκανε εκείνο την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1. Νίκη, όμως, που θαρρώ πως δεν του εξασφαλίζει τίποτα.

Η πρόκριση πίσω από τη Γαλλία θα κριθεί στον αγώνα της Ονδούρας με την Ελβετία. Δύο εντελώς διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Οι Ελβετοί έχουν προπονητή με περγαμηνές αλλά είναι μια ομάδα γεμάτη διαφορετικότητες –όσες και οι εθνικότητες των παικτών της- και βέβαια κουβαλάει τη συντριβή από τη Γαλλία. Αντίθετα η Ονδούρα δείχνει ομάδα που δεν… καταλαβαίνει τίποτα. Ασφαλώς χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά και από εκεί και πέρα η Γαλλία να μην φρενάρει απέναντι στο Εκουαδόρ.

Στα του αγώνα του Εκουαδόρ με την Ονδούρα, πήρε ένα ημίχρονο στο Εκουαδόρ για να καταλάβει πώς έπρεπε να παίξει για να αντιμετωπίσει την Ονδούρα. Άνοιξε το παιχνίδι από τα πλάγια και κράτησε λίγο πιο πίσω τα αμυντικά χαφ της για να μην «τρώει» με τέτοια ευκολία αντεπιθέσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι τη λύση την έδωσε ο Βαλένσια αλλά όχι ο γνωστός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτός ήταν σκιά του εαυτού του. Ο Ενέρ Βαλένσια πέτυχε και τα δύο γκολ, κάνοντας τη διαφορά. Αυτός τουλάχιστον τα δίνει όλα γιατί εάν η ομάδα του περίμενε από τον παίκτη της Γιουνάιτεντ, θα είχε ήδη φτιάξει βαλίτσες επιστροφής. Το Εκουαδόρ άντεξε –αν και «μάσησε» σε κάποια διαστήματα- από το σκληρό παιχνίδι της Ονδούρας και έφτασε αγχωτικά σε μια νίκη που το κρατάει ζωντανό.

Be Sociable, Share!