Κίνηση – μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες

ntabizasΑλλάζει γιατρό ο Παναθηναϊκός και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μπορεί για το ευρύ κοινό να μην σημαίνει πολλά μια τέτοια κίνηση, όμως εσωτερικά για το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει μεγάλη σημασία. Και αυτό γιατί αποδεικνύει ότι ο Νίκος Νταμπίζας αξιολογεί κάθε στέλεχος ξεχωριστά και βάσει της εικόνας, της συμπεριφοράς και του έργου τους όλη τη σεζόν, λαμβάνει αποφάσεις. Τους έχει δηλαδή όλους… alert. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για κανέναν, ούτε συμπεριφορά βολέματος και δημοσιουπαλληλισμού.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφερθούν τα θέματα που οδηγούν στην έξοδο τον Παναγιώτη Κουλουμέντα. Ας αρκεστούμε στο ότι υπήρχαν γενικότερα ζητήματα. Ο Νταμπίζας λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα τεχνικού διευθυντή, έχοντας φυσικά και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που του προσφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, πράγμα σπανιότατο για ελληνικό σύλλογο. Είναι και αυτός ένας λόγος που λειτούργησαν όλα τόσο ομαλά και εξέπεμπε τέτοια ποδοσφαιρική αύρα σε κάθε κίνησή του ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν.

Καθόλου τυχαία πρώτη κίνηση του Νταμπίζα ήταν να εισακούσει το αίτημα των Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, Γιουσέφ Φος και φυσικά του Γιάννη Σαμαρά, να προχωρήσει στην πίεση στον Αλαφούζο για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Φτιάχνεται το γυμναστήριο, φτιάχνεται το φυσικοθεραπευτήριο, φτιάχνονται δύο νέα γήπεδα για την ακαδημία ώστε να ξεμπλοκάρει η λειτουργία. Ο Νταμπίζας έχει νοικοκυρέψει πάρα πολύ τα πράγματα, έχοντας τη βοήθεια και από άριστους επαγγελματίες όπως όλο το προπονητικό τιμ. Αυτό ακριβώς το νοικοκύρεμα είχε να το δει χρόνια ο Παναθηναϊκός.

Be Sociable, Share!