2.651 λέξεις χωρίς κοπτοραπτική

ultΧίλια καλά έχουν οι εφημερίδες, ένα δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ. Το πρόβλημα χώρου. Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις συνεντεύξεις. Κάνεις συνέντευξη από έναν άνθρωπο και αντί να έχεις τις σελίδες που απαιτούνται βάσει του όγκου και φυσικά του ενδιαφέροντος της συνέντευξης, παίρνεις το μισό και αν… Και άντε μετά να κόψεις και να ράψεις για να βγάλεις κάτι αξιοπρεπές. Κάπως έτσι συνέβη με τη συνέντευξη του Νίκου Αβραμίδη, υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με το «Παναθηναϊκό Κίνημα». Στη «Live Sport» χώρεσε ακριβώς η μισή. Το ευτύχημα στο Matigarrida είναι ότι αφενός δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου και αφετέρου ο ιδιοκτήτης, ο διευθυντής και ο δημοσιογράφος του συμφωνούν πάντα σε ό,τι γράφεται!

Είναι μια fair κίνηση απέναντι στον άνθρωπο που με χώρεσε στο στενό προεκλογικό πρόγραμμά του. Ακολουθεί, λοιπόν, αυτούσια η συνέντευξη:

-          Εκλογικός στόχος σας;

«Έχουμε απέναντί μας μεγαθήρια. Συνδυασμούς με αναγνωρισιμότητα, πολλά χρήματα, στήριξη από συγκροτήματα, ενώ εμείς είμαστε μόνοι μας. Δεν μπορώ να μπω σε αριθμούς ψήφων γιατί δεν ξέρω πόσοι θα ψηφίσουν. Πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει, να πάει στην κάλπη. Οι δύο σύμβουλοι για εμάς είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Δυστυχώς το εκλογικό σύστημα δίνει την πλειοψηφία συμβούλων στον πρώτο συνδυασμό».

-          Γιατί να σας ψηφίσει ένας φίλος του Παναθηναϊκού;

«Το Παναθηναϊκό Κίνημα και ο συνδυασμός για τις δημοτικές εκλογές είναι ανεξάρτητος συνδυασμός που αποτελείται από ενεργούς πολίτες που κοινό χαρακτηριστικό έχουμε την αγάπη μας και την προσφορά μας στο σύλλογο. Οι 15 έφοροι από τους 22 τμημάτων του Ερασιτέχνη είναι υποψήφιοι μας. Είναι ένα ψηφοδέλτιο Παναθηναϊκό, εν αντιθέσει με του Πειραιά που λένε ότι έχουν Παν αθηναϊκούς κι ΑΕΚτζήδες. Εμείς έχουμε μόνο Παναθηναϊκούς. Θα ήταν καλοδεχούμενοι πιο επώνυμοι Παναθηναϊκοί. Αφού δουν την παρουσία και το έργο μας στο Δήμο Αθήνας και επειδή είναι η πρώτη φορά, μετά θα βρεθούν πολλοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια».

-          Αν κάποιος δεν είναι Παναθηναϊκός τι μπορεί να βρει στο πρόγραμμά σας και να τον κάνει να το σκεφτεί;

«Πρώτα από όλα γιατί λέμε την αλήθεια. Είμαστε ανεξάρτητοι πολιτικά. Όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά ο καθένας στηρίζεται από 2-3 κόμματα. Το δεύτερο είναι το πρόγραμμά μας που είναι εφικτό και υλοποιήσιμο γιατί οι περισσότεροι συνδυασμοί προβάλουν ένα πρόγραμμα που μετατρέπει την Αθήνα σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη και την επομένη των εκλογών επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα. Είναι πρόγραμμα βγαλμένο μέσα από την εμπειρία των στελεχών του «ΠΑΝ.ΚΙ.».

-Ποιες είναι οι προτάσεις σας στα βασικά προβλήματα του Δήμου;

«Το πνεύμα του προγράμματός μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του δημότη, η τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει τοπική γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι δήμαρχοι είναι διαχειριστές της κεντρικής εξουσίας. Δίνουμε έμφαση στη συνεργασία των πολιτών στις γειτονιές. Ζούμε σε εποχή κρίσης και είναι πολύ σημαντικό, επειδή και οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων είναι περιορισμένες, να βγει κάποιος και να ποτίσει το παρκάκι της γειτονιάς του ή μια οικογένεια να κάνει έναν καθαρισμό. Χρειάζεται σε αυτό πρωτοβουλία από το Δήμο να οργανώσει και να ενημερώσει. Δίνουμε έμφαση στο αθλητικό κομμάτι. Ο δήμος έχει 2,5 ποδοσφαιρικά γήπεδα, το Ρουφ, την Αλεπότρυπα και ένα μικρό στην Ακαδημία Πλάτωνος όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες σωματεία. Χρειάζεται εξορθολογισμός στα οικονομικά του Δήμου. Προ τριμήνου ο κ. Καμίνης πέρασε μια προμήθεια για την καθαριότητα 25 εκατ. ευρώ. Δεν λέω ότι δεν είναι απαραίτητα αλλά τα 25 θα μπορούσε να ήταν 24 και το 1 εκατ. ευρώ να πήγαινε σε κατασκευή δύο μικρών γηπέδων. Πρόταση μας είναι ότι με απλές κατασκευές, τα μπαλόνια που λέμε, να μπορούν να λειτουργούν είτε με ευθύνη των σωματείων, είτε του Δήμου».

 

-          Εκτός από εθελοντισμό πού θα βρείτε πόρους να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας;

«Ό,τι έχουμε προτείνει είναι κοστολογημένο γι’ αυτό και δεν προτείνουμε τεράστια έργα. Θα προσπαθήσουμε από την πρώτη μέρα όλοι οι συνδυασμοί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για τα βασικά θέματα, καθαριότητα, ασφάλεια, αθλητικοί χώροι. Είναι κοινά για όλους τους Αθηναίους. Το δεύτερο είναι η καλύτερη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Στην Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ δόθηκαν χρήματα σε συλλόγους. Θέλει συζήτηση χωρίς κομματικά στεγανά».

-          Τα έχει κάνει τόσο άσχημα όλα ο Καμίνης;

«Θέλω να είμαι δίκαιος. Όλοι πριν τον Καμίνη έκαναν και καλά και κακά. Για μένα το λάθος του Καμίνη είναι ότι δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους Αθηναίους με τον τρόπο που εξελέγη και κατέληξε να είναι στυγνός διαχειριστής, εργαλείο της κεντρικής εξουσίας. Και το εξηγώ. Του ζήτησαν να διαλύσει τη δημοτική αστυνομία, ίσως το μοναδικό σώμα που είχε σχέση με τους δημότες και τη διέλυσε. Του ζήτησαν να απολύσει τους σχολικούς φύλακες που ήταν οι μόνοι που φυλούσαν τα σχολεία και τους απέλυσε. Έδιωξε τουλάχιστον 2.000 συμβασιούχους, οι οποίοι έβγαζαν την περισσότερη δουλειά. Κοινώς δεν είπε πουθενά «όχι». Ένας δήμαρχος πρέπει να λέει «όχι». Λέει ότι έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου. Πολύ πιθανό να το έχει κάνει, εμείς δεν είμαστε μέσα για να ξέρουμε. Με απολύσεις είναι λογικό να το συμμαζέψεις. Ο δήμαρχος κρίνεται από το έργο του. Κάτι σοβαρό δεν έχει κάνει. Ίσως το μόνο σοβαρό είναι οι κοινωνικές δομές με τη βοήθεια της εκκλησίας. Δεν είναι αμελητέο αλλά είναι πολύ λίγο».

-          Άρα θεωρείς ότι δεν είναι ανεξάρτητος;

«Η ιστορία το λέει. Ήταν πρόταση του κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες εκλογές με αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξή του. Σήμερα στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ω του θαύματος τη Δράση. Πόσο ανεξάρτητος είναι;»

-          Τι εικόνα σου δίνει ο κόσμος για τον Δήμο;

«Ότι είναι παραμελημένες οι γειτονιές. Προχθές στη γειτονιά μου στα Εξάρχεια μου έλεγαν ότι έχουν μήνες να αλλάξουν καμένες λάμπες. Προφανώς δεν υπάρχουν προμήθειες. Το ίδιο για σπασμένα παγκάκια, για χαλασμένες μπασκέτες».

-          Πώς σου φαίνεται η προσπάθεια των λοιπών υποψηφίων να εντάξουν στο πρόγραμμα τους τη Λεωφόρο;

«Από μόνο του επιτυχία ότι το θέμα Λεωφόρος είναι στην πρώτη γραμμή. Μέχρι προ μηνών όλοι μιλούσαν για Διπλή Ανάπλαση. Είναι δεδομένη η κοινή στάση ΠΑΕ, Ερασιτέχνη και «ΠΑΝ.ΚΙ.» για την παραμονή στη Λεωφόρο, τα έργα που έχει προγραμματίσει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης με την Περιφέρεια ενώ όταν βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε το σχέδιό μας για νέο γήπεδο. Ψηφοθηρικά όλοι οι συνδυασμοί προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πρόταση. Όταν ρωτάς κάτι παραπάνω καταλήγεις στα εξής. Ο κ. Καμίνης ξεκάθαρα είναι υπέρ της διπλής ανάπλασης διότι δεν κρίνεται ως υποψήφιος αλλά ως δήμαρχος και επί 3,5 χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για τη διπλή ανάπλαση. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε υπέρ της προσωρινής παραμονής του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο αλλά θέλει να δει τις πιθανότητες να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε Παναθηναϊκός και ότι είναι υπέρ της παραμονής αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει την πρότασή του. Ο κ. Σακελλαρίδης είναι υπέρ της παραμονής αλλά όταν τον ρωτάς σου λέει ότι η Λεωφόρος ανήκει στο δήμο. Είμαστε οι μοναδικοί που λέμε «όχι» στη διπλή ανάπλαση και πιστεύω ότι είμαστε κοντά γιατί κατά μεγάλο ποσοστό υπάρχει σιγουριά ότι θα καταπέσει το Προεδρικό Διάταγμα. Είμαστε οι μόνοι που θέλουμε παραμονή στη Λεωφόρο όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και των 22 τμημάτων του Ερασιτέχνη. Θεωρούμε ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί γήπεδο πάνω από 20.000 και το σχέδιο μας είναι εφικτό και υλοποιήσιμο και χρειάζεται πολιτική βούληση και το οικονομικό σκέλος».

-          Η υπερπροβολή του θέματος της Λεωφόρου πιστεύεις θα σας βγει σε καλό;

«Σημαία της προσπάθειας είναι το γηπεδικό. Το θέμα από μόνο του είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τον κόσμο γιατί εάν δεν φτιαχτεί γήπεδο με εμπορικά έσοδα, ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης θα σηκώσουν κεφάλι. Το κατεστημένο φοβάται το καινούργιο. Σίγουρα το πρόγραμμά μας δεν έτυχε της προβολής που θα μπορούσε αλλά μέσα από την παρουσία μας στο δήμο θα το παρουσιάσουμε εκεί».

-          Περίμενες καλύτερη αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ;

«Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Σίγουρα ήθελα. Η υποψηφιότητα Καμίνη είναι συστημική και προβάλλεται από παντού. Εξαρχής θεώρησα ότι θα υπήρχε υπερπροβολή του Καμίνη άρα δεν θα μπορούσε να προβάλει και εμάς που είχαμε κόντρα μαζί του. Περισσότερο κινηθήκαμε με ανθρώπους που μας έχουν γνωρίσει. Είμαστε αυτό που λέμε και δεν έχουμε από πίσω μας συμφέροντα. Θα στηρίξουμε το δίκαιο από όπου και αν προέρχεται».

-          Δεχθήκατε πόλεμο;

«Μπορεί κάποιοι να μην μας στήριξαν όσο περιμέναμε αλλά δεν δεχθήκαμε πόλεμο. Για να πολεμήσεις κάποιον πρέπει να βρεις κάποιον να πατήσεις. Εμείς είμαστε καθαροί. Αν θέλαμε θα αποδεχόμασταν προτάσεις για συνεργασίας ή ακόμα και εγώ που δέχθηκα προτάσεις».

-          Πώς θα χαρακτήριζες τη συνολική στάση του Καμίνη απέναντι στον Παναθηναϊκό;

Ήταν εχθρικός. Συντήρησε το θέμα της διπλής ανάπλασης ενώ επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να γίνει το εμπορικό κέντρο και το τέμενος. Είναι ο πρώτος δήμαρχος που αμφισβήτησε εγγράφως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου και ότι μας επιτρέπει να παίζουμε στη Λεωφόρο. Σε οποιοδήποτε άλλο δήμο θα είχε φύγει το ίδιο βράδυ ο δήμαρχος. Θα αποκαλύψω ότι ζητήσαμε επανειλημμένως από τους υποψηφίους να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας για να δούμε ποιος λέει αλήθεια. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ο κ. Καμίνης μέχρι πρόσφατα έλεγε «ας αποφασίσει ο Παναθηναϊκός τι θέλει». Όταν Ερασιτέχνης και ΠΑΕ είπαν κατηγορηματικά ότι θέλουν παραμονή στη Λεωφόρο, σταμάτησε να αναφέρεται στο θέμα. Προσπάθησε να δημιουργήσει σύγχυση στον κόσμο διότι κατάλαβε ότι είχε πολιτικό κόστος από την αντιμετώπιση του συλλόγου. Θυμίζω και την  υπόθεση με το γηπεδάκι που ζητήθηκε από τον Ερασιτέχνη και κορόιδευε δύο μήνες. Τις τελευταίες 20 ημέρες δεν έκανε καμία αναφορά στη Λεωφόρο».

-          Στη διπλή ανάπλαση ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έκανε;

«Πριν 8 χρόνια ξεκίνησε κάτι άλλο από αυτό που εξελίχθηκε στο θέμα της διπλής ανάπλασης. Όλοι το στηρίζαμε στην αρχή. Γήπεδο έδινες, γήπεδο έπαιρνες. Σήμερα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Ο δήμος έλεγε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Ουδέποτε έχει χρηματοδοτηθεί αθλητικό έργο από το ΕΣΠΑ. Μετά είπε ότι θα βρει λεφτά ο δήμος που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα οικονομικά μου. Είναι απορία μου γιατί κρατάει ανοιχτό το θέμα της διπλής ανάπλασης. Ο μοναδικός λόγος μπορεί να είναι το εμπορικό ή το τέμενος. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα έργα προϋποθέτουν ισοζύγιο πρασίνου. Κοινώς το πράσινο που καταστρέφεις στον Ελαιώνα πρέπει να το αποδώσεις. Δυστυχώς έχει αποδοθεί ως πράσινο η Λεωφόρος. Αν αποχαρακτηριστεί η Λεωφόρος θα πρέπει να αποδοθεί κάπου αλλού. Εάν πέσει το Προεδρικό Διάταγμα, ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό της Λεωφόρου».

-          Γιατί ο Ερασιτέχνης δεν έχει ζητήσει να πέσει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης;

«Νομίζω την έχουν ζητήσει. Ο Ερασιτέχνης ξεκάθαρα έχει πει ότι είναι κατά της διπλής ανάπλασης και το ίδιο έκανε η ΠΑΕ. Εμπλεκόμενοι φορείς είναι ο δήμος, ο Ερασιτέχνης και ο Βωβός. Ο Ερασιτέχνης την κίνηση που έπρεπε να κάνει την έκανε. Προσέφυγε κατά του προεδρικού διατάγματος. Το τελευταίο σχέδιο του ΟΡΣΑ εξαφάνισε επί της ουσίας τη Λεωφόρο. Υπενθυμίζω ότι η υπεύθυνης του ΟΡΣΑ είναι διορισμένη στην Τεχνόπολις ΑΕ ως εκπρόσωπος της παράταξης Καμίνη. Εάν αυτό δεν είναι διαπλοκή, τι να πω;»

-          Λένε κάποιοι το εξής: είναι δυνατόν να γκρεμιστεί ένα γήπεδο που θα μπουν 7,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλασή του;

«Το θεωρώ δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Δεν είναι καλύτερα αυτό να ξεκαθαρίσει και νομικά για να επενδύσει όποιος θέλει να επενδύσει για να φτιάξουμε και το γήπεδο με τις εμπορικές χρήσεις;»

-          Το ΠΑΝ.ΚΙ. μοιάζει λίγο σαν να υπερασπίζεται εξωθεσμικά τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Ισχύει;

«Δεν υποκαθιστούμε κανέναν. Είμαστε αυτόνομοι και λέμε αυτό που πιστεύουμε. Είμαστε ρομαντικοί. Κενά υπήρξαν. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ήταν ένα βήμα από το Πρωτοδικείο εάν δεν αναλάμβανε ο κόσμος. Η ΠΑΕ επίσης πριν δυο χρόνια ήταν ένα βήμα πριν τη διάλυση. Δεν είμαστε οι τρεις σωματοφύλακες του Παναθηναϊκού αλλά θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε όποια προσπάθεια για το καλό του Παναθηναϊκού»

-          Αν μπει το «ΠΑΝ.ΚΙ.» στο Δήμο βλέπεις εξέλιξη και σε βουλευτικές εκλογές;

«Η κάθοδός μας στις ευρωεκλογές έχει να κάνει με την πίεση που δεχθήκαμε από πολύ κόσμο της Περιφέρειας που ήθελε να ψηφίσει «Παναθηναϊκό Κίνημα». Σήμερα που το συζητάμε δεν είναι στο μυαλό μας εμπλοκή με κεντρική πολιτική σκηνή».

-          Εάν δεν μπει το «ΠΑΝ.ΚΙ.» στο Δήμο πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του;

«Καταρχήν θα πρέπει να δούμε τι έφταιξε και δεν μπήκαμε. Έφταιξε ότι δεν πολιτευτήκαμε με σωστό τρόπο; Έφταιξε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ακόμα ώριμος να δεχθεί τέτοιο εγχείρημα; Σίγουρα θα μας προβληματίσει. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε μέσα».

-          Βλέποντας τις χιλιάδες των οπαδών του Παναθηναϊκού κάποιος μπορεί να θεωρεί απλή την εκλογή σας. Είναι μια εκλογική διαδικασία κάτι απλό;

«Όχι. Η ψήφος είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Ας δούμε το εγχείρημα του κ. Αλαφούζου με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Περιμένω να δω φέτος το καλοκαίρι τη στήριξη σε αυτό το εγχείρημα αφού η ομάδα υπερκάλυψε τις προσδοκίες του κόσμου. Ότι έρχονται 15.000 κόσμου στη Λεωφόρο δεν σημαίνει ότι ψηφίζουν στην Αθήνα. Κάποιοι ίσως ιδεολογικά να ανήκουν σε άλλο χώρο. Εμείς εξαρχής προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τους λόγους της κίνησης. Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, της πόλης που είναι συνυφασμένη με το σύλλογο, θα πείσει και τον τελευταίο ότι τα όσα λέγαμε, θα τα κάνουμε».

-          Στο θέμα της Λεωφόρου έχουν γίνει αρκετά βήματα από τη μέρα που ξεκινήσατε να μιλάτε γι’ αυτό. Το επόμενο βήμα είναι η είσοδος του ΠΑΝΚΙ στο Δήμο;

«Ναι. Μπαίνοντας στο δήμο θα είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός με δυνατότητα να συσπειρώσει χιλιάδες κόσμου».

-          Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα κατεβάσετε κόσμο;

«Αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Υπάρχουν κομματικοί συνδυασμοί που αύριο το πρωί δεν μπορούν να μαζέψουν 100 άτομα. Υπήρξε παλαιότερα η σκέψη, ειδικά την περίοδο της μεγάλης αντιπαλότητας με το δήμο, να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Ήμουν αρνητικός εξαρχής φοβούμενος την προβοκάτσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν χρειαστεί να πιέσουμε την πολιτεία και τα κόμματα για να περάσει το έργο της Λεωφόρου, δεν θα το κάνουμε. Επόμενο βήμα είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει, τι σκεφτόμαστε ώστε να αποκτήσουμε το λαϊκό έρεισμα για να προχωρήσει το έργο».

-          Τι παραπάνω απ’ όσα αυτή τη στιγμή γίνονται, μπορεί να πετύχει το ΠΑΝ.ΚΙ. με την παρουσία στο Δήμο;

«Έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε πολιτικά, να βγάλουμε πιο σκληρή ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ. Επίσης θα ενημερώσουμε τον κόσμο για το πόσο μπορεί να αλλάξει η περιοχή. Με την επιστροφή στη Λεωφόρο άνοιξαν 14 επιχειρήσεις, ξαναζωντάνεψε η γειτονιά. Όντως υπάρχει δυσκολία με τους κατοίκους δύο Κυριακές την εβδομάδες. Στο σχέδιό μας υπάρχουν υπόγεια πάρκινγκ. Στις εκλογές οι ψήφοι καταμετρώνται που σημαίνει ότι θα αρχίσει η πολιτεία να μας μετράει διαφορετικά».

-          Αν το ΠΑΝΚΙ είναι στο Δήμο δεν πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή δράσης με ΠΑΕ, Ερασιτέχνη για το γήπεδο;

«Προσπαθούμε να κρατάμε διακριτούς ρόλους με Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Εμάς ο ρόλος μας είναι να πιέζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει καλή επικοινωνία με Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Εμείς στηρίζουμε και επικροτούμε κάθε προσπάθεια για το καλό του συλλόγου. Για παράδειγμα όταν εξασφαλίστηκαν τα χρήματα της Περιφέρειας, ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε μπράβο».

-          Πότε θα ηρεμήσεις ότι το γήπεδο δεν κινδυνεύει;

«Όταν ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Με το ισχύον Π.Δ. στο άρθρο 4 είναι ξεκάθαρο ότι εάν ο δήμος παραχωρήσεις τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό, η Λεωφόρος γκρεμίζεται. Και μετά το επόμενο βήμα είναι να αποχαρακτηριστεί η Λεωφόρος από πράσινο, βήμα που θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση. Υπάρχει η περίφημη πενταετία που είναι σε ισχύ. Ήδη πέρασαν τα δύο χρόνια. Στα τρία χρόνια που απομένουν θα γίνουν βήματα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εμείς θέλουμε να ξέρει ο μέσος Παναθηναϊκός ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό και όταν φτιάξουν οι συνθήκες να κατασκευαστεί νέο γήπεδο».

-          Υποθετικά εάν το γήπεδο στη Λεωφόρο κάποια στιγμή κατασκευαστεί, το «ΠΑΝ.ΚΙ.» παύει να έχει λόγο ύπαρξης;

«Δεν είναι έτσι. Η Λεωφόρος είναι το θέμα που ασχοληθήκαμε εξαρχής. Οι πρώτες δράσεις μας ήταν κοινωνικού χαρακτήρα ειδικά σε εποχή κρίσης. Όταν μας αγκάλιασε ο κόσμος πιεστήκαμε με καλό τρόπο να αντιμετωπίσουμε το θέμα της Λεωφόρου. Μακάρι να γίνει το γήπεδο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει και να είσαι σίγουρος ότι το ΠΑΝ.ΚΙ. θα βρει λόγους ύπαρξης».

-          Στον Πειραιά υπάρχει μια υποψηφιότητα υπό τη σημαία του Ολυμπιακού. Βλέπεις ομοιότητες με τη δική σας προσπάθεια;

«Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Δεν ξέρω εάν η προσπάθεια του κ. Μώραλη σαν ιδέα είναι αντιγραφή της δικής μας προσπάθειας. Στον Πειραιά η στήριξη είναι από επιχειρηματίες, από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, από το σύνολο του Ολυμπιακού με απώτερο σκοπό επιχειρηματικά συμφέροντα. Η δική μας προσπάθεια είναι καθαρά παναθηναϊκή προσπάθεια. Τα έξοδά μας ήταν η τύπωση του φυλλαδίου και τα ψηφοδέλτιά μας και καλύφθηκαν εκ των έσω μέσω δύο εκδηλώσεων μας και των συνδρομών των μελών μας. Δεν ζητήσαμε βοήθεια από κανέναν».

-          Αν έρχονταν ένα τζίνι και σου έδινε τη δυνατότητα να σου ικανοποιήσει μια επιθυμία, να εκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων ή να φτιαχτεί νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Τι θα διάλεγες;

«Να φτιαχτεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ούτε συζήτηση! Η εκλογή μας έχει βασικό στόχο αυτό. Σαφέστατη η παρουσία του Κινήματος έχει να προσφέρει και άλλα από την επίλυση του γηπεδικού αλλά θα επέλεγα σίγουρα το γήπεδο».

 

 

Be Sociable, Share!