Συστημένο με παραλήπτη από τα παλιά

PROKΜία από τις αιτίες της σφοδρής κόντρας του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ήταν η επιθυμία του πρώτου να γίνει πλήρης έλεγχος στα οικονομικά του Ερασιτέχνη. Άλλοτε «ψιθυρίζονταν» και άλλοτε το «φώναζε» η πλευρά Βγενόπουλου ότι τα χρέη του Αθλητικού Ομίλου δημιουργήθηκαν την εποχή παντοκρατορίας των Γιαννακόπουλων. Ποτέ δημόσια. Αλλά μεταφέρονταν μέσω… διόδων και βέβαια είχε φτάσει στα αυτιά της πλευράς Γιαννακόπουλου. Αυτός ήταν και ο λόγος που προέτασσε ο Βγενόπουλος τα τελευταία χρόνια στις διοικήσεις του Ερασιτέχνη όταν του ζητούσαν οικονομική βοήθεια: «πρώτα θα γίνει οικονομικός έλεγχος και όταν ανακοινώσετε τα αποτελέσματά του, εγώ θα βοηθήσω».

Χρήσιμη και διόλου γρουσούζικη για τον Παναθηναϊκό η σημερινή ημέρα: Τρίτη και 13 γαρ, η ελληνική εκδοχή της αμερικανικής Παρασκευής και 13. Απλούστατα διότι μέσω της συνέντευξης Τύπου του προέδρου του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά μάθαμε δύο πράγματα περί των οικονομικών. Πρώτον ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και δεν μπορεί καν να προσδιοριστεί πότε θα συμβεί αυτό που εξαγγέλθηκε προ δεκαμήνου. Δεύτερον ότι η διοίκηση Γιαννακόπουλου παρέδωσε μηδενικό χρέος στους διαδόχους της.

«Ελληνικά» τώρα για να το κατανοήσετε όλοι. Σε δέκα μήνες δεν είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος. Ακόμα και για το γεμάτο ελλείψεις τμήμα λογιστών του Ερασιτέχνη και γενικώς για τη διάρθρωση του Ερασιτέχνη. Διότι τρία ήταν τα βασικά στοιχεία που προέταξε η νέα διοίκηση προ δεκαμήνου. Την επιβίωση και αναστύλωση του Ερασιτέχνη, την παράδοση στον κόσμο όσων έφεραν τον Α.Ο. στο χείλος του γκρεμού και η μάχη στο γηπεδικό. Στα δύο από τα τρία οι πρώτες εξετάσεις που έδωσε η διοίκηση έβγαλαν θετικό πρόσημο. Έστω και αν ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί στο ελάχιστο και επ’ ουδενί αντιπροσωπεύει τον ύμνο του «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ». Άλλωστε δεν γίνονται μέσα σε ένα χρόνο αυτά και ειδικά χωρίς ένα βασικό «λεφτά» για χρηματοδότη ή μια ακμάζουσα ΠΑΕ που να «σπρώχνει» χρήμα στον Ερασιτέχνη.

Πάμε πίσω στα οικονομικά. Στην κουβέντα πάνω ο Μιχαλαριάς παραδέχθηκε ότι μείζον θέμα για να αποδοθούν ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις, αποτελούν οι ψηφισμένοι από τη Γενική Συνέλευση οικονομικοί απολογισμοί. Βέβαια σε όλα υπάρχουν τρόποι και λύσεις. Αλίμονο. Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κρεμαστούν έξω από τη Λεωφόρο τα κεφάλια όσων προκάλεσαν τη μιζέρια του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Στέκομαι απλά σε όσα είχε πει σε υψηλούς τόνους στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο Μιχαλαριάς.

Υπήρξε, λοιπόν, ξεκάθαρο μήνυμα: οι Γιαννακόπουλοι όχι απλά δεν δημιούργησαν χρέος αλλά πλήρωσαν τόσα από την τσέπη τους όσα κανείς άλλος και μάλιστα συνεχίζουν να πληρώνουν. Το μήνυμα σίγουρα έχει κατεύθυνση προς τον Βγενόπουλο. Ο οποίος τελικά ούτε έμαθε τον Ερασιτέχνη να ψαρεύει –όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου του- ούτε τον βοηθάει οικονομικά. Κάτι που μειώνει δραστικά το βαθμό συμπάθειας, τουλάχιστον στις τάξεις των οργανωμένων του «Ενιαίου Φορέα» που μην ξεχνάμε, έχουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Όχι ότι υπάρχει πλέον κανενός είδους σύνδεσμος με τον mr.MIG. Απλά πλέον και με σφραγίδα –που λένε- η απόσταση είναι αβυσσαλέα. Για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες.

Φανερό επίσης είναι ότι η μεγαλύτερη ελπίδα των ανθρώπων του Ερασιτέχνη για οικονομική βοήθεια έρχεται από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Εδώ και καιρό υπάρχει άνοιγμα… αγάπης. Βοήθεια υπάρχει έτσι και αλλιώς. Δεν αρκεί, όμως, για να λύσει τα προβλήματα – «βουνό» του Ερασιτέχνη. Γι’ αυτό λοιπόν ήταν ακόμα πιο εμφανές από τα λόγια του Μιχαλαριά ότι το γενικό σουλούπωμα του Α.Ο. αποσκοπεί και κάπου αλλού: στην προσέλκυση χορηγών. Όπως λένε ορισμένοι σε απόλυτα λαϊκή version: «Θέλουμε να μην έχουμε ανάγκη κανέναν κερατά».

Be Sociable, Share!