Βράζει ο λευκός καρχαρίας, τρέμει η χίμαιρα

whiteΓίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα με σποντίτσες και χαμένες -όχι σε μονόστηλα- αλλά σε μια γραμμή ολόκληρων κατεβατών, ότι θα έρθουν τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι δυνάμεων του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η γαρ-ρ-ίδα βούτηξε αναγκαστικά στον ελληνικό βυθό, προσπαθώντας να δει με τα μάτια της τι συμβαίνει και να καταθέσει -όπως πάντα- ενώπιόν σας τι έπιασαν οι κεραίες της.

Εδώ και καιρό η χίμαιρα δεν νιώθει βολικά στη θέση της. Έχει πληροφορηθεί βλέπετε ότι ο λευκός καρχαρίας έχει ξαμολήσει όλα τα χονδριχθή για να βρουν τι ακριβώς συνέβη και δέχθηκαν επίθεση με δυναμίτιδα στο Θερμαϊκό κόλπο. Μέχρι και με την Όρκα τη φάλαινα ήρθε σε επικοινωνία ο λευκός καρχαρίας για να κατανοήσει από πού του ήρθε. Δεν έχει βεβαιωθεί ποιος φταίει αλλά πλέον η χίμαιρα είναι υπό ασφυκτική παρακολούθηση και με περιορισμένο χώρο για να πλεύσει στα νερά του ελληνικού βυθού. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της χίμαιρας ξέρουν ότι θα κάνει ό,τι περνάει από τα… πτερύγιά της για να παραμείνει γαντζωμένη στη θέση της. Κάποιοι μιλούν για ηρωική έξοδο της χίμαιρας το Μάιο. Ας μην είναι τόσο σίγουροι.

Οι κροκόδειλοι ονειρεύονται την εξόντωση της χίμαιρας και φιλοδοξούν ότι στη θέση της θα βρεθεί ένα ψάρι που δεν θα είναι η… ουρά του λευκού καρχαρία. Είναι να τρελαίνεται κανείς με την απλοϊκότητα που βλέπουν τα πράγματα οι κροκόδειλοι. Λες και υπάρχει περίπτωση να διώξουν αυτοί τη χίμαιρα από το βυθό εάν δεν δώσει το σήμα πρώτα ο λευκός καρχαρίας. Θα το δώσει;

Ίσως θα διευκρινίσει την κατάσταση η τελευταία πληροφορία που αλίευσε η γαρ-ρ-ίδα. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά του λευκού καρχαρία και αφορούν τη χίμαιρα, το χελιδονόψαρο και ορισμένα άλλα καλά ψάρια. Τι πληροφορίες; Ότι υπάρχουν σόναρ βυθού που έχουν καταγράψει διάφορα ηχητικά για τις ύποπτες δραστηριότητές τους. Ας το κρατήσουμε αυτό και βλέπουμε. Μέχρι τότε κρατάτε μικρό καλάμι.

Be Sociable, Share!