Ούτε αντίδωρο του δίνουν

mfoΣοφότερος για δύο πράγματα έγινε ο Γιάννης Αλαφούζος (αλλά και η στενή όσο και πολύτιμη διοικητική ομάδα του με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαο Τουμαζάτο και τη νομική σύμβουλο της ΠΑΕ Αθηνά Μπαλωμένου να τη στελεχώνουν) μετά τη Μεγάλη Τρίτη του Παναθηναϊκού (και της Ορθοδοξίας βεβαίως – βεβαίως). Στο Matigarrida είχατε διαβάσει σχετικά από τις 21 Μαρτίου, αφού υπήρχαν σοβαρά στοιχεία που οδηγούσαν στη λήψη άδειας.

Πρώτον ότι η συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια με έξυπνες επιλογές -ακόμα και εάν απαιτεί θυσίες, όπως αυτές που έκανε ο Αλαφούζος παίρνοντας πάνω του το ομολογιακό δάνειο και βάζοντας από την τσέπη του χρήματα για να καλύψει «τρύπες» που διαρκώς προέκυπταν στους διακανονισμούς- είναι το γιατρικό δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Και αυτό δεν αφορά μόνο την άδεια, αλλά τα πάντα. Από το αγωνιστικό (το οποίο επίσης αναμόρφωσε με την ίδια μέθοδο, σύστημα, οργάνωση και έξυπνες επιλογές) έως το γηπεδικό.

Δεύτερον ότι στα δικαιοδοτικά όργανα –έτσι όπως είναι σήμερα δομημένα- πάντα θα υπάρχουν… καλοί άνθρωποι, έτοιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες σε… υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Εάν νομίζετε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την άδεια δια περιπάτου ή επειδή κάποιοι του χαρίστηκαν ή γιατί τον βοήθησε ο πονόψυχος Σαρρής, σας προτείνω να ξαναδιαβάσετε πρώτα αυτό και μετά αφού… έρθετε στα ίσα σας, να συνεχίσετε εδώ την ανάγνωση.

Στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ το στόρι όλο «τρέχει» πάνω στον Γιώργο Δημητρίου. Τον εισηγητή της επιτροπής. Αυτόν εμπιστεύεται η UEFA, αυτός έχει την απόλυτη κατάρτιση, η δική του γνώμη, άποψη, εισήγηση έχει πάντοτε τη βαρύνουσα σημασία. Ο Δημητρίου, ο οποίος πέρυσι τα βρήκε σχεδόν όλα τα του πράσινου φακέλου ανεπαρκή, φέτος μίλησε για κάτι σχεδόν αψεγάδιαστο. Στην προφορική κρίση του το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ενώπιον των δύο εκπροσώπων του Παναθηναϊκού, ήταν ιδιαιτέρως «θερμός» για την προσπάθεια του Τριφυλλιού. «Εβγαλε το καπέλο» στους Πράσινους, αναφέροντας ότι κάλυψαν ό,τι τους ζητήθηκε και τους παρέδωσε… αμόλυντους στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ω του θαύματος η προφορική παρουσίαση δεν τελείωσε εκεί. «Τινάχθηκαν» από τη θέση τους τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής αδειοδοτήσεων, μιλώντας για κάποια κενά του φακέλου. Προς έκπληξη ακόμα και του Δημητρίου απαίτησαν συμπληρωματικά στοιχεία που ξεπερνούσαν το γράμμα του κανονισμού. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ασφαλώς κατανόησαν ότι κάποιοι «ψάχνονταν» να απορρίψουν το φάκελο του Τριφυλλιού. Ήταν, όμως, τόσο καλά προετοιμασμένοι που τα δύο έξτρα στοιχεία που ζητήθηκαν, δόθηκαν σε χρόνο dt. Και τότε πια εξανεμίστηκε η… τελευταία ελπίδα να χαθεί η άδεια.

Το γράφω ξανά μπας και το εμπεδώσει μέχρι και ο τελευταίος παράγοντας ή φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όσο ο ελληνικός βυθός κυριαρχείται από τα χονδριχθή του επικεφαλής λευκού καρχαρία, όχι δώρο αλλά ούτε αντίδωρο θα παίρνει το Τριφύλλι. Ακόμα και εάν είμαστε σε άγιες μέρες.

Επιμύθιο της ημέρας; Η νίκη της διοίκησης Αλαφούζου είναι δεδομένη αλλά επειδή εδώ αυτά καταγράφηκαν μέρες πριν, ας θυμούνται οι Πράσινοι τούτο: απαγορεύεται ο εφησυχασμός. Τώρα ξεκινάει η διοικητική μάχη να πάνε όλα βάσει πλάνου βιωσιμότητας ώστε η UEFA να μην βρει ψεγάδι σε κανέναν από τους τρεις- τέσσερις ελέγχους που θα κάνει στα οικονομικά του Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Be Sociable, Share!