Το σαμάρι και το γαϊδούρι

7711146314 μήνες άντεξε τη διαρκή αμφισβήτηση ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού δεν είναι τυχαίος. Ούτε χθεσινός. Όπως πληροφορήθηκα μάλιστα από όσους έχουν συχνή επαφή μαζί του, ο Μίτσελ είναι γάτα με πέταλα. Από τους τύπους που νομίζει κανείς ότι ζουν στον κόσμο τους αλλά στην πραγματικότητα έχει «πιάσει» από πολύ νωρίς το νόημα. Κοινώς έχει κατανοήσει το παιχνίδι που παίζουν αρκετοί πίσω από την πλάτη του. Εξ ου και το διόλου τυχαίο ξέσπασμά του την Παρασκευή στην καθιερωμένη συνέντευξη των προπονητών στο συνδρομητικό κανάλι.

Εν αρχή ας πληροφορηθούν όσοι δεν τη διάβασαν, τι είπε ο Μίτσελ. «Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Το αποκορύφωμα θα είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, το έχουμε κερδίσει με πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο. Επίσης έχουμε φτάσει στα ημιτελικά μίας διοργάνωσης όπως το Κύπελλο, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη διοργάνωση για μας. Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μεγάλους αντιπάλους και επίσης έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας θα λέγαμε, στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως δεν υπάρχει ικανοποίηση απ’ όλα αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, παρ’ όλο το γεγονός ότι έχει πετύχει πάρα πολλά ρεκόρ φέτος. Φαίνεται πως αυτό έχει να κάνει με τις προσδοκίες που έχουμε για την ομάδα μας. Για πρώτη και τελευταία φορά θα μιλήσω για τη δουλειά μου και για τον εαυτό μου, κάτι που δεν συνηθίζω, που το κάνω πάρα πολύ σπάνια και δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Το πώς έχει εξελιχθεί η φετινή χρονιά μετά την περασμένη σεζόν, όπου επίσης ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και με μία πολύ καλή δουλειά από τον προηγούμενο προπονητή, πιστεύω πως σαν εικόνα μέσα στα παιχνίδια μας, σαν μέγεθος της ομάδας, σαν επιτυχίες που έχει η ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πουληθεί, τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί φέτος για την ομάδα, πιστεύω πως υπάρχει μία σαφής πρόοδος. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά. Αν υπάρχει κόσμος όμως ο οποίος είναι ανικανοποίητος απ΄αυτό, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος προπονητής που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα. Ας έρθει και ας τα κάνει. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για τον εαυτό μου».

Παρεμπιπτόντως το ερώτημα που οδήγησε σε αυτή την απάντηση ανέφερε εάν θα είναι κάτι ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το Κύπελλο έχοντας αποκλείσει όλες τις δυνατές ομάδες. Ούτε καν αφορμή για να… σκοράρει ο Μίτσελ.

Το μήνυμα του Ισπανού είναι ένα και ξεκάθαρο: «Αν δεν σας κάνω, διώξτε με, αλλά μόνος μου δεν φεύγω». Επίσης είναι κρυστάλλινα διαυγές ότι το μήνυμά του είναι προς τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Όχι μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και όλους όσοι τον συμβουλεύουν. Ο Μίτσελ κατάλαβε από την περσινή σεζόν –και ας ανέλαβε Φεβρουάριο- πώς παίζεται το παιχνίδι στο λιμάνι. Προσπαθούσε ο έρμος να καταλάβει γιατί δέχονταν μαζικά πυρά από το πουθενά παρότι ο ίδιος είχε μηδαμινή ανάμειξη στο «χτίσιμο» της περσινής ομάδας. Χάρη στην εξυπνάδα του και σε ορισμένους καλούς φίλους που δημιούργησε, κατανόησε ότι τα πυρά ήταν φίλια. Και εντός του συλλόγου εκπορευόμενα.

Η πρεμούρα της επικοινωνιακής γραμμής του Ολυμπιακού να μοιράσει μέσα σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας, επεξήγηση για το τι ήθελε να πει ο Μίτσελ (ότι στόχος του ήταν οι δημοσιογράφοι για την άδικη κριτική μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο), καταδεικνύει ότι ο Ισπανός πέτυχε το στόχο του. Ποιος ήταν αυτός; Χτυπώντας το σαμάρι, να ακούσει το γαϊδούρι…

Για να τα λέμε όλα, ο Μίτσελ δεν είναι τόσο μάγκας. Παίζει εκ του ασφαλούς. Διότι αφενός πλέον έχει κεντρίσει σοβαρά το ενδιαφέρον ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν, οπότε πολύ θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα και αφετέρου το συμβόλαιό του εμπεριέχει ρήτρα εάν «σπάσει» μέχρι 31 Μαΐου 2014 και αυτή είναι στα 500.000 ευρώ. Πάρα πολύ καλό ποσό ως βάση για να μπορέσει να ρίξει το κασέ του και να το κάνει πιο προσιτό για τις μεσαίου βεληνεκούς ομάδες της Ισπανίας που καλοβλέπουν την πρόσληψή του. Η ανοιχτή πρόσκληση «διώξε με», λοιπόν, μόλις έγινε. Μένει να δούμε την απάντηση.

 

 

Be Sociable, Share!