Ο survivor και τα θαλάσσια φίδια

8F5Πήγε λέει ο Γιάννης ο Κομπότης, ο Κομπότης ο Γιάννης στον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη και του είπε διάφορα σε άπταιστα γαλλικά, γλώσσα που ομιλεί απταίστως. Του είπε και κάτι ελληνικό. Αλάνικο. «Αν ξαναπαίξεις Α’ Εθνική, εμένα σφύρα μου». Εδώ πρέπει να επισημανθεί η αξία του ρήματος… «σφύρα». Κάνει τη διαφορά και δείχνει ότι ο άνθρωπος μιλάει μπεσαλίδικα.

Πέραν του λεκτικού πλούτου, υπάρχει και… αγωνιστικός πλούτος. Όταν μια τέτοια φράση βγαίνει από το στόμα ενός γνήσιου… survivor όπως ο Κομπότης, δίνει σε εμάς τους λάτρες του βυθού να κατανοήσουμε ότι του χρόνου ο πυθμένας μπορεί να πιάσει μέχρι και θαλάσσια φίδια! Καλού κακού ας μην λειτουργήσει αυτόνομα διότι ενδέχεται να βρει. Όχι σε βράχο αλλά στον λευκό καρχαρία. Και εκεί δεν υπάρχει κανείς καταγεγραμμένος survivor.

Είναι ωραίο –και εννοείται πως συμβαίνει μόνο στο δικό μας βυθό- να μπαίνει στόχος η εξόντωση ενός αντιπάλου. Θα ‘πρεπε όλοι οι γνήσιοι λάτρεις του βυθού να μαζέψουμε υπογραφές και να τις στείλουμε στη χίμαιρα απαιτώντας το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει νωρίτερα. Τον Ιούλιο ας πούμε. Δεν αντέχουμε την αναμονή.

Be Sociable, Share!