Η ταμπέλα «έγκριση» αναβοσβήνει μπροστά του

approvedΠροειδοποίηση: ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός, απλά πρέπει να κάνετε υπομονή μια παράγραφο! Ακολουθώντας την επιθυμία εκατομμυρίων οπαδών του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να ήμουν στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να δώσω το ελάχιστο, ένα χειροκρότημα σε αυτή την τεράστια μορφή του μπάσκετ, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρώτον λόγω δουλειάς δεν τα κατάφερα. Δεύτερον για να είμαι ειλικρινής δεν το άξιζα να πάρω τη θέση κάποιου άλλου που είναι συνεπής στην εξέδρα και όχι… πανηγυρτζής. Είναι το θέμα της βραδιάς και εάν ανοίξουμε λίγο το κεφάλι μας, το πιο σημαντικό αθλητικό – ανθρώπινο και όχι αθλητικό – αγωνιστικό γεγονός που σχετίζεται με Ελλάδα του χρόνου, της σεζόν, από τα κορυφαία που έχει βιώσει η γενιά μου. Ακριβώς γι’ αυτό, κάνω το ελάχιστο που μπορώ, σαν ιερή υποχρέωση και υπόσχεση σε κάποιον που ποτέ δεν είχα την τύχη να γνωρίσω: κρατώ δυνάμεις για να μπορέσω να γράψω με καθαρό μυαλό ένα λίγο διαφορετικό άρθρο. Άλλωστε έχουν ήδη γραφτεί δεκάδες και θα γραφτούν ακόμα πάρα πολλά για τον βασιλιά Ομπράντοβιτς.

Θαρρώ πως έχω ένα πολύ αισιόδοξο νέο για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Από τη γνώση που έχω, αντλώντας πληροφόρηση και από το Τριφύλλι και από την ΕΠΟ, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν! Γνωρίζετε ότι αποφεύγω κρίσεις δίχως να υπάρχουν στοιχεία στα χέρια μου. Θυμάμαι πολύ καλά ότι και πέρυσι στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι έχουν στο τσεπάκι τους την άδεια και τελικά την έχασαν πρωτοβάθμια, την πήραν δευτεροβάθμια, για να την απολέσουν οριστικά στην UEFA. Δεν «τσιμπάω», λοιπόν, εύκολα. Αλλά έλα που όσα συνέβησαν την Πέμπτη (συνάντηση ευρείας αντιπροσωπείας του Τριφυλλιού με επικεφαλής τον Γιάννη Αλαφούζο και συνάντηση με τον εισηγητή της επιτροπής αδειοδοτήσεων, Γιώργο Δημητρίου και τον ορκωτό λογιστή της ΕΠΟ για τα οικονομικά) οδηγούσαν σε μία ταμπέλα που αναβόσβηνε γράφοντας τη λέξη «έγκριση».

Θα ενθυμείστε από προηγούμενη αναφορά ότι στην ΕΠΟ υπάρχουν πολλοί που προσβλέπουν σε ένα κάζο της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Οι φύλακες έχουν γνώση και δεν σκοπεύουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σε βαθμό που να το εκμεταλλευτούν διάφοροι τύποι οι οποίοι τριγυρνούν σαν τα κοράκια αναμένοντας το λάθος ώστε να… θάψουν το Τριφύλλι.

Το μόνο που μπορεί να γραφτεί αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την εγγυητική. Ο τρόπος έχει βρεθεί. Και για να έχουμε σωστούς λογαριασμούς, όσες ερωτήσεις και να γίνουν δεν θα απαντηθούν. Όχι τώρα. Δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε μέρες μπροστά μας να τα πούμε.

Πάντως, εάν έρθει η αδειοδότηση υπό αυτές τις συνθήκες που επικρατούν γενικώς, θα μιλάμε για εξωαγωνιστική νίκη επιπέδου ντέρμπι «αιωνίων». Και βάλε…

Be Sociable, Share!