Αγάπη τι δύσκολο πράγμα

contractΗ πλειοψηφία στον Παναθηναϊκό παρατηρώ από το πρωί ότι ασχολείται με το μέγιστο θέμα των δηλώσεων του Μίμη Δομάζου κατά της διοίκησης της ΠΑΕ αλλά και του συνδέσμου παλαιμάχων επ’ αφορμή των προσκλήσεων που καταργήθηκαν στο ντέρμπι για οικονομικούς λόγους. Θα καταπιανόμουν και εγώ με το ζήτημα ζωτικής σημασίας, αλλά το θεωρώ λήξαν μετά την παρέμβαση Ιζνογκούντ. Ο οποίος εάν δεν το έχετε διαβάσει, δέχεται να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για να μπουν οι παλαίμαχοι στο γήπεδο. Για να κλείσουμε το θέμα είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει ο Ιζνογκούντ. Για δύο λόγους: πρώτον γιατί ο λόγος του είναι συμβόλαιο και δεύτερον γιατί δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψει αβοήθητο έναν καθημερινό συνομιλητή του την περίοδο που… έβρεχε Άραβες. Λέω, λοιπόν, να ασχοληθώ με ανθρώπους που διδάσκουν πώς είναι η πραγματική αγάπη για τον Παναθηναϊκό.

Εάν δεν το μάθατε, οι εγκαταστάσεις της Παιανίας περνούν στα χέρια της ΕΠΟ μετά τη συμφωνία του Γιώργου Σαρρή με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Κόστος αγοράς; 11 εκατ. ευρώ. Ας δούμε ένα προς ένα τα βήματα αληθινής αγάπης της οικογένειας προς τον Παναθηναϊκό που αναδεικνύονται μέσω της Παιανίας.

Μάιος 2013. Ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω του Χρήστου Παναγόπουλο βολιδοσκοπεί τις προθέσεις της οικογένειας για την Παιανία μέσω του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Η απάντηση ξεκάθαρη. Για αγορά 20 εκατ. ευρώ, για ετήσια εκμίσθωση 1,8 εκατ. ευρώ. Οι αριθμοί δεν ήταν τυχαίοι. Τα 20 εκατ. ευρώ τα ζήτησε ξέροντας ότι δεν μπορεί να τα προσφέρει ο Παναθηναϊκός, ώστε να φύγει και να πάει στο «Απήλιον» όπου ήξερε ότι οι εγκαταστάσεις ήταν… καλύτερες. Άλλωστε γνώριζε ότι τη μεσολάβηση την είχε κάνει ο Μάνος (ένας είναι) που γνώριζε καλά τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Το ενοίκιο του 1,8 εκατ. ευρώ το ζήτησε για να κρατήσει τα χρήματα και να τα τοκίσει για το καλό του Παναθηναϊκού. Γι΄αυτό άλλωστε δεν ζήτησε 1 εκατ. ευρώ που εισέπραττε η οικογένεια τα προηγούμενα χρόνια για την ενοικίαση των εγκαταστάσεων, αλλά 800.000 ευρώ παραπάνω. Θα τα έβαζε σε μια άκρη και μετά από μερικά χρόνια θα τα έδινε πίσω μαζεμένα.

Στην πίεση της νυν διοίκησης της ΠΑΕ, ο Βαρδινογιάννης έριξε το ενοίκιο στο 1,2 εκατ. ευρώ, δείχνοντας και πάλι αγάπη και μεγαλοψυχία. Μάλιστα όπως ανέφεραν οι γνωστοί – άγνωστοι «κύκλοι», υπήρξε μεσολάβηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον θείο του να ρίξει το ενοίκιο. Ούτε αυτή η ενέργεια αγάπης αρκούσε στην αχάριστη διοίκηση της ΠΑΕ, κάτι που οδήγησε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να δηλώσει ότι το τσάμπα πέθανε. Στις ίδιες δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η Παιανία δεν πωλείται αλλά θα συζητήσει πιθανή πρόταση.

Βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός υπαναχωρεί, έκανε μια κίνηση που μόνο ένα πανέξυπνο μυαλό θα μπορούσε να κάνει. Παραχώρησε την Παιανία στην ΕΠΟ. Και της πήρε 11 εκατ. ευρώ και εξασφάλισε με αυτό τον τρόπο αιώνια εύνοια του Παναθηναϊκού στα κέντρα αποφάσεων. Εάν παρατηρείτε καλύτερες διαιτησίες τώρα τελευταία, αυτός είναι ο λόγος. Ο κρυφός όρος στη συμφωνία. Αυτό θα πει παναθηναϊκή αγάπη.

Μόνο οι ανίδεοι θα βγουν να πουν ότι ο Βαρδινογιάννης που πολεμούσε την ΕΠΟ και την κατηγορούσε για εύνοια του Ολυμπιακού, της έδωσε την Παιανία σε μισή τιμή απ’ όσα ζήτησε από τον Παναθηναϊκό. Και οι αχάριστοι θα μιλήσουν για ανίερη συμμαχία μόνο και μόνο για το χρήμα.

Παρεμπιπτόντως η Παιανία τελικά έχει σχεδόν την ίδια αξία όσο μερικές μακέτες και ορισμένες μελέτες ενός γηπέδου – φάντασμα…

Be Sociable, Share!