Vote Makis for President

graffitiΠριν από καμιά 20αριά χρόνια το τηλεοπτικό must ήταν η ζωντανή αναμετάδοση της δίκης Κοσκωτά. Εκεί όπου ακούστηκαν φοβερά πράγματα αλλά τελικά στη μπουζού με την πρεζού (όπως είπε και μια cult φιγούρα της ελληνικής Βουλής) μπήκε μόνο ο… Gracia Koskota, που έλεγε τότε στους σατιρικούς δίσκους του ο Χάρρυ Κλυνν. Πρόκειται για ολέθριο σφάλμα της ελληνικής τηλεόρασης ότι δεν πίεσε την κατάσταση για να αναμεταδίδει απευθείας καθημερινά και τη δίκη για τα στημένα. Θα είχε διδακτικό χαρακτήρα και κυρίως θα ξαναγέμιζαν τα ποδοσφαιρικά μας γήπεδα μετά από αυτό.

Πρώτα απ’ όλα θα μάθαιναν όλοι ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο πλέον κατάλληλος για πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ ταυτόχρονα. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, τον χαρακτήρισε πολύ τίμιο και υπογράμμισε ότι δεν τον έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο για να του ασκήσει πίεση. Ο πρώην διαιτητής Κύρκος επεσήμανε ότι ο Ψωμιάδης ήταν κύριος απέναντί του. Επίσης ο Ψωμιάδης ήταν σχεδόν άγνωστος και εντελώς άφαντος. Ο Γιάννης Καϋμενάκης, εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, υποστήριξε ότι έχει δει τον Ψωμιάδη τρεις φορές και δεν έχει κάτι μεμπτό να του προσάψει. Ο Βασίλης Τεροβίτσας, πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ, τόνισε ότι τον είχε δει μια – δυο φορές και δεν είχαν μιλήσει, ενώ δικαιολόγησε διάφορα που ακούγονται στις κασσέτες για διαιτητές ως «δικαιολογημένο ενδιαφέρον».

Ένα ακόμα που θα μαθαίναμε είναι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι πρόεδροι ενδιαφέρονται πραγματικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και συνεχώς τηλεφωνούσαν στον Πιλάβιο. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε ότι όλοι του ζητούσαν κάτι. Επειδή δεν είπε τι του ζητούσαν, θα σας το αποκαλύψω εγώ. Από τον Ολυμπιακό του ζητούσαν ισονομία, να σταματήσει πια αυτή η διαιτητική ανοχή απέναντι σε ομάδες σαν τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και να αντιμετωπιστεί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ σαν μεγάλες ομάδες. Από τον Παναθηναϊκό επιθυμούσαν περισσότερες τιμωρίες έδρας και πιο σκληρά μέτρα εναντίον του για επεισόδια οπαδών. Από την ΑΕΚ ήθελαν να μην δίνονται τόσες πολλές κόκκινες κάρτες στους αντιπάλους της. Από τον ΠΑΟΚ ήθελαν να μην στοχοποιείται ο Άρης από τους διαιτητές. Από Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα ήθελαν να προσληφθούν ξένοι διαιτητές για να σταματήσουν οι πρόεδροι των άλλων ομάδων να επηρρεάζουν τους Έλληνες ρέφερι.

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι οι επισκέψεις προέδρων στα αποδυτήρια των διαιτητών επιτρέπονται και οι διαιτητές δεν θεωρούν άξιο αναφοράς στο φύλλο αγώνα την παρουσία προέδρου ομάδας στο καμαράκι των διαιτητών σε ημίχρονο αγώνα. Μας ενημέρωσε σχετικά ο πρώην διαιτητής Κύρκος για να εξηγήσει την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ημίχρονο του ματς Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός και την παράλληλα απουσία της επίσκεψης στα συμβάντα στο φύλλο αγώνα.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι επιτέλους κατανοήσαμε ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ, είτε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είτε ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι άσχετοι. Δεν ξέρουν τίποτα και για τίποτα. Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω δύο κομμάτια των καταθέσεων. Το πρώτο ανήκει στον Πιλάβιο. «Για τους κατηγορούμενους δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν. Ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ μου. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πριν γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε». Το δεύτερο πάει σε στυλ ερώτησης (προέδρου και εισαγγελέα του δικαστηρίου) – απάντησης (του Τεροβίτσα). Για τις συνομιλίες Ψωμιάδη περί διαιτητών: «Τι να σας πω; Δεν ξέρω κάτι». Για το αν του είχε τηλεφωνήσει ποτέ ο Σοφοκλής Πιλάβιος για τους διαιτητές: “Όχι, δεν θυμάμαι. Ποτέ δεν μίλησα με τον Πιλάβιο για ορισμούς διαιτητών. Δεν μπορώ να πω κάτι. Η ΕΠΟ δεν έχει σχέση με την ΚΕΔ. Ούτε για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μπορώ να πω κάτι». Για τις σχέσεις Ψωμιάδη-Ριαβόγλου: «Δεν γνωρίζω κάτι». Για τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζεται ένα ματς ύποπτο και το αν συμμετέχει και ο διαιτητής: «Δεν γνωρίζω.». Για το ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στο στήσιμο: «Δεν το ξέρω αυτό». Για τις σχέσεις Ψωμιάδη- Πατέρα: «Δεν γνωρίζω κάτι». Καταγγέλουμε δε τη στάση της προέδρου που υπήρξε ειρωνική απέναντι στον γιο της αλήθειας Βασίλη Τεροβίτσα. Θαυμάστε μνημείο ειρωνίας: Πρόεδρος: «Σας έχουν πει διαιτητές ότι τους φοβέρισαν;». Τεροβίτσας: «Τι να μας πουν;». Πρόεδρος: «Τι να σας πουν; Σωστά». Δικηγόρος υπεράσπισης: «Ξέρετε τον Πέτερ Λίμαχερ που ήταν επικεφαλής στην ΟΥΕΦΑ για τα στημένα;». Πρόεδρος: «Τι τον ρωτάτε; Πού να ξέρει τον Λίμαχερ; Εδώ δεν ξέρει τους Έλληνες, θα ξέρει τους ξένους; Δεν ξέρει τίποτα».

Μετά τους προπονητές των ελληνικών ομάδων που δεν διαβάζουν ποτέ ούτε εφημερίδες, ούτε σάιτ, στην Ελλάδα έχουμε και τους παράγοντες που δεν γνωρίζουν τίποτα. Ούτε καταστάσεις, ούτε πρόσωπα. Θα πει κανείς «και πώς παίρνουν τόσο καίρια πόστα;». Έλα ντε. Γι’ αυτό λέμε vote Makis for President. Να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα στο ποδόσφαιρο.Φαίνεται ότι απολαμβάνει κοινή αποδοχή.

Για πρόεδρο της ΚΕΔ προτείνω να γίνει μια εξαίρεση και να μην είναι διαιτητής. Να επαναφέρουμε τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος πρόσφατα σε συνέντευξη – μνημείο στο Pamesports.gr ανέφερε επί λέξη: «Δύο πράγματα θα άλλαζα, εάν ήμουν τώρα στη διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη. Αυτές είναι οι πληγές που κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο και εξακολουθούν να το κρατάνε αναξιόπιστο. Ακούμε τις φωνές παραγόντων και φιλάθλων κάθε αγωνιστική κι όποιος πει ότι δεν είναι έτσι κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Καθοριστικά σημεία είναι αυτά, τα οποία θα είχαν αλλάξει την τύχη του ποδοσφαίρου, όμως τα παραμέλησα. Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» είπε, αποκαλύπτοντας πως μετανιώνει επειδή δεν φρόντισε να τα διορθώσει. «Ήταν το μεγάλο λάθος μου». Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην ίδια συνέντευξη ο Γκαγκάτσης ανέφερε ότι ακριβώς έλεγανοι αυλικοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη.  «Αφού το ποδόσφαιρο δεν με θέλει δεν το θέλω και εγώ! Εάν με θελήσει θα το σκεφτώ…». Λίγο παρακάλι θέλει και ο άνθρωπος θα επιστρέψει να αναμορφώσει το ποδόσφαιρο.

Και κατά τ’ άλλα τα κανάλια μας έχουν φλομώσει στα τούρκικα και στο τι τρώει στις φυλακές ο Μιχαλολιάκος. Μπροστά τους είναι το προϊόν να το μοσχοπουλήσουν.

Be Sociable, Share!