Ο κροίσος και η… συμμαχία

krisoΠρέπει να είναι η πολλοστή φορά που κυκλοφορεί η φημολογία ότι βρέθηκε λεφτάς που σπρώχνει χρήμα στον Παναθηναϊκό. Είχα γράψει και πριν από δύο μήνες για τους σωτήρες που σώθηκαν (θυμηθείτε το εδώ). Μου ζήτησαν κάποιοι φίλοι του Τριφυλλιού να τους πληροφορήσω τι γίνεται με Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Ανδρέα Βγενόπουλο και προέκυψαν δημοσιεύματα από ΜΜΕ του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπέρ του mr.MIG. Λέω, λοιπόν, να συνδυάσω τα δύο για να τελειώνουμε.

Πρώτα απ’ όλα, κυκλοφορεί πάλι το όνομα του Φιλάρετου Καλτσίδη. Δεν ξέρω πόσοι είχαν καλυφθεί από εκείνη την απάντηση που είχε δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος στο ερώτημα των οργανωμένων μετά το δημοσίευμα του matigarrida. Τη θυμίζω (με ερώτημα εάν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον από τον Καλτσίδη): «Όχι στη δική μου βάρδια. Πριν ένα χρόνο όταν μίλαγα εγώ με τον Γόντικα. Δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ανοιχτή ΑΜΚ και όποιος θέλει μπορεί να βάλει 10 εκατ. ευρώ», είπε ο Αλαφούζος Ξέρω ότι ο Καλτσίδης με έναν τρόπο υπάρχει στα… πέριξ της πράσινης οικογένειας και ως περίπτωση υπάρχει ακόμα στα χείλη κάποιων. Ειλικρινά δεν έχω πληροφόρηση για τα σχέδια του Έλληνα ομογενή κροίσου. Φαντάζομαι ότι εάν υπήρχε τέτοια προοπτική κάτι θα είχε διαρρεύσει. Γενικώς θα έλεγα ότι αυτό το θέμα ίσως το ξαναβρούμε μπροστά μας. Όχι στην παρούσα φάση. Κάποιοι λένε ότι ο Καλτσίδης ζητάει επίσημα οικονομικά στοιχεία και δεν του δίνονται. Εάν συνέβαινε αυτό, εικάζω ότι θα το δημοσιοποιούσε για να πιέσει τον Αλαφούζο. Αλλά για κάποιο λόγο αυτό το στόρι κάνει… βόλτες.

Για τα δημοσιεύματα περί Βγενόπουλου, οι άνθρωποι του δεύτερου τη τάξει μετόχου της ΠΑΕ αποδίδουν αυτή τη στάση του Γιαννακόπουλου στην… αξία της συγνώμης που πολλές φορές αξίζει όσο μερικά εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να επιδικάσει μια δικαστική απόφαση για παράδειγμα. Άλλωστε υπάρχουν αρκετές αγωγές κατατεθειμένες από πλευράς Βγενόπουλου. Και βέβαια θυμίζουν ότι μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει χάσμα χασμάτων στις απόψεις περί επιχειρηματικότητας και διοίκησης αθλητικού σωματείου. Οπότε μην βλέπετε συμμαχίες.

Συμπέρασμα των δύο; Ο Αλαφούζος παραμένει στο τιμόνι μόνος του ή για να είμαι πιο ακριβής με βοήθειες που φέτος ήρθαν από ανθρώπους που ίσως κανείς δεν περίμενε ότι θα επανενεργοποιηθούν. Κατανοώ την ανάγκη της ελπίδας για καλύτερες μέρες οικονομικά (και όχι μόνο). Θεμιτό. Μακάρι να φανεί κάτι στον ορίζοντα. Και μακάρι να είναι ένας κροίσος που θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό εκεί που του πρέπει. Προς το παρόν μου θυμίζει εκείνη τη διαφήμιση του «Τζόκερ» με τον Έλληνα κροίσο…

Be Sociable, Share!