Το «Ρετιρέ» πάλι στις οθόνες σας (ή αλλιώς οι καμήλες ξανάρχονται)

retireΉθελα από χθες να τα γράψω αλλά δεν βρήκα το χρόνο. Ξέκλεψα τώρα βραδιάτικα λίγο και λέω να αναφερθώ σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Ποιο είναι αυτό; Η επιθυμία του σεναριογράφου να παίζει με το Τριφύλλι μέσα από τους πρίγκιπες του αραβικού κόσμου. Περίπου τέτοιες μέρες ήταν προ διετίας όταν ξεκίνησε το βιολάκι. Και αφού παρέλασαν τέσσερις διαφορετικοί πρίγκιπες (παρέα με τον Ιζνογκούντ) δίχως να ανοίξει ρουθούνι (αλήθεια η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου δεν είχε δεσμευτεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Ιζνογκούντ και όσων έπαιξαν με το όνομα του Τριφυλλιού μέσα από το τελευταίο… μπουμπούκι, τον μπιν Αμπντουλαζίζ -εις το τετράγωνο-; Γιατί εγώ αγωγές και μηνύσεις δεν είδα και το θέμα «τρέχει» οκτώ μήνες), τώρα μας ήρθε κάτι παρόμοιο. Δίχως τον μανδύα του πρίγκιπα. Όχι Σαουδάραβας αλλά Καταριανός. Πάντα βαθύπλουτοι, πάντα πρόθυμοι να σπαταλήσουν πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ και πάντα -μαντέψτε τι- με την εκάστοτε διοίκηση να είναι… καρεκλοκένταυρη και να μην θέλει να αφήσει τις θέσεις και τη βιτρίνα σε κανέναν πλούσιο Άραβα που ζει και αναπνέει για τον Παναθηναϊκό!

Βέβαια μετά από μια διετία ξέρουμε πια τόσο καλά ο ένας τον άλλο στα σενάρια του σεναριογράφου που η ιστορία μοιάζει πολύ μπανάλ! Φυσικά τώρα κρύψαμε περισσότερο τον Ιζνογκούντ γιατί έπαιξε τόσους ρόλους και πλέον είναι μια στυμένη λεμονόκουπα. Βάλαμε, όμως, το σύστημα του να δουλέψει για λογαριασμό μας. Πώς αλλιώς θα προωθούνταν το στόρι ελλείψει μπροστάρη; Οι γνωστοί ανέλαβαν τη διασπορά, βρήκαν και ένα πέρασμα σε εφημερίδα και τσουπ ξεπρόβαλε.

Μόνο που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιος την έκανε την πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ γι’ αυτό και δεν γράφεται ξεκάθαρα. Ας τα δούμε ένα – ένα.

- Διαδίδουν ότι πρόκεται για την Qatar Petroleum International, η οποία στις αρχές Αυγούστου απέκτησε έναντι 58 εκατ. δολλαρίων το 25% των μετοχών της μονάδας ηλεκτρισμού «Ήρων».

- Η «Ήρων» ανήκει στον όμιλο «ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ» του Γιώργου Περιστέρη. Συμπτωματικά είναι συνέταιρος του Γιάννη Βαρδινογιάννη στα LNG. Και ακόμα πιο συμπτωματικά στην κοινή πρόταση της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με τον όμιλο Μυτιληναίου για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, δικηγόρος εκπρόσωπος ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

- Ο Λυκουρέζος τώρα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που μετέφερε στον Γιάννη Αλαφούζο την προσφορά των Καταριανών. Για τον επιφανή δικηγόρο υπενθυμίζεται απλά ότι είχε προταθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δύο φορές. Τη μία προ πολυμετοχικότητας, την άλλη το καλοκαίρι του 2010 προ Κωνσταντόπουλου (όταν και αρνήθηκε ο ίδιος ο Λυκουρέζος).

- Απρόσεκτος ήταν ο Πίπης (ένας είναι). Έκανε διάφορες μεσολαβητικές ενέργειες αλλά κάποιοι τον πήραν χαμπάρι. Το ίδιο είχε γίνει προ διετίας με τον Γκούφι αλλά και τον γιο επιφανή Παναθηναϊκού και πρώην παράγοντας του συλλόγου που είχαν κάνει τα κονέ με τον Ιζνογκούντ και τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης.

- Η Qatar Petroleum International δεν είναι τίποτα τυχαίο. Μια χαρά περίπτωση είναι και με πολλά χρήματα. Κρατική εταιρία του Κατάρ με επικεφαλής κοτζάμ Υπουργό ενέργειας! Στο Κατάρ άραγε ξέρουν κάτι γι’ αυτή την πρόταση;

- Μου αρέσει πάρα πολύ ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι Άραβες θέλουν να βάλουν τα χρήματα για το έλλειμα, να δώσουν και 15 εκατ. ευρώ ακόμα και φυσικά να φτιάξουν το γήπεδο στο Βοτανικό. Να ξέρετε γι’ αυτό γούσταρα με χίλια τον Prince Sultan. Γιατί ο άνθρωπος ήταν κιμπάρης. Είπε με τη μία για 100 εκατ. ευρώ πέραν του γηπέδου, δεν έκανε τσιγκουνιές. Μετά μπλέξαμε με όλους τους μνημονιακούς Άραβες που θέλουν να τη σκαπουλάρουν με φραγκοδίφραγκα!

Ξημερώνει η μέρα που θα περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση των εκπροσώπων των Αράβων. Να μας διαφωτίσουν. Δύο χρόνια περιμένω τη στιγμή που θα εκτεθώ. Γιατί θα σημάνει και τη σωτηρία του Παναθηναϊκού από το μίζερο παρόν του… Έτσι για να τρίψουν στη μούρη όλων μας την πρόταση και τα λεφτά, εκθέτοντας την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εμάς τους άπιστους. Και για να πάμε για μία ακόμη φορά να κρυφτούμε στο καβούκι μας, αφού για πολλοστή φορά θα φανούμε ψεύτες και εμπαθείς απέναντι στη σωτηρία εξ Ανατολάς. Μόνο που προσοχή γιατί μετά από κάθε φινάλε του εκάστοτε σεναρίου παρατηρείται το φαινόμενο της αύξησης όσων απαρνούνται ότι ασπάστηκαν τον… ισλαμισμό. Μείνατε που μείνατε λίγοι (ακριβώς όσοι και οι μόνιμοι νοσταλγοί του παρελθόντος), μην εξαφανιστείτε και χάσουμε την πλάκα.

Το πρώην μεγάλο κανάλι (ανατέλει το… αστέρι τώρα) διαφημίζει τούτες τις μέρες την επαναπροβολή (για 18η φορά) του «Ρετιρέ». Το «Ρετιρέ του ψεύδους» επαναλαμβάνεται την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό δίχως σημαντική διακοπή. Και ο σεναριογράφος, ο γύπας ο πυρόχρους κάνει ό,τι μπορεί για να πιει και το υπόλοιπο αίμα από το κουφάρι του Τριφυλλιού.

Be Sociable, Share!