Ο μπαμπάς επιστρέφει (ιστορίες από τον ελληνικό βυθό βγαλμένες)

Alligator16 μέρες πέρασαν από το τελευταίο άρθρο. Δέχθηκα πολλά μηνύματα, όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Τελικά αυτό το σάιτ κάτι άφησε: μια ωραία παρέα που σκέφτεται και δεν τα θέλει όλα έτοιμα γραμμένα γιατί έχει μυαλό και επιθυμεί να το διατηρεί σε λειτουργία, μια συντροφιά που μπαίνει στη διαδικασία να διαφωνήσει με τα γραφόμενα αλλά με ωραίο τρόπο μέσα στο πλαίσιο γραφής των άρθρων και πάντα με τη λογική ότι εδώ στο matigarrida γουστάρουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις γράφοντας πράγματα που δύσκολα θα τα βρείτε αλλού γραμμένα. Ασφαλώς δεν μπορεί να τα καταλαβαίνουν όλοι. Για τους συγκεκριμένους έχω να ζητήσω ένα «συγνώμη» και να γράψω απλά ότι ο καθένας έχει το στυλ του και τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία. Τα σάιτ είναι σαν τους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, απλά αντί για το χειριστήριο, πληκτρολογείτε άλλη διεύθυνση. Δόξα να ‘χει ο Γιαραμπής (ένας Θεός που πιστεύουμε όλοι εμείς οι λάτρεις της σαουδαραβικής πριγκιπικής κουλτούρας!) από σάιτ άλλο τίποτα. Και Παναθηναϊκού (μια και το matigarrida έχει κύρια ενασχόληση το Τριφύλλι) και γενικών αθλητικών γεγονότων (γράφονται και εδώ αρκετά για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες). Εγωιστικός μα και πραγματικός στίχος «Σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» που αξίζει μια παράφρασης για να ταιριάξει εδώ «Όποιοι μας καταλαβαίνουν, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». Ως γνήσιο αγύριστο κεφάλι ή αν θέλετε επειδή μου γύρισε το μάτι, επανεκκίνηση με άρθρο για το βυθό. Με πολύ φρέσκια βουτιά!

Τα μπάνια φέτος για τη γαρ-ρ-ίδα ήταν ελάχιστα (ελέω έλευσης της γαρ-ρ-ιδούλας!), μα τελικώς ποιοτικά. Η βουτιά στον ελληνικό βυθό έβγαλε όχι απλά λαβράκι αλλά έναν… κροκόδειλο να (με το συμπάθειο!). Ο μπαμπάς αλιγάτορας έπεσε ξανά στα βαθιά! Και σας το λέω μια γαρίδα που έγινε -πρόσφατα- μπαμπάς! Τον είδα να κόβει βόλτες στο βυθό και να συμβουλεύει τον νεαρό -στα του βυθού, όχι ηλικιακά- αλιγάτορα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να περιορίσει την κυριαρχία του λευκού καρχαρία στον ελληνικό βυθό. Με το μάτι μου δεν τον είδα, αλλά οι κεραίες μου έπιασαν ότι ο μπαμπάς αλιγάτορας είδε και απόειδε και αποφάσισε να πάρει από το χέρι την οικογένεια του των κροκόδειλων και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς. Απέναντί του ξέρει ότι έχει τον παλιόφιλο του τον λευκό καρχαρία. Μαζί κολυμπούσαν χρόνια ολόκληρα στα βαθιά και μοίραζαν ακόμα και τη λεία τους. Μέχρι που τα έσπασαν και ο μπαμπάς αλιγάτορας οδηγήθηκε σε αυτοεξορία εκτός βυθού, στα παράλια, αγναντεύοντας προς την αγαπημένη του ασχολία, το βυθό.

Η προηγούμενη εμπειρία έκανε προσεκτικό και ακόμα πιο καχύποπτο τον μπαμπά αλιγάτορα. Το καμουφλάζ του θα είναι ο νεαρός αλιγάτορας ο οποίος τώρα ηγείται των κροκόδειλων. Όλα θα γίνονται μέσω αυτού αλλά με τις κατευθύνσεις και τον τρόπο να υποδεικνύονται από τον μπαμπά αλιγάτορα, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει συμμάχους και να αναζητά καινούργιες παρέες. Ο μπαμπάς υπόσχεται μεγάλη μάχη και ενδεχομένως αδυσώπητη με τα χονδριχθή και κυρίως τον λευκό καρχαρία. Είδα μπόλικη αναταραχή στο βυθό αφού το καμουφλάζ δεν πιάνει και ο λευκός καρχαρίας οσμίστηκε κίνδυνο. Τυχαία ή όχι ήρθε και το Σαββατοκύριακο με τις αποφάσεις των σπάρων που ταρακούνησαν τον λευκό καρχαρία. Θα ‘χουμε ένα βυθό γεμάτο ενδιαφέρον φέτος. Άντε καλή σεζόν (για τα αμιγώς ποδοσφαιρικά για την 1η αγωνιστική και πρόγνωση για κάθε ομάδα, stay tuned).

Be Sociable, Share!