Άλλα ντ’ άλλων και καλή αντάμωση

549Πριν από δύο εβδομάδες είχα γράψει κάτι -όχι στο matigarrida- για τον Παναθηναϊκό που κάποιοι το εξέλαβαν ως ειρωνικό. Μου πήρε ώρα για να εξηγήσω γιατί δεν ήταν ειρωνικό. Είχα πει μάλιστα τότε στο συνομιλητή μου ότι «εάν γράψω κάτι ειρωνικό, θα το καταλάβεις, είμαι σίγουρος». Ο λαός πολύ σωστά λέει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις».

Διαπίστωσα με λύπη μου ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν το πνεύμα του άρθρου για τον ΟΦΗ. Είχε δίκιο προφανώς κάποιος που μου είπε το πρωί «είσαι ντεφορμέ». Δεν τον πίστεψα. Ήθελα να πιστεύω αφενός ότι μετά από 2 χρόνια εδώ πέρα καταλαβαινόμαστε και αφετέρου ότι είναι κατανοητό πως όταν κάποιος υπογράφει με ονοματεπώνυμο και δεν κοτσάρει την ανωνυμία του για κάλυψη, πρέπει να προσέχει ορισμένα πράγματα. Γράφτηκαν πολλά για το βυθό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως θα θυμούνται οι τακτικοί. Όλα κωδικοποιημένα. Ναι, δεν θα το καταλάβαιναν όλοι με την πρώτη ανάγνωση. Κάποια ήθελαν δεύτερη και τρίτη. Γιατί και το μότο του Matigarrida είναι «για όσους θέλουν να διαβάζουν για τον αθλητισμό πίσω από τις λέξεις». Η προσπάθεια εδώ είναι να γράφονται δέκα διαφορετικά άρθρα που ανοίγουν το μυαλό και δημιουργούν συζήτηση.

Τέλος πάντων, ίσως είναι καιρός να γυρίσουμε σε συμβατικά άρθρα. Ας αφήσουμε στην άκρη το παρασκήνιο και ας ασχοληθούμε με το προσκήνιο. Εκεί που όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα και δεν χρειάζεται να εκτίθεται κανείς, ούτε να στεναχωριόμαστε και να χαλάμε τις καρδιές μας. Έχουμε καλύτερους λόγους να στεναχωριόμαστε. Και κάπου κουράζει. Γιατί αν θεωρήθηκε το τελευταίο άρθρο επίθεση κατά του Παναθηναϊκού και του Αλαφούζου ενώ προσπάθησα να αποτυπώσω το αντίθετο, μάλλον το ντεφορμάρισμά μου βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Μέχρι να βρω τον τρόπο να καταλαβαινόμαστε… καλή αντάμωση. Καλό καλοκαίρι σε όσους κάνουν διακοπές, καλή υπομονή σε όσους -όπως και εγώ- δουλεύουν.

Be Sociable, Share!