Η χαρά του οπαδού δεν καλύπτει την «τρύπα»

bigdig3Η ιστορία του Χάρη Μαυρία έχει «σκοτεινά» σημεία και μπόλικη τρέλα. Κυρίως γιατί υπάρχει μια σχετική τρέλα γύρω απ’ όσα συνέβησαν. Και εξηγώ. Ο Παναθηναϊκός μέχρι πριν λίγες ώρες υπερασπίζονταν με θέρμη την πώληση Μαυρία, ανεβάζοντας πολύ τον Νίκο Νταμπίζα που χειρίστηκε την υπόθεση. Το τελευταίο 24ωρο το Τριφύλλι κάνει σαν να πανηγυρίζει που χάλασε η μεταγραφή, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο ταλέντο του Μαυρία και στην ώθηση που θα δώσει η παρουσία του. Όσα ΜΜΕ έστησαν τον Παναθηναϊκό στον τοίχο για τη συναίνεσή του στην πώληση Μαυρία, αναφέροντάς την ούτε λίγο – ούτε πολύ ως ξεπούλημα, από χθες κατηγορούν εκ νέου τους Πράσινους γιατί χάλασε η μεταγραφή. Όσα ΜΜΕ αποθέωναν το Τριφύλλι για μια σούπερ συμφωνία που θα απογείωνε μεταγραφικά τους Πράσινους, από χθες πανηγυρίζουν γιατί έμεινε πάλι ο Μαυρίας. Παράκρουση!

Στο Matigarrida υπήρξε σαφής τοποθέτηση εξ αρχής, όπως μπορείτε να θυμηθείτε εδώ. Επιμένω μέχρι κεραίας. Ο Παναθηναϊκός έχει απίστευτα οικονομικά προβλήματα. Τα χρήματα από την πώληση Μαυρία θα ήταν βάλσαμο διαρκείας. Θα βοηθούσε το Τριφύλλι να ξεπεράσει το παγόβουνο του Σεπτεμβρίου, μήνας που πρέπει να διατεθούν κάτι σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ για μαζεμένους διακανονισμούς. Αυτή την εποχή ό,τι χρήμα μπαίνει στο ταμείο, γίνεται… καπνός. Προέκυψε μεγαλύτερο το κονδύλι για τις εργασίες στη Λεωφόρο (οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί), βγήκε η ιστορία της κόντρας με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την Παιανία και αναγκαστικά πλέον δίνει αρκετά χρήματα για την ανάπλαση του «Απήλιον». Και δεν φεύγουν οι «κομμένοι». Εκεί να δείτε… ιδρώτας. Τώρα πρέπει από κάπου αλλού να βρεθούν χρήματα. Αλλά είναι τόσα λεφτά που για να μην ελπίζετε τσάμπα, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το ποσό που συγκέντρωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός στην ΑΜΚ του!

Καταλαβαίνω απόλυτα τον απλό φίλαθλο που λέει «χάρηκα με την παραμονή Μαυρία». Έχω πολλούς φίλους που το βλέπουν έτσι γιατί συνεχίζουν το σκεπτικό τους υπογραμμίζοντας «ας κόψει το λαιμό του ο Αλαφούζος να βρει χρήματα». Μόνο που είναι φανερό από τη 15μηνη παρουσία του Αλαφούζου ότι δεν πρόκειται να κόψει το λαιμό του για να καλύψει το άνοιγμα που παρέλαβε. Ναι, βάζει από την τσέπη του, ναι παίρνει δάνεια με δικές του επαφές, πλην όμως όλα αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν χρωστάς πάνω από 20 εκατ. ευρώ (άλλοι λένε 29, άλλοι 27, άλλοι 25), το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις εξασφαλίσει τα προς το ζην. Για το ευ ζην αφήστε το καλύτερα.

Η παραμονή Μαυρία αγωνιστικά μπορεί να δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό. Εάν βέβαια ο παίκτης είναι καλά και δεν χάσει κάνα δίμηνο μπαίνοντας στο χειρουργείο και κάνα μήνα ακόμα μετά μέχρι να το ξεπεράσει. Επίσης, μπορεί σε ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός να τον πουλήσει 6 εκατ. ευρώ. Αυτά, όμως, είναι υποθετικά (θυμηθείτε π.χ. ότι για τον Λέτο υπήρξε πρόταση έως και 7 εκατ. ευρώ και εν τέλει έφυγε ελεύθερος). Αντίθετα, η πρόταση της Σάντερλαντ ήταν δεδομένη. Και τα χρήματα θα παραέπιαναν τόπο.

Κάτι τελευταίο. Ας σταματήσουν τα πολλά – πολλά για τους λόγους που χάλασε η μεταγραφή. Ένας είναι ο λόγος και μην ψάχνεστε σε οικονομικά και άλλα τινά. Αλλά προσωπικά δεδομένα, συζήτηση κομμένη.

Be Sociable, Share!