Πρόγευμα στη Λεωφόρο

Gazi-Θα είναι το πρώτο τεστ την Κυριακή στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό. Τώρα εάν θα είναι απλή δοκιμασία ή θα εξελιχθεί σε crash τεστ, θα το μάθουμε. Από αυτή τη δοκιμασία περνάει ό,τι σχετίζεται με το Τριφύλλι. Από διοίκηση έως Νταμπίζα και από ποδοσφαιρικό τμήμα έως Αναστασίου. Το σύνθημα λέει «στη Λεωφόρο κανείς δεν θα γλιτώνει». Πολλοί σκέφτονται αυτή την παρουσία. Θυμάμαι την ανησυχία που μου εξέφρασε προ μηνών διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ σχετικά με την απόφαση επιστροφής στη Λεωφόρο. «Πώς το βλέπεις; Θα είναι μεγάλη η πίεση για την ομάδα ε;», με ρώτησε. Ασφαλώς. Η ατμόσφαιρα της Λεωφόρου μπορεί να εξελιχθεί σε ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να του γυρίσει και μπούμερανγκ.

Για παράδειγμα εκκρεμεί να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται η σχέση των οπαδών με τον Νίκο Νταμπίζα. Θυμόμαστε όλοι τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του στο μπαράζ έκτης θέσης στη Νέα Σμύρνη αλλά και την ευθεία σύγκρουση με τον Γιάννη Αλαφούζο για την επιλογή του λόγω του ερυθρόλευκου παρελθόντος του. Λένε πως για όλα τα πράγματα ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Δίχως να κουνήσεις το δάχτυλό σου, οι μέρες που κυλούν επουλώνουν πληγές. Το timing για τον Νταμπίζα είναι το καλύτερο δυνατό βάσει όσων προηγήθηκαν. Οι μεταγραφές προχώρησαν και σε μεγάλο βαθμό οι επιλογές Σίλντενφελντ, Αμπεΐντ, Καρέλη και η επικείμενη πώληση Μαυρία είναι δικές του δουλειές. Του πιστώνονται. Αν αρχίσουν τα συνθήματα α λα Νέα Σμύρνη, θα υπάρχει θέμα σοβαρό και όλοι θα ξαναθυμηθούν τα… πολλά φανάρια της Λεωφόρου. Μπορεί, όμως, να ξεχαστούν αυτά. Προς το παρόν, έστω.

Θα φανεί και από την υποδοχή στον Γιάννη Αναστασίου τι εικόνα έχουν οι φίλαθλοι. Για τον Αναστασίου γενικά υπήρξαν αντιδράσεις αλλά κατά πολύ ηπιότερες συγκριτικά με τον Νταμπίζα. Άλλωστε του πιστώνονται η έλευση του Μπεργκ αλλά και του Μπαϊράμι, το γεγονός ότι δουλεύει χωρίς να αγκομαχάει, η εικόνα αισιοδοξίας που βγάζει προς τα έξω.

Θα τεσταριστεί η πιτσιρικαρία και η εντελώς νέα ομάδα. Νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση θα τους περιμένει μια μεγάλη αγκαλιά. Διότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού καταλαβαίνει ότι οι νεαροί παίκτες από την ακαδημία σκίζονται για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Τριφυλλιού και επίσης οι οπαδοί κατανοούν ότι μια εντελώς νέα ομάδα χρειάζεται το χρόνο της.

Η σεζόν θα είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Οι μεταγραφές άργησαν και σε μια ολοκαίνουργια ομάδα αυτό είναι μεγάλο ρίσκο. Θα αργήσει πολύ να «δέσει» η ομάδα. Επίσης οι περισσότερες μεταγραφές είναι υψηλού ρίσκου λόγω των συνθηκών (έλλειψη χρημάτων, απουσία ρευστού, αδυναμία να «πουλήσει» ο Παναθηναϊκός κάτι θετικό πλην του παλιού καλού ονόματός του, μια και στην πιάτσα των ατζέντηδων όλοι ξέρουν την οικονομική δυσπραγία αλλά και την αδυναμία να «χτυπήσει» πρωτάθλημα). Η διοίκηση δεν έχει δυνατότητα να βγάλει από την τσέπη της «ζεστό» χρήμα για να γίνει το κάτι παραπάνω. Ο κόσμος πάλι δεν πίστεψε το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Όποιος δεν είναι οπλισμένος με υπομονή, θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Βαθύ μακροβούτι, λοιπόν, γιατί την Κυριακή έρχεται το πρόγευμα.

Be Sociable, Share!