Τα φαντάσματα βγήκαν παγανιά

Medieval_ghostΣυμβαίνει διαρκώς στην Ελλάδα και με αρκετά μεγάλη συχνότητα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Φαγωμάρα λέγεται. Πάει κάτι καλά παρότι οι πολλοί υπολόγιζαν ότι θα πέσει στα βράχια; Αμέσως να βγει μια άλλη… φωνή για να φωνάξει «δεν τα κάνετε καλά, εγώ μπορώ να τα κάνω καλύτερα». Μήνα δεν πρόλαβε να κλείσει η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, αυτή που αποτελείται από μέλη του οπαδικού κινήματος του Παναθηναϊκού, και να ‘σου οι παρασκηνιακές κινήσεις.

Δόθηκε ως πληροφορία στο matigarrida και δεν χρειάστηκε το ψάξιμο του αιώνα για να φανεί ότι η πληροφορία έχει βάση. Στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Α.Ο. οργανώνονται, μαζεύουν στοιχεία και μετρούν δυνάμεις για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της νέας διοίκησης! Ναι, καλά το διαβάσατε. Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι στον Παναθηναϊκό που θεωρούν ότι οι οργανωμένοι δεν κάνουν τίποτα καλά, ότι είναι υποχείρια των διοικήσεων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ και ότι λειτουργούν με τρόπο που ζημιώνει το Τριφύλλι! Ευτυχώς δεν είναι πολλοί.

Για παράδειγμα επικρίνουν τη συμφωνία ΠΑΕ – Ερασιτέχνη για τη Λεωφόρο, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια ο Α.Ο., δηλαδή κοντά στα 600.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα συν χρήματα από τα εισιτήρια και τη μπουτίκ. Για να το συζητήσει κανείς αυτό σε σοβαρή βάση θα πρέπει να λάβει υπόψη του κάποια στοιχεία. Ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία το βασικό πρόβλημα του Ερασιτέχνη ανέκαθεν ήταν να λάβει αυτά τα όποια συμφωνηθέντα χρήματα. Για παράδειγμα ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός έδινε τα χρήματα της συμφωνίας στον Ερασιτέχνη και μάλιστα μια σεζόν έδωσε περισσότερα. Και τα έδωσε στην ώρα του, κάτι βασικό για να γίνει ο προϋπολογισμός των τμημάτων. Μετά το καλοκαίρι του 2010 οι συζητήσεις έγιναν από τον Δημήτρη Γόντικα και παρότι συμφώνησε για 300.000 ετήσιο μίσθωμα μαζί με διάφορα άλλα μπόνους, δεν δόθηκαν παρά ελάχιστα χρήματα στο διάστημα της διετίας του Γόντικα. Όταν ανέλαβε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ο Αλαφούζος έγινε νέα συμφωνία, πάλι εκεί γύρω στα 300.000 ευρώ αλλά αυτή τη φορά δόθηκαν κάποια χρήματα έστω και λίγα, έστω και με δόσεις. Από αυτά τα 180.000 ευρώ παραμένουν ως οφειλή την οποία δεσμεύτηκε ο Αλαφούζος να καταβάλει αμά τη υπογραφή του συμφωνητικού εκμίσθωσης της Λεωφόρου. Θα πει κανείς «ναι, αλλά φέτος η ομάδα χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο άρα θα έπρεπε να πάρει πολλά περισσότερα ο Ερασιτέχνης». Σίγουρα θα μπορούσε. Θα είχε, όμως, νόημα; Δηλαδή θα καταβάλονταν ποτέ από την ΠΑΕ; Από την ΠΑΕ που ασθμαίνει οικονομικά και αδυνατεί να δώσει χρήματα για μεταγραφές; Δηλαδή η διοίκηση Μακρόπουλου περηφανεύονταν ότι έκανε μια σούπερ συμφωνία με την ΠΑΕ όταν επί δύο χρόνια είχε εισπράξει μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ;

Εάν αυτοί που τα πιστεύουν αυτά είχαν μια λύση να παρουσιάσουν, θα έλεγαν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού «ορίστε, περάστε, με τις ευλογίες μας για να σώσετε τον Παναθηναϊκό». Εδώ, όμως, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Απλά άνθρωποι που -προφανώς συνηθισμένοι από την καρέκλα- θεωρούν ότι μόνο αυτοί θέλουν το καλό του Τριφυλλιού και μόνο αυτοί ξέρουν τον τρόπο.

Τρία πράγματα πάνω σε αυτό. Πρώτον, ο Παναθηναϊκός δοκίμασε αυτούς τους ανθρώπους ως παράγοντες επί σειρά ετών και προφανώς εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν έκαναν όσα μπορούσαν για να κρατήσουν το Τριφύλλι ψηλά, εκεί που ήταν πριν δεκαετίες: στην κορυφή και σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα περισσότερα αθλήματα. Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός έκανε εκλογές πριν από ούτε μήνα αλλά δεύτερο ψηφοδέλτιο πλην των οπαδών δεν υπήρξε, επομένως εύκολα μπορεί να πει κανείς «τώρα το θυμήθηκαν οι… σωτήρες;». Τρίτον, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποκλείει κανέναν εξ όσων έχουν να παρουσιάσουν ένα σχέδιο με λύσεις στα προβλήματα, άρα εάν έχουν όντως κάτι τέτοιο αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μεταβούν στο κτίριο επί της οδού Κόνιαρη 45 όπου βρίσκονται τα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Προς το παρόν, ονόματα και διευθύνσεις δεν χρειάζεται να γραφτούν. Άλλωστε έχουν γνώση οι φύλακες…

Be Sociable, Share!