Ο γάιδαρος και το καρότο

carrot_desktopΧίλια στραβά μπορεί να είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά για ένα πράγμα δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος: ότι έβαζε σε δεύτερη μοίρα το καλό του Ολυμπιακού για να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα. Από τον ίδιο τον Ολυμπιακό ακούστηκε πολλή μουρμούρα για τον Ισπανό για αρκετά ζητήματα. Ένα από αυτά της πρώτης γραμμής ήταν η -δήθεν- απαξίωση που έδειχνε στον Κώστα Μήτρογλου. Τον οποίο αρχικά δεν ήθελε στο ρόστερ και στη συνέχεια δεν χρησιμοποιούσε πολύ στην ενδεκάδα. Ελάχιστοι θα θυμούνται ότι εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός με τον Βαλβέρδε στον πάγκο έχασε μια πρόκριση σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ με τον αποκλεισμό κόντρα στην Ανόρθωση.

Πήγε ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό, γύρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετσιθελικά τον Μήτρογλου στο ρόστερ (μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς του) αλλά ούτε ο Ζαρντίμ τον είχε πρώτη προτίμηση έναντι του Τζιμπούρ. Έφυγε ο Ζαρντίμ και ξεκίνησε να τον χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο ο Μίτσελ. Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Έλληνα επιθετικό. Μέχρι και τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, Ράφικ Τζιμπούρ παραγκώνισε ο Ισπανός τεχνικός για πάρτη του.

Μέχρι που στην αρχή της εβδομάδας ο Μαρινάκης έφερε στον Πειραιά τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Καλά έκανε λέω εγώ γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και ο Μήτρογλου; Πάει ο Μήτρογλου. Ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια από τον Έλληνα επιθετικό αφού βλέπει το τείχος που λέγεται «Σαβιόλα» να υψώνεται μπροστά του. Λέει δεξιά και αριστερά ότι ψάχνει πρόταση για να φύγει και έχει ειδοποιήσει ήδη τους μάνατζερ να του βρουν ομάδα. Δικαίως ή αδίκως δεν θα το κρίνω. Διότι στην τελική ο Μήτρογλου από μεγάλο ταλέντο των 18 ετών μας έμεινε ένας ωραίος αναπληρωματικός στα 25 του χρόνια αφού ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στην Εθνική ομάδα είναι βασικός. Ο ίδιος θεωρεί ότι κάνει υπερβολική υπομονή με τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να κάνει άλλη μία σεζόν.

Εκείνο που μένει είναι το εξής: εάν τόσα χρόνια ο Μαρινάκης και όσοι τον περιβάλουν έκαναν τόση φασαρία για τη μη χρησιμοποίηση του Μήτρογλου, πώς είναι δυνατόν να τον οδηγούν μόνοι τους τώρα στην έξοδο; Μήπως είδαν κάποια πράγματα που δεν τους άρεσαν; Εάν ναι, θα βρεθεί κανείς να πάρει ένα τηλέφωνο τον Βαλβέρδε και να του πει «αδερφέ δίκιο είχες τελικά»;

Ο Μήτρογλου κλείνει εξαετία στον Ολυμπιακό, ήταν νιος και… γέρασε, οπότε λογικό φαντάζει να ψάχνει τρόπο να αλλάξει την ιστορία του. Γιατί έως τώρα η ιστορία του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό μοιάζει με το καρότο που βάζουν μπροστά από ένα γάιδαρο για να προχωρήσει και φυσικά ο γάιδαρος δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει το στόχο του.

Be Sociable, Share!