Ας μαδήσουν τη μαργαρίτα

clouds_naturΣτη μέση αφήνουμε λίγο τη… γύρα στις μεγάλες ομάδες μετά τη διακοπή λόγων διακοπών του matigarrida. Εκκρεμεί ο Ολυμπιακός. Και αύριο μέρα είναι. Ο λόγος της διακοπής είναι ένα θέμα που στο βυθό υπάρχει μια παραπάνω ευαισθησία. Αφορά ιατρικό ζήτημα. Για την ακρίβεια την περίπτωση του Χάρη Μαυρία και το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Επανέρχομαι μετά από τρεις εβδομάδες στο θέμα γιατί στον Παναθηναϊκό κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Όπως ακριβώς έκαναν στο ζήτημα του Σεμπάστιαν Λέτο πέρυσι. Δυστυχώς το πάθημα δεν γίνεται μάθημα.

Η νέα απόφαση αναφορικά στον Μαυρία είναι αρκετά διαφοροποιημένη συγκριτικά με αυτή της 5ης Ιουνίου. Ο Μαυρίας δεν θα πάει στην Ολλανδία όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και ήδη από σήμερα βγήκε από το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας. Θα κάνει δικό του συντηρητικό πρόγραμμα και στις 15 Ιουλίου θα αποφασιστεί εάν θα μπει ή όχι στο χειρουργείο. Προσέξτε τώρα. Σύμφωνα με όσα έλεγαν από τις αρχές του μήνα στο Τριφύλλι, η εγχείριση στο συγκεκριμένο σημείο απαιτεί ενάμισι με δύο μήνες αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εάν το πρόβλημα αντιμετωπίζονταν χειρουργικά στις αρχές Ιουνίου, ο Μαυρίας θα ήταν έτοιμος τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Πριν τα ματς δηλαδή. Δεν βάζω καν την παράμετρο να έμπαινε άμεσα χειρουργείο στα μέσα Απριλίου γιατί κανείς παίκτης δεν πείθεται να βάλει νυστέρι μόλις προκύπτει το όποιο πρόβλημα.

Με όσα πράττει ο Παναθηναϊκός -φυσικά έχει ευθύνη και ο παίκτης εφόσον αρνείται την επέμβαση αλλά πάντοτε η ομάδα ωθεί τον ποδοσφαιριστή προς τη μία ή την άλλη επιλογή- εάν αποφασιστεί χειρουργείο στις 15 Ιουλίου θα έχει χαθεί 1,5 κρίσιμος μήνας. Ο Μαυρίας δεν θα έχει κάνει καθόλου προετοιμασία και φυσικά δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί αμέσως μόλις αποθεραπευτεί. Μεσοβέζικη λύση και πάλι. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη γνώμη που είχε πάρει ο Μαυρίας το Μάιο (εκτός Παναθηναϊκού) είχε υπογραμμίσει με σαφήνεια ότι μόνο με χειρουργείο θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Την ώρα που ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει για βασικό τον Μαυρία, ουδείς γνωρίζει εάν κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό. Μάλλον θα μαδήσουν όλοι τη μαργαρίτα για να μάθουν.

Be Sociable, Share!