Το νερό μπήκε στο αυλάκι

Θα μπορούσε να ήταν μια πανέμορφη ημέρα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η υπενθύμιση της ομάδας μπάσκετ ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμα «ψωμιά» για να τον κοιτάξει στα μάτια με όσα έχει καταφέρει το Τριφύλλι την τελευταία 15ετία, θα ήταν αρκετή για να μοιράσει χαρά. Θα ‘ταν και για το matigarrida αρκετό να σας παραπέμψει εδώ και εδώ για να τελειώνουμε με τη φαρσοκωμωδία που προσπάθησε να χαλάσει τη μέρα στο Τριφύλλι. Αλλά για να το πάμε παρακάτω, όπως προσπαθούμε πάντα, ας πούμε δυο λόγια παραπάνω.

Το σχέδιο πέτυχε. Κράτησε λιγότερο από δύο μήνες και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: να βγει από τη μέση ο Αχιλλέας Μακρόπουλος. Ο οποίος και λάθη έκανε, και επί των ημερών του ο Ερασιτέχνης υποβιβάστηκε στο βόλεϊ ανδρών (πάντα μετράει το αγωνιστικό κατά την προσωπική μου άποψη, δεν λαμβάνω υπόψη όσα -δικαίως μπορεί να – γίνονται σε δικαστήρια), και σοβαρά προβλήματα υπήρξαν σχεδόν σε όλα τα τμήματα. Αλλά ο άνθρωπος βαδίζοντας στα 90 του, ασχολούνταν νυχθημερόν με τον Παναθηναϊκό, έβαλε από την τσέπη του πολλά χρήματα, δεν ζήτησε τίποτα και δεν έβαλε ποτέ την πάρτη του πάνω από το έμβλημα του Παναθηναϊκού.

Τώρα πια το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η σύμβαση θα υπογραφεί. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ησυχάσουν όλοι. Και ο Ερασιτέχνης; Ε, τόσα χρήματα πήρε από την ΠΑΕ. Θέλει κι άλλα; Τα λεφτά που έβαζε ο Μακρόπουλος ποιος θα τα βάλει; Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας να προχωρήσει όλο το σχέδιο μέχρι τέλους για να γίνει ενιαίος και αδιαίρετος ο Παναθηναϊκός. Ο άλλος, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος γνήσιος Παναθηναϊκός να βάλει χρήματα και να είναι συνεργάσιμος, να επέμβουν κάποιοι άλλοι.

Το μαλλιοτράβηγμα της Παρασκευής (με ευθύνη και των δύο πλευρών) δείχνει πόσο μακριά είναι ο Παναθηναϊκός απ’ το να γίνει πραγματική οικογένεια σε επίπεδο παραγόντων τουλάχιστον. Κρίμα…

Α, και κάτι τελευταίο. Αλήθεια η ΠΑΕ έκανε αποκλειστικές ενέργειες για να δοθεί ξανά -όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της- στον Παναθηναϊκό η χρήση της Λεωφόρου; Αλήθεια υπήρχε θέμα κατεδάφισης στο οποίο – σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ- ο Ερασιτέχνης έμεινε άπραγος; Κοίτα να δεις που τελικά εμείς οι γραφικοί και αδαείς (όπως μας χαρακτήριζαν οι αυλικοίτου Βαρδινογιάννη) κάτι ξέραμε. Κοίτα να δεις που τελικά η αγγελικά πλασμένη δια χειρός Τζίγκερ Διπλή Ανάπλαση έθετε σε κίνδυνο τη Λεωφόρο. Α πα πα.

 

Be Sociable, Share!