Το πάθημα να γίνει μάθημα

Τα ιατρικά θέματα κάθε ομάδας είναι πάντα μια «καυτή πατάτα». Η κάθε ΠΑΕ «πυροβολεί» όποιον δημοσιογράφο παίρνει θέση βάσει πληροφοριών για τους χειρισμούς του ιατρικού τιμ σχετικά με έναν -σοβαρό, προφανώς- τραυματισμό. Στον Παναθηναϊκό είναι μια ιστορία που κρατάει πάρα πολλά χρόνια. Με πολλούς και διαφορετικούς γιατρούς, με πολλές και διαφορετικές διοικήσεις.

Τώρα που είναι νωρίς το γράφω. Διότι είπαμε ότι μακριά από εδώ πέρα οι μετά Χριστόν προφήτες και οι τσάμπα μάγκες. Ο Χάρης Μαυρίας έχει σοβαρό πρόβλημα στους κοιλιακούς. Όπως είχε κάνει και ο Σεμπάστιαν Λέτο παρακινούμενος από τους συμπαίκτες του αφού δεν έβλεπε βελτίωση στο πρόβλημά του, έτσι και ο Μαυρίας προ καιρού φρόντισε να πάρει μια δεύτερη γνώμη. Τυχαία ίσως, η γνώμη αυτή ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που παρουσιάζονταν στον παίκτη από το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Ακριβώς όπως είχε γίνει με τον Λέτο. Η δεύτερη γνώμη ήταν ότι ο παίκτης έπρεπε να μπει στο χειρουργείο γιατί αλλιώς θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Παρά ταύτα ο Μαυρίας δεν ακολούθησε το δρόμο του Αργεντινού. Δεν το πήρε πάνω του, δηλαδή. Εμπιστεύτηκε το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού. Καλά έκανε, εφόσον αυτό αποφάσισε.

Ο Μαυρίας συνέχισε τη συντηρητική αγωγή και κάπου στα μέσα Μαΐου του δόθηκε το πράσινο φως αφού αισθάνονταν καλύτερα, να συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής Νέων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μαυρίας ήθελε σαν τρελός να συμμετάσχει, ο Παναθηναϊκός έβλεπε με θετικό μάτι αυτή τη συμμετοχή αφού τέτοιες διοργανώσεις ανεβάζουν πάντα τις μετοχές των καλών ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Μόνο που το πρόβλημα στυς κοιλιακούς επέστρεψε. Και τελικά το Παγκόσμιο Κύπελλο χάθηκε. Αυτό μάλλον είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι τι θα συμβεί με την απόφαση που ελήφθη να συνεχιστεί η συντηρητική αγωγή. Διότι μιλάμε για ένα από τα βασικότερα περιουσιακά στοιχεία του Παναθηναϊκού.

Δεν μ’ αρέσει να αναφερόμαστε υποθετικά. Οπότε βλέποντας και κάνοντας. Μόνο μην βγουν πάλι κακοί οι δημοσιογράφοι. Γιατί προ διετίας χάθηκε ένα πρωτάθλημα, καταστράφηκε ένα περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και εν τέλει κόστισε ο κούκος αηδόνι στον Παναθηναϊκό -φέτος- για έναν παίκτη που για πολλούς ήταν σύμβολο σηκώνοντας πάνω του μια ομάδα που όσο ήταν υγής, ήταν πρώτη κόντρα σε όλους και σε όλα. Για όλα αυτά δεν αποδόθηκε καμία ευθύνη. Ή μάλλον για να είμαστε σωστοί, επίθεση δέχθηκαν το matigarrida που είχε αποκαλύψει τη δεύτερη γνώμη που οδήγησε τον Λέτο να φύγει μόνος του για Ιταλία και κανα – δυο άλλοι δημοσιογράφοι που έγραψαν τις πληροφορίες τους. Ας είναι η υπόθεση Λέτο οδηγός για όλους. Για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Be Sociable, Share!