Από το ολότελα… (ή αλλιώς ένα μικρό βήμα από τον Βγενόπουλο)

Ανέκαθεν τα λεγόμενα ή οι ανακοινώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου επιδέχονταν αρκετών ερμηνειών. Ή για να είμαι πιο ακριβής ήταν το αγαπημένο σπορ πάρα μα πάρα πολλών να δίνουν διάφορες ερμηνείες σε όσα κατέθετε ως απόψεις του ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το αυτό συνέβη και με τη σημερινή δήλωσή του στο gazzetta. Γιατί, άραγε; Τι το παράξενο είπε;

«Μου προκαλεί έκπληξη τα όσα γράφονται. Τα διαψεύδω, έχω πλήρη άγνοια για τα όσα λέγονται σχετικά με αποχώρηση μου από τον Παναθηναϊκό και δεν έχουν καμία σχέση με εμένα». Ποια λέξη θέλει ερμηνεία; Καμία. Ο Βγενόπουλος ποτέ δεν ήθελε να αποχωρήσει. Το έχει διευκρινήσει ξανά και στο παρελθόν όταν διάφοροι πάλι έσπευδαν να προεξοφλήσουν την αποχώρησή του. Αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε μήνυμα περνάει στον Αλαφούζο, ούτε μήνυμα στέλνει στον κόσμο ότι θα βάλει χρήματα, ούτε sms, ούτε mms, ούτε τίποτα.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο Βγενόπουλος πρέπει να πει πολλά περισσότερα. Τόσα που δεν θα αφήσουν απορίες σε κανέναν. Ενδεχομένως να σκέφτεται ότι εάν μιλήσει τώρα, θα ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας. Λάθος του. Ο κύκλος εσωστρέφειας δεν έκλεισε ποτέ στον Παναθηναϊκό. Φροντίζει γι’ αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος. Όποιος θυμάται καλά όσα είπε στην κουβέντα του με τον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών, καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ. Ο Αλαφούζος ο οποίος σε διάφορες άλλες συνεντεύξεις του μιλούσε για ανάγκη να κλείσει το εσωτερικό μέτωπο, φρόντισε να πετάξει αιχμές και σπόντες για τον Βγενόπουλο (αλλά και τον Βαρδινογιάννη, ο οποίος βέβαια δεν παρουσιάζεται ως όνομα πια στο μετοχολόγιο).

Ίσως πάλι να σκέφτεται ο Βγενόπουλος ότι δεν πρέπει να «σηκώσει το γάντι». Πρόβλημά του εάν το πιστεύει αυτό γιατί κανείς δεν θα του πιστώσει ότι το κάνει για καλό του Παναθηναϊκού. Αντιθέτως όλοι θα ισχυριστούν ότι απλά στέρεψε από επιχειρηματολογία σε όσα είπε ο Αλαφούζος.

Ενδεχομένως πάλι ο Βγενόπουλος να σκέφτεται ότι τώρα δεν θέλει να βάλει χρήματα και επομένως δεν είναι ώρα για λόγια. Μα από πότε δεν δικαιούται να ομιλεί ο μοναδικός που έχει βάλει χρήματα σε όλες τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας πενταετίας και βέβαια αυτός που έχει βάλει τα περισσότερα απ’ όλους;

Έως τη στιγμή που θα μιλήσει για όλους και για όλα ο Βγενόπουλος, θα κατανοώ απόλυτα όσους -καλοπροαίρετα, κακοπροαίρετα ή απλά συναισθηματικά- τον στριμώχνουν στη γωνία, τον κατεβάζουν καθημερινά στη συνείδησή τους και του χρεώνουν μέχρι και την ίδρυση της παράγκας του κοκκαλιάρη! Οφείλει στον κόσμο που τον πίστεψε, στον εαυτό του και πάνω απ’ όλα στον Παναθηναϊκό ως σύλλογο, να μιλήσει για όλα.

Ας πούμε ότι απλά έγινε μια αρχή μέσα από τη δήλωσή του στο gazzetta. Από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό.

Be Sociable, Share!