Μετράει αντίστροφα ο Μακρόπουλος

Αναζητεί συμμάχους για να κρατηθεί στην προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Αχιλλέας Μακρόπουλος. Ο άνθρωπος έχει δώσει το «είναι» του στη «μάνα του λόχου» και βλέπει τώρα ότι γίνεται μια προσπάθεια εκ των έσω της παναθηναϊκής οικογένειας για να αντικατασταθεί. Κάποιοι θα πουν ασφαλώς ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα με την παραίτησή του, την οποία ακολούθως ανακάλεσε προσωρινά. Δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Όμως ξεχνάμε βασικές λεπτομέρειες. Ο Μακρόπουλος εξέφρασε επιθυμία παραίτησης γιατί οικονομικά δεν «βγαίνουν» οι αριθμοί από τη στιγμή που η ΠΑΕ οφείλει πολλά χρήματα στον Ερασιτέχνη. Ας το κρατήσουμε αυτό γιατί μπορεί… ξαφνικά, εάν προκύψει αλλαγή προσώπου στην προεδρία (αρεστό σε ΠΑΕ και… εγγυητές), να εισρεύσουν χρήματα στο ταμείο του Ερασιτέχνη.

Δεν ξέρω τι περιθώριο ελιγμών έχει ο Μακρόπουλος διότι μαθαίνω ότι έχει έρθει σε κόντρα με πρόσωπα – κλειδιά του Ερασιτέχνη, ανθρώπους που έχουν βγάλει ρίζες στις καρέκλες. Οι συγκεκριμένοι δεν επιθυμούν έναν μη ελεγχόμενο πρόεδρο, ούτε κάποιον που βάζει δικά του χρήματα και δεν τα ζητάει πίσω. Είναι απολύτως ευδιάκριτο, πάντως, ότι ο Μακρόπουλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέσω φίλιων πυρών. Μην ψάχνετε λογική για το πώς πυροβολείται ένας άνθρωπος που βγάζει από την τσέπη του και βάζει χρήματα στον Παναθηναϊκό. Οι απαντήσεις βρίσκονται πάντα στο παρασκήνιο. Η αφύπνιση της αυλής του πρώην, τέως, «δεν ασχολούμαι» και όλα τα λοιπά φανερώνει ό,τι ψάχνει κανείς να βρει για να κατανοήσει τι συμβαίνει. Άλλωστε το θέμα της Διπλής Ανάπλασης ξαναβγήκε… παγανιά τις τελευταίες ημέρες με τις κινήσεις πίσω από την κουρτίνα να δίνουν και να παίρνουν. Αυτή είναι η ταμπακέρα άλλωστε. Ο Βοτανικός και η Λεωφόρος.

Η αυλή έχει δώσει πλέον το σύνθημα υπέρ του… ενιαίου και αδιαίρετου Παναθηναϊκού, το οποίο εξυπηρετείται ασφαλώς μόνο με την αλλαγή προέδρου στη «μάνα του λόχου». Λες και ο Μακρόπουλος διαιρεί το Τριφύλλι! Άραγε θα αντιδράσει κανείς ή θα εκδιωχθεί -με το χειρότερο τρόπο- ένας ακόμα άνθρωπος που αγάπησε με πράξεις το λίκνο της παναθηναϊκής οικογένειας; Δεν νομίζω. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Be Sociable, Share!