Το πράσινο μνημόνιο 2 έρχεται (και οι φωτοβολίδες σκάνε)

Ανέκαθεν οι ομάδες που δέχονταν ένα σοβαρό πλήγμα -ουσιαστικό και επικοινωνιακό- προσπαθούσαν να κάνουν ρελάνς. Φέρνω παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2009 την έπαθε με τον Μέλμπεργκ και τον Ενχελάαρ και πήρε μέσα σε μια εβδομάδα τον Σισέ, τον Λέτο και τον Κατσουράνη!

Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου δεν το έχει. Είτε γιατί πληρώνει τις «χτυπητές» αδυναμίες του προέδρου του, είτε γιατί δεν έχει χρήματα, είτε γιατί η απειρία έχει κατακλύσει τα γραφεία της ΠΑΕ. Μετά από την πολύ αρνητική τροπή της Γενικής Συνέλευσης και τα συνεπακόλουθα με τις αντιδράσεις του Καραγκούνη αλλά και του κόσμου για την ιστορία με τον Νταμπίζα, έπρεπε να βρεθεί ένα σωσίβιο. Λυπάμαι, αλλά αυτό που επελέγη είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Και αναφέρομαι στο ότι ο Αλαφούζος θέλει να αγοράσει το προπονητικό κέντρο της Παιανίας! Αυτά δεν προκύπτουν από το μυαλό των δημοσιογράφων. Κάποιος τους τα είπε. Για να το γράψουν μάλιστα και να «χτυπηθεί» στο πρωτοσέλιδο, σημαίνει ότι αυτός που τους το είπε αποφασίζει ή συναποφασίζει στην ΠΑΕ. Αναρωτιέμαι τι πίστεψε ο Αλαφούζος ή όποιος στενός συνεργάτης του μετέφερε τηνπληροφορία. Ότι θα γίνει πιστευτό; Μα μόλις χθες ο Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι τη νέα σεζόν το μπάτζετ θα είναι συνολικά 10 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη νοίκιαζε 1 εκατ. ευρώ την Παιανία στην ΠΑΕ. Για να την πουλήσει δεν θα θέλει στην… ξεφτίλα καμιά 15αριά εκατ. ευρώ; Εγώ κάνω και σκόντο. Επειδή είναι καλός άνθρωπος ο Αλαφούζος να του την προσφέρουν στα 10 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό είναι όλο το μπάτζετ της επόμενης σεζόν! Αν έχει κάβα άλλα 10 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος, αντί να τα δώσει στους Βαρδινογιάννηδες για την Παιανία, ας τα διαθέσει για να ελαττώσει πολύ το άνοιγμα.

Επειδή, όμως, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, καλό θα ήταν να παραμείνουν όλοι προσγειωμένοι. Κυρίως να μην ξεχνούν τα πραγματικά προβλήματα. Και αυτά δεν είναι άλλα από τον οικονομικό βραχνά. Βρισκόμαστε στην αρχή του πράσινου μνημονίου νο.2, το οποίο είναι πολύ πιο σκληρό από το προηγούμενο. Θυμηθείτε όσοι είχατε διαβάσει τα σχετικά άρθρα ή ενημερωθείτε όσοι δεν τα είχατε, πατώντας εδώ. Με οριζόντιες περικοπές στα συμβόλαια και στο μπάτζετ. «Ταβάνι» τα 200.000 ευρώ «καθαρά» (άντε 250.000 ευρώ για εξαιρετικές περιπτώσεις) και μπάτζετ στα 5 εκατ. ευρώ. Όπερ σημαίνει ξεχάστε από το υπάρχον ρόστερ τους Μπουμσόνγκ, Τοτσέ, Κουίνσι, Βιτόλο, εκτός και αν δεχθούν να περικόψουν στο 70% τα συμβόλαιά τους! Ξεχάστε μεταγραφές παικτών (ακόμα και σαν αυτή του Ζέκα που δόθηκαν κάπου στα 300.000 ευρώ στη Σετούμπαλ).

Ο Αλαφούζος πάει μόνος του στην πορεία πια. Το matigarrida το έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό (δείτε εδώ) με το ομολογιακό δάνειο που θα πάρει πάνω του και ουσιαστικά θα βάλει από την τσέπη του τα όποια λεφτά (σύνολο λέγεται εδώ και δύο μήνες ότι θα βάλει 8 εκατ. ευρώ). Γίνεται ο μονοκράτορας του Παναθηναϊκού, στέλνει τη λαϊκή βάση σπίτι της και ελπίζει σε αγωνιστικό θαύμα (εν μέσω σκληρού μνημονίου) για να έρθουν περισσότερα χρήματα.

Και κάτι τελευταίο. Είδα ότι πολλοί μπερδεύτηκαν από την αποστροφή του λόγου του Γιώργου Στάμου -οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ- ότι με το reverse split (διαβάστε εδώ τι είναι αυτό και τι θα πετύχει ο Αλαφούζος με αυτό) τα λογιστικά χρέη θα μειωθούν από τα 47 στα 40 εκατ. ευρώ. Σας καλώ να διαβάσετε εδώ (γιατί το αρχείο του matigarrida είναι θησαυρός) για να καταλάβετε ότι δεν ανακάλυψε κανείς την Αμερική.

Be Sociable, Share!