Και μεγάλος και «μικρός» και τεχνικός διευθυντής

Φαντάζομαι ότι όλοι έχουν ένα ιερό αθλητικό τοτέμ στη ζωή τους (τουλάχιστον). Το δικό μου ονομάζεται Δημήτρης Σαραβάκος. Δεν θα αναλύσω τα γιατί, αφενός διότι είναι πολύ προσωπικά ζητήματα και αφετέρου διότι… σκασίλα σας! Αυτό που μετράει για μένα είναι ότι από τη Δευτέρα -λογικά πάντα με αυτό τον Παναθηναϊκό που έχουμε… μπλέξει!- ο Σαραβάκος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Με ενδιαφέρει απλά να υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στον Παναθηναϊκό και όχι σε μια καφετέρια στη Γλυφάδα ή στο αγαπημένο του beach soccer. Δεν γίνεται ο Σαραβάκος να μην έχει κλειδωθεί στην Παιανία από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του. Και εντάξει, ήταν επιλογή του να μην γίνει προπονητής. Αλλά διάβολε μια θέση με ευθύνες έπρεπε να του δοθεί. Του δίνεται τώρα.

Με έχει εξιτάρει τόσο πολύ το γεγονός που δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σκεφτώ τα υπόλοιπα. Όπου «υπόλοιπα» βάλτε όσα γράφτηκαν δύο εβδομάδες πριν εδώ. Φαντάζομαι ότι καταλαβαινόμαστε. Ο Νίκος Νταμπίζας λοιπόν δεν θα πάρει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή. Όχι, ο Αλαφούζος δεν εισάκουσε τις αντιδράσεις. Απλά διεμήνυσε και στον κόσμο του Τριφυλλιού ότι ο Νταμπίζας δεν θα έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στον Παναθηναϊκό (εξ ου και ένα πολύ χλιαρό σύνθημα κατά του Νταμπίζα που ακούστηκε από τους οργανωμένους στο ματς με τη Βέροια). Μπορεί να εμφανιστεί ως σκάουτερ, μπορεί και να μην εμφανιστεί καθόλου. Εάν πάντως επιχειρηθεί να είναι ο αόρατος τεχνικός διευθυντής, εδώ θα είμαστε για να το καταγράψουμε και αναλόγως να το σχολιάσουμε. Δεν μπορεί ο Αλαφούζος να το κάνει αυτό. Και δεν μπορεί όχι απλά γιατί θα έχει παίξει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά γιατί επιπλέον θα έχει προσβάλει και την τεράστια προσωπικότητα της παναθηναϊκής οικογένειας που λέγεται Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο μεγάλος «μικρός» ετοιμάζεται ξανά να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Όπως -στα μάτια μου- δεν έχει κάνει κανείς άλλος σε τόσο μεγάλο βαθμό στα 30 χρόνια που θυμάμαι ποδόσφαιρο.

Be Sociable, Share!