Ένα πρωινό στη Γ.Σ. του Παναθηναϊκού

Αρχική απόφαση ήταν η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών για τα ΜΜΕ. Θα γίνονταν μετά από πολύ καιρό κάτι τέτοιο στον Παναθηναϊκό για μια συνεδρίαση με γεμάτη ατζέντα. Και νομίζω θα πήγαινε πολύ πίσω το Τριφύλλι. Ευτυχώς κάποιοι λίγοι άνθρωποι που δουλεύουν στο Τριφύλλι και έχουν γνώση της κατάστασης, έπεισαν τον Γιάννη Αλαφούζο να επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους. Και έτσι λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, μπήκαμε στην αίθουσα. Εκεί στο -2 του κτιρίου της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Στην αίθουσα υπήρχε ένα τραπέζι που χρησίμευε ως πάνελ. Εκεί κάθονταν η Αθηνά Μπαλωμένου, νομική σύμβουλος της ΠΑΕ, ο Γιώργος Στάμος, οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ και στο μέσον ο Γιάννης Αλαφούζος. Στα πέντε μέτρα απόστασης ξεκινούσαν οι καρέκλες για τους μετόχους. Ουσιαστικά για τους μικρομετόχους, μια και οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος, Αδαμάντιος Πολέμης, Μιχάλης Ζολώτας, Παναγιώτης Δάβαρης, Γιάννης Ξυλάς, Γιώργος Νίκας, δεν παρέστησαν. Κάποιοι (Βγενόπουλος, Πατέρας) εξουσιοδότησαν τον Αλαφούζο. Άλλοι δεν μπήκαν καν στον κόπο. Αν μου βγήκε σωστά το μέτρημα οι μικρομέτοχοι ήταν 14. Προσθέστε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλο και μέλη του Δ.Σ. για να φτιαχτεί μια 20άδα. Λίγο έλειψε να είναι περισσότεροι οι δημοσιογράφοι!

Όλα κύλησαν νεράκι ως προς την ημερήσια διάταξη. Σε χρόνο dt αποφασίστηκαν όλα όσα ήθελε να περάσει ο Αλαφούζος. Αύξηση 15 εκατ. ευρώ, αλλαγή καταστατικού και μείωση των μελών του Δ.Σ. σε 11. Βέβαια μέχρι να αναγνωσθούν τα ονόματα έγινε μια προσθήκη στον… αέρα. «Να βάλουμε και τον κ. Τσίμα. Βέβαια τον έψαχνα στο τηλέφωνο και δεν τον βρήκα για να επιβεβαιώσω εάν θέλει να μπει. Α, ξέχασα τον κ. Παναγιωτίδη. Θα μπει αυτός και τον κ. Τσίμα ας τον βάλουμε αναπληρωματικό γιατί μπορεί να θέλει». Αυθεντικές ατάκες χωρίς σάλτσα!

Φαίνονταν ότι πάμε σε συνεδρίαση – εξπρές. Ώσπου ειπώθηκε η ατάκα από τα προεδρικά χείλη: «Και τώρα μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε». Σηκωμένα χέρια σαν να βρισκόμασταν σε τάξη και ο δάσκαλος είχε πει «όποιος πει το μάθημα θα πάρει δώρο»!

Κουβέντα για τη Διπλή Ανάπλαση με μπόλικα υπονοούμενα. Ένα από τον Αλαφούζο για τον Βαρδινογιάννη («Δεν θα καταλάβω ποτέ πώς δεχθήκαμε να εγκαταλείψουμε ένα υπαρκτό γήπεδο για ένα οικόπεδο»), ένα από μικρομέτοχο για την αδράνεια της διοίκησης να προχωρήσει σε εφαρμογή απόφασης για λογοδοσία Βαρδινογιάννη, ένα από τον Αλαφούζο για τον Βγενόπουλο («αυτή η εσωστρέφεια του Παναθηναϊκού πρέπει να κλείσει. Δεν έχω καμία όχληση απο πιστωτή ή συμμετέχοντα ώστε να αισθάνομαι ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει επιπτώσεις. Ειναι λάθος να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος. Η δική μας διοίκηση δεν θα το κάνει»), ένα από το μέλος του Δ.Σ. και νέο υπεύθυνο της ΓΗΠΕΛ, Σάββα Παπαδόπουλο για όσους αμφισβητούν τον Βαρδινογιάννη («υπάρχουν δύο έγγραφα στο σάιτ της ΠΑΕ εδώ και ένα χρόνο που δίνουν απάντηση σε όλα»). Τελικά είναι να μην το ανοίγει κανείς αυτό το ρημαδοθέμα!

Οξυμένα πνεύματα για Νταμπίζα και ολίγον τι Αναστασίου. Και τι δεν ακούστηκε από μικρομετόχους. Από το περίφημο «κλεπταποδόχος» που ειπώθηκε για τον Νταμπίζα «γιατί ως μέλος του Ολυμπιακού στα χρόνια της παράγκας έκλεψε τα πρωταθλήματα από τον Παναθηναϊκό» έως την απάντηση του Αλαφούζου σε αυτό «μέλος εκείνων των ομάδων του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Καραγκούνης μου πρότεινε τον Νταμπίζα και μου είπε ότι είναι ηθικό στοιχείο». Νέα διαμαρτυρία στο άκουσμα αυτό. «Ναι, αλλά ο Καραγκούνης είναι κουμπάρος του Νταμπίζα», ειπώθηκε από μικρομέτοχο. «Δεν νομίζω ότι ο Καραγκούνης θα πρότεινε κάτι ανήθικο», η απάντηση από τον Αλαφούζο. Και μετά, μαινόμενος μικρομέτοχος από τη… γαλαρία να ωρύεται και να μην αφήνει τον Αλαφούζο καν να του απαντήσει. Το στυλ του εκνεύρισε τόσο τον Αλαφούζο που κάποια στιγμή ανέβασε παλμούς, κοκκίνησε και ξέφυγε από το κομψό βρετανικό στυλ που τον χαρακτηρίζει: «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν βοήθησαν την ομάδα. Με εξαίρεση μια μειοψηφία οι υπόλοιποι δεν έβαλαν χρήματα. Δεν μπορεί ο λαός συνέχεια να απαιτεί χωρίς να εισφέρει». Έλα ντε…

Μέχρι που ήρθε η λύτρωση. Ένας μικρομέτοχος ρώτησε κάτι για τα οικονομικά και ο Αλαφούζος ανακουφισμένος αναφώνησε: «Επιτέλους, να επιστρέψουμε στα πραγματικά ζητήματα». Ήταν και η τελευταία ερώτηση.

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνεδρίαση. Μετά οι περισσότεροι βουρ στο μπουφέ. Όπως «μπουφές» μην φανταστείτε κάτι… πολυμετοχικό. Βουτήματα, καφές, πορτοκαλάδα. Μνημόνιο σε όλα! Κάπου εκεί άρχισαν τα «πηγαδάκια». Παναγιωτίδης με Παπαδόπουλο και φόντο το γηπεδικό, Παρθενόπουλος με Γούναρη να σχολιάζουν μάλλον τα πάντα, η Μπαλωμένου (με το κομψό συνολάκι της) να ανεβαίνει στο ισόγειο για να πάει στις κάμερες και να ανακοινώσει τις αποφάσεις της Γ.Σ., ο Παναγόπουλος all around να «πετάει» μια ατάκα από εδώ και μια από εκεί και ο Αλαφούζος να δέχεται έναν προς έναν τους μικρομετόχους για κουβεντούλα. Αρχικά τον Μακρόπουλο, ο οποίος μετά δέχθηκε και πρέσινγκ από τον έφορο του πόλο του Παναθηναϊκού και μικρομέτοχο, Νίκο Πλυτά. Στη συνέχεια τον άνδρα της δικηγόρου του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) ο οποίος είναι μικρομέτοχος και δίνει συχνά το παρών για να μην μου πάθετε καμία… πριγκιπίαση! Και τέλος τον μικρομέτοχο που του ανέβασε το αίμα στο κεφάλι, αυτή τη φορά σε ηπιότερο τόνο. Ένα τρίλεπτο πέρασμα απο τους δημοσιογράφους με ολίγον από Σαραβάκο («θα πάρει σημαντική θέση») και Βονόρτα («είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του και θα είναι σίγουρα στο προπονητικό τιμ, είναι σοβαρός επαγγελματίας και προπονητής»). Και τέλος.

Αυτή ήταν μια άλλη πιο χαλαρή και πιο inside ματιά μιας σημαντικής συνεδρίασης. Η οποία εάν δεν ήξερες πού ήσουν και δεν έβλεπες παντού το έμβλημα του Παναθηναϊκού, θα την πέρναγες για συνεδρίαση ομάδας με σχετικά επιτυχημένη σεζόν.

Be Sociable, Share!