Πέντε χρόνια στη Λεωφόρο (και μετά;)

Δεν αποτελεί νέο η πρόθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Λεωφόρου. Τα έξοδα στο ΟΑΚΑ είναι πάρα πολλά για τόσο στριμωγμένο ταμείο, με πορείες αντίστοιχες της φετινής το Ολυμπιακό Στάδιο δεν είναι έδρα, οι οργανωμένοι -σημαντική μερίδα των οποίων έχουν στηρίξει την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και βέβαια έχουν δύο μέλη τους στο Δ.Σ.- θέλουν επιστροφή για να κάνουν πιο «καυτή» έδρα. Προβλεπόμενα όλα. Βέβαια η ανακοίνωση εκ μέρους του Χρήστου Παναγόπουλου στη χθεσινή συνεδρίαση της «συμμαχίας» ότι θα γίνει χρήση πενταετίας στη Λεωφόρο, μας αφήνει με την απορία: μετά την πενταετία τι;

Ουσιαστικά αυτή η απορία έρχεται ως συνέχεια όσων αναφέρθηκαν εδώ. Πέντε χρόνια περιθώριο έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωμοδοτώντας θετικά υπέρ του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει το μέλλον της Διπλής Ανάπλασης. Επειδή, όμως, ο Βοτανικός είναι κάτι αόρατο στην παρούσα φάση και δίχως χρήματα, καλό θα είναι να αναφερόμαστε σε ό,τι υπάρχει. Δηλαδή στη Λεωφόρο. Για πέντε χρόνια η Λεωφόρος θα υπάρχει σίγουρα. Όσο θα είναι εν… ζωή η Διπλή Ανάπλαση. Δεν βρέθηκε, όμως, άνθρωπος στο Δ.Σ. να θέσει στον Παναγόπουλο μερικά ουσιώδη ζητήματα. Για την ακρίβεια τα πλέον ουσιώδη, αναφορικά στο γήπεδο.

Στην πενταετία που η διοίκηση Αλαφούζου αποφάσισε την παραμονή στη Λεωφόρο, υπάρχει πλάνο για τον Βοτανικό; Εάν ναι, ποιο είναι αυτό; Εάν όχι, τι θα συμβεί το 2018 στη Λεωφόρο; Ξέρω και έχετε ένα δίκιο όσοι το σκεφτείτε: «εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, θα σκεφτούμε το 2018;». Σωστά, μόνο που ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υπάρχει με ή χωρίς εμάς, με ή χωρίς ευρώ, με ή χωρίς κυβέρνηση, με ή χωρίς Αλαφούζο, με ή χωρίς μετόχους.

Δεν ξέρω εάν σας κάνει εντύπωση κάτι εδώ και καιρό. Έχουν γίνει διάφορα σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση αλλά η διοίκηση δεν έχει πάρει θέση. Δεν ξέρω γιατί. Πιθανώς διότι αυτά τα ζητήματα τα χειρίζονταν (αόριστο χρησιμοποίησα, έτσι;) οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και είχαν την απόλυτη γνώση όλων των πτυχών του ζητήματος. Θα περίμενε κανείς από τους διοικούντες να έχουν εξηγήσει στον κόσμο γιατί δεν έχουν καν ληφθεί ακόμα οι άδειες για να ξεκινήσουν οι εργασίες στη Λεωφόρο (κάτι το οποίο δικαιώνει όλους εμάς που λέγαμε για σίριαλ τύπου «Λάμψης»). Να πουν ποια είναι η θέση τους επί του Προεδρικού Διατάγματος για την πενταετία που ορίζει. Να υποστηρίξουν εάν τους καλύπτει ή όχι η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να μας αναλύσουν διάβολε αυτό το κρυφό πλάνο που επεξεργάζονται τόσο καιρό σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για να κατασκευαστεί γήπεδο στο Βοτανικό. Προφανώς είμαστε ρηχοί στη σκέψη για να κατανοήσουμε το… μεγαλείο της σιωπής στα θέματα της Διπλής Ανάπλασης από την πλευρά της διοίκησης.

Ελπίζω είτε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Συμμαχίας» είτε στη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ τη Δευτέρα, να γίνουν οι ερωτήσεις για να ληφθούν και απαντήσεις. Και εδώ έρχεται η ευθύνη των λοιπών μετόχων. Καταλαβαίνω ότι εδώ και καιρό όλοι πλην Βγενόπουλου, Πολέμη αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να βάλουν άλλα χρήματα. Καταλαβαίνω ότι ο Πολέμης νιώθει ότι τον έβαλαν στην άκρη. Καταλαβαίνω ότι ο Βγενόπουλος διαφωνεί σε τόσα με τον Αλαφούζο που δεν θέλει να βγει μπροστά. Εδώ, όμως, οι στιγμές είναι κρίσιμες και πιθανώς ιστορικές. Εάν δεν δεσμευτούν τώρα όσοι χαράζουν τη στρατηγική του συλλόγου για τη Λεωφόρο, σε πέντε χρόνια οι δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να έρθουν μαζεμένες. Και τότε πια θα είναι πολύ αργά. Οφείλουν να δώσουν το παρών τη Δευτέρα -ή έστω να εκπροσωπηθούν- και να τοποθετηθούν. Το matigarrida το κατέγραψε και αμαρτίαν ουκ έχει.

Be Sociable, Share!