Η τριλογία του κινδύνου

Η ιστορία με την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού δεν είναι καθόλου αθώα. Για την ακρίβεια φέτος οι Πράσινοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να την πάρουν απ’ ό,τι είχαν πέρυσι. Και ξέρετε αυτό θα φέρει κυκεώνα εξελίξεων. Τούτη τη στιγμή υπάρχει εγρήγορση στο Τριφύλλι για να αποφευχθεί ό,τι χειρότερο θα έχει συμβεί στην ομάδα από καταβολή της ιστορίας του συλλόγου με ένα τεράστιο στίγμα. Τρεις λόγοι συντείνουν προς την κατεύθυνση του μέγιστου κινδύνου για τον Παναθηναϊκό με την αδειοδότηση.

Πρώτον γιατί τους Πράσινους «βαραίνει» μια σεζόν ολόκληρη γεμάτη προβλήματα στην τήρηση των διακανονισμών, κάτι το οποίο δίνει δικαιώματα στην ΕΠΟ να ζητήσει εγγυητική επιστολή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ως διασφάλιση εξόφλησης των διακανονισμών. Αυτό δεν υπήρχε πέρυσι, όπου ήταν η πρώτη χρονιά επιτήρησης του Τριφυλλιού και έφτανε απλά να δεχθούν οι παίκτες τους διακανονισμούς και να μετατεθούν οι πληρωμές για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Εάν η εγγυητική είναι στα ποσά που φημολογούνται (15 εκατ. ευρώ) δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε ότι δεν μπορούν να βρεθούν αυτά τα λεφτά.

Δεύτερον γιατί ο κατά τον Γιάννη Αλαφούζο μη συνεργάσιμος Σοφοκλής Πιλάβιος δεν υπάρχει πια στην ΕΠΟ. Πόσα mea culpa πρέπει να αναφωνήσει άραγε ο πρόεδρος του Τριφυλλιού για όσα έλεγε πέρυσι για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, μια και γνωρίζουν και οι πέτρες ότι χωρίς τη διαμεσολάβηση Πιλάβιου οι Πράσινοι θα έμεναν σπίτι τους χωρίς άδεια; Πάρα μα πάρα πολλά.

Τρίτον γιατί η χίμαιρα πιστεύει ότι υπάρχει δάκτυλος των κροκόδειλων πίσω από την υπόθεσή του με τους πίνακες των σπάρων. Δεν είναι τόσο ο πόλεμος στο βυθό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και οι εντολές που λαμβάνει από τον λευκό καρχαρία. Εδώ πια μπαίνει προσωπικό ζήτημα και φαντάζει δύσκολο να αφήσει σε ησυχία τους κροκόδειλους.

Προ ημερών άνθρωπος που ξέρει καλά τα των αδειοδοτήσεων μου έλεγε «στον Παναθηναϊκό ψάχνονται εάν θα καταφέρει ο ΠΑΣ να πάρει άδεια. Λες και οι ίδιοι είναι σίγουροι ότι θα πάρουν. Εάν ο ΠΑΣ δεν πάρει άδεια, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει ούτε σε δύο χρόνια άδεια. Είναι πολύ χειρότερη η κατάστασή του». Κάπου διάβασα ότι η ομάδα των Ιωαννίνων ρυθμίζει τα τελευταία χρέη της και υπάρχει πλέον ενθουσιασμός ότι θα πάρει την αδειοδότηση. Λέτε να επαληθευτεί η… προφητεία;

Be Sociable, Share!