Ιστορίες για τιμωρίες και εφέσεις

Δεν τίθεται καν ζήτημα. Η απόφαση να «πέσει» η ποινή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από έξι αγωνιστικές σε μία συνιστά κάτι που δύσκολα εξηγείται εάν δεν ζεις στην Ελλάδα. Αρχηγός ομάδας που χειρονομεί κατά ενός εκ των διαιτητών και αποβάλλεται να τιμωρείται με μία αγωνιστική; Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως σκάνδαλο εάν δεν είχαμε δει παλαιότερα μια σειρά από τρομερά και φοβερά πράγματα. Συνήθως με ευνοημένο τον Ολυμπιακό (σύμπτωση;).

Θυμάμαι ας πούμε τον Ζε Ελίας να ρίχνει κουτουλιά στον Ζωγραφάκη σε αγώνα Ολυμπιακός – Ξάνθη και οι πέντε αγωνιστικές να γίνονται μία, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν τον κουτούλησε αλλά τον απώθησε! Ή ας πούμε τον Καρεμπέ που έριχνε μπουνιές και έκανε κεφαλοκλειδώματα σε αντιπάλους του σε αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ αλλά τελικά οι τρεις αγωνιστικές έγιναν μία γιατί δεν είχε γραφτεί κάτι στο φύλλο αγώνα και το βίντεο δεν αποτέλεσε αποδεικτικό στοιχείο. Ή ας πούμε ο Μέλμπεργκ που ουδέποτε εξέτισε ποινή στο πρωτάθλημα για κόκκινη κάρτα σε επίσημο φιλικό του Ολυμπιακού.

Φυσικά ευνοήθηκε και ο Παναθηναϊκός προ οκταετίας με τον Γιάννη Γκούμα με την περίφημη αιτιολογία ότι δεν απώθησε τον διαιτητή αλλά έκανε… αναπαράσταση πανηγυρισμού! Απλά στον Παναθηναϊκό είχε τιμωρηθεί ο Σαλπιγγίδης για κόκκινη κάρτα σε φιλικό και δεν έπαιξε σε ντέρμπι με Ολυμπιακό. Επίσης στον Παναθηναϊκό υπήρξαν τιμωρίες τα τελευταία χρόνια για την ομάδα που δεν τις έχω δει σε ανάλογες περιπτώσεις για άλλες ομάδες.

Βλέπω τις τελευταίες ώρες ότι επανήρθε στο προσκήνιο η τιμωρία του Κώστα Κατσουράνη ο οποίος για την αποβολή του για εξύβριση στον διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα «έφαγε» έξι αγωνιστικές επειδή ήταν αρχηγός. Εννοείται πως είναι εκτός λογικής να τιμωρείται ο ένας αρχηγός με έξι αγωνιστικές και ο άλλος με μία. Μισό λεπτό, όμως. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για τον Κατσουράνη. Μην ξεχνιόμαστε! Το «γιατί» συνέβη αυτό ας το απαντήσουν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ξέρουν αυτοί. Οπότε ας μην το επικαλείται κανείς από τον Παναθηναϊκό ως παράδειγμα. Εφόσον το Τριφύλλι δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί τον αρχηγό του, προφανώς δεν δικαιούται να υπογραμμίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Be Sociable, Share!