Βρείτε τις διαφορές

Πιτσιρίκι όταν ήμουν, ο -καλή του ώρα εκεί που είναι- παππούς μου, ένα μανιώδης φαν των σταυρόλεξων, με έβαζε για εξάσκηση του μυαλού να λύνω εκείνα τα παιχνίδια με τις παρόμοιες εικόνες που ήταν δίπλα- δίπλα και έπρεπε να βρεις τις δέκα διαφορές που είχαν. Φαντάζομαι πολλοί πιτσιρικάδες, σημερινοί 30+, έπρατταν το ίδιο. Αυτό μου θύμισε μια φράση του Γιάννη Αλαφούζου σε χθεσινές δηλώσεις του στο σάιτ «paoworld». Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού ρωτήθηκε τι θα κάνει η διοίκηση για να είναι πιο ανταγωνιστική η ομάδα την επόμενη σεζόν.  «Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να στελεχωθούμε πολύ καλά στις θέσεις του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή», είπε ο Αλαφούζος.

Δεν πάνε δύο εβδομάδες που γράφονταν στη Live Sport και στο Pamesports.gr ότι ο Παναθηναϊκός αναζητεί από τώρα τον προπονητή του για τη νέα σεζόν, όχι φυσικά για να τον προσλάβει άμεσα αλλά για να τον «κλείσει». Αποκαλύπτονταν ότι υπάρχει μια λίστα με πέντε ονόματα. Πρωί – πρωί και όλας εκείνη τη μέρα η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης. Θυμάμαι ότι δεν την είχα δει αλλά με πήρε συνάδελφος να μου κάνει και πλάκα γιατί πάλι η διοίκηση αναφέρονταν εμμέσως πλην σαφώς σε δημοσίευμα που έφερε την υπογραφή μου. Θυμίζω την ανακοίνωση τις 13ης Μαρτίου: «Με αφορμή σημερινό ψευδές δημοσίευμα περί “λίστας” υποψήφιων προπονητών, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι η ομάδα έχει προπονητή, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως άλλωστε έχει δηλώσει σήμερα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην εφημερίδα “Η Πράσινη” με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Όλα τα υπόλοιπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι εκ του πονηρού και στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της ομάδας».

Ξαναδιαβάστε την τελευταία πρόταση της πρώτης παραγράφου του άρθρου και μετά την ανακοίνωση. Αν αυτό δεν είναι η σπαζοκεφαλιά με τις δύο παρόμοιες εικόνες και τον τίτλο «Βρείτε τις διαφορές», ποιο είναι; Εντάξει, έχει αναφερθεί πλειστάκις ότι οι Έλληνες έχουν δυσκολία στη μνήμη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά στη σύγχρονη εποχή των χιλίων προβλημάτων με σοβαρά θέματα επιβίωσης, άντε να θυμάται τώρα ο άλλος τι είχε κάνει μια διοίκηση πριν δύο εβδομάδες. Τα πρόσφατα του μένουν. Και το πρόσφατο είναι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανακοινώνει ότι για την επόμενη σεζόν το σημαντικό είναι να στελεχωθεί η ομάδα πολύ καλά στις θέσεις του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Όπερ σημαίνει ότι ούτε Κώστας Ελευθεράκης υπάρχει στο κάδρο, ούτε Φάμπρι! Στοιχείο έκπληξης δεν υπάρχει. Αυτά είναι αποφασισμένα εδώ και καιρό. Ο Ελευθεράκης έχει πέσει σε δυσμένεια από τον Ιανουάριο, ο Φάμπρι προσελήφθη ρήτα και κατηγορηματικά μέχρι τον Ιούνιο.

Βιασμό της λογικής δεν μπορεί να κάνει κανείς. Ούτε φυσικά να διαλέγει να κάνει διαψεύσεις με σχετικές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς όπως «ψευδές», «εκ του πονηρού», «αποσταθεροποίηση της ομάδας», ανάλογα με το ποιος δημοσιογράφος υπογράφει και όχι για το τι γράφει. Μην πει κανείς ότι προ δύο εβδομάδων έπρεπε να το διαψεύσει γιατί ήταν κρίσιμη η αγωνιστική καμπή. Γιατί η απάντηση είναι πως τώρα είναι ακόμα πιο κρίσιμη η καμπή. Επιστρέφοντας στην ανακοίνωση της ΠΑΕ και στη δήλωση του Αλαφούζου, σκέφτομαι εάν ο πρόεδρος θέλει να αποσταθεροποιήσει την ομάδα. Επίσης αναρωτιέμαι με τι ψυχή μπορεί να δουλέψει ο Φάμπρι όταν -από κάπου- μάθει για όσα δήλωσε ο Αλαφούζος γι’ αυτόν. Βλέπετε δεν είναι μόνο ότι προαναγγέλει αλλαγή προπονητή αλλά και πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να στελεχωθεί πολύ καλά σε αυτή τη θέση. Φαντάζομαι όλοι τον ίδιο συνειρμό κάνουμε με τα φτωχά ελληνικά μας: ο Φάμπρι δεν είναι πολύ καλός κατά την κρίση του προέδρου. Και ο Ελευθεράκης βεβαίως – βεβαίως.

Αναγνωρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για πολλούς. Ίσως τελικά εάν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, να δείχνει αρκετά για τα όσα συμβαίνουν από τον περασμένο Απρίλιο στον Παναθηναϊκό…

Be Sociable, Share!