Η σκιά κάνει το σχεδιασμό

Πάει κανένα εξάμηνο από τότε που έγραφα στο pamesports.gr ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται στο αγωνιστικό του σκέλος πέρα και πάνω απ΄όλα έναν τεχνικό διευθυντή. Όχι στον τίτλο, γιατί τέτοιος υπάρχει και ονομάζεται Κώστας Ελευθεράκης. Χαίρομαι γιατί στο διάστημα που ακολούθησε -με τον καταιγισμό αρνητικών αποτελεσμάτων και φυσικά άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφική περίοδος μετά από αυτή του καλοκαιριού- έγινε κοινή αντίληψη ότι ο Ούγκο Βαρέλα, ο άνθρωπος που έχει αφήσει όλα τα μεταγραφικά η διοίκηση, δεν κάνει γι’αυτή τη δουλειά. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι άργησε πολύ να το καταλάβει η διοίκηση. Υπάρχουν και άλλα δυσνόητα που στην παρούσα φάση προκαλούν ζημιά στο Τριφύλλι.

Ο τεχνικός διευθυντής έπρεπε να είχε ήδη βρεθεί. Να δει την ομάδα στο μήνα αγωνιστικών υποχρεώσεων που απομένει, να μορφώσει ο ίδιος εικόνα και να προχωρήσει στις κατάλληλες προτάσεις. Κατά πως φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση η θέση θα πληρωθεί κοντά στη λήξη του πρωταθλήματος. Άρα όποιος έρθει θα πρέπει να καταλάβει από όσα του πουν (ποιοι άραγε;) και από όσα θα δει από DVD. Πολύτιμος χαμένος χρόνος. Επίσης ο τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να ξέρει και το αντικείμενό του και να έχει εικόνα του μεγέθους του Παναθηναϊκού όπως ήταν και όπως είναι. Δεν ξέρω για παράδειγμα εάν αυτά μπορεί να τα βρει ο Βαρέλα, ο οποίος ψάχνει για τεχνικό διευθυντή. Διότι εάν η μαντεψιά του Βαρέλα είναι α λα Φορναρόλι, Πίντο, Βελάσκες (και λίγους βάζω), τότε… goodnight Margaret. Συν τοις άλλοις στον τεχνικό διευθυντή δεν πρέπει να γίνουν… τσιγκουνιές. Πρέπει να δοθούν χρήματα για να επιλεγεί κάποιος πραγματικά ικανός και να δελεαστεί τουλάχιστον από την αμοιβή του, διότι το πρότζεκτ που θα αναλάβει (μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία, πολύ κόσμο, τεράστιες απαιτήσεις, αλλά ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες και αντιπάλους που είναι πολύ μπροστά από αυτόν) μάλλον θα προκαλέσει δισταγμό παρά θα το δει ως πρόκληση.

Όλα αυτά δεν γράφονται με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα για ποδοσφαιρικούς στόχους, για έξι- οκτώ- δέκα- δεκαπέντε μεταγραφές. Ας πούμε ότι αυτά όλα είναι αληθινά και ας υποθέσουμε ότι οι προτάσεις προέρχονται από τον Βαρέλα. Για το Θεό, όμως, δεν το χωράει η λογική ποιος αποφασίζει για τα κριτήρια που αφορούν όσους έχουν συμβόλαια που λήγουν. Ο Βαρέλα που έχει δύο -τρία ματς δια ζώσης; Ο Ελευθεράκης τον οποίο έχουν «αδειάσει» όλοι και πιθανώς θα φύγει; Ή μήπως ο ίδιος ο Αλαφούζος; Το τελευταίο είναι το πιθανό απ’ όσα έχω μάθει από τις συζητήσεις του με ποδοσφαιριστές! Σύντομα θα σας γράψω μια πολύ ωραία και 100% αληθινή ιστορία σχετική με τα προαναφερθέντα. Αλλά για το ποιος κάνει ποδοσφαιρικό -όχι οικονομικό- σχεδιασμό πλέον στον Παναθηναϊκό η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Be Sociable, Share!