Της φυλακής τα σίδερα

Οταν ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας είδε τα οικονομικά ζόρια να τον κυκλώνουν, ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο να τον αντικαταστήσει για να μην έχει προβλήματα λόγω της υπογραφής που έβαζε σε όλα τα έγγραφα της ΠΑΕ. Φανταστείτε ότι αυτό συνέβη παρότι ο Παναθηναϊκός με το Δημόσιο δεν έχει σοβαρά χρέη. Το αναφέρω για να καταδείξω το μέγιστο βαθμό απορίας μου για την απόφαση του Ανδρέα Δημητρέλου να διατηρείται στη θέση του προέδρου με δικαίωμα υπογραφής στην ΑΕΚ. Προσοχή: μιλάμε για την ΑΕΚ, όπου όλοι οι μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι εδώ και πολύ καιρό, τα χρέη τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τα έσοδα είναι ελάχιστα. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους αυτό με τον Δημητρέλο! Φαίνονταν κάτι σαν σίγουρο, προδιαγεγραμμένο. Να το έκανε από αγάπη για την ΑΕΚ; Μα τέτοια αυτοθυσία; Μπράβο του, εάν ισχύει αυτό.

Εν πάση περιπτώσει ο Δημητρέλος περνάει αυτή την περιπέτεια χωρίς να το αξίζει -παρά μόνο γιατί και κοιμάται στη ΓΑΔΑ. Τώρα ήρθε η ώρα για δύο πράγματα στην ΑΕΚ.

Πρώτον να περάσουν από την πόρτα του ανακριτή και οι λοιποί πρόεδροι της Ένωσης μετά το 2004, οι Νικολαΐδης, Θανόπουλος, Αδαμίδης για να πουν ο καθένας τους τι έκανε για τα χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Για τον Ντέμη φαίνεται ασίστ για γκολ αφού προφανώς με ευκολία θα αποδείξει με έγγραφα ότι επί προεδρίας του όλα ήταν ρυθμισμένα όμορφα και ωραία, με τη διοίκηση να τηρεί τους διακανονισμούς. Για τον Θανόπουλο πιθανώς το ίδιο. Για τον Αδαμίδη θα είναι πιο δύσκολα, φαντάζομαι. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη των τριών στον ανακριτή θα είναι απολύτως διαφωτιστική για όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Να μάθουν με ονόματα και διευθύνσεις τι ακριβώς συνέβη τα τελευταία εννέα χρόνια στην ΠΑΕ.

Δεύτερον να εμφανιστεί ο Νίκος Νοτιάς αλλά και ο Πέτρος Παππάς και οι λοιποί μέτοχοι, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν εάν θα αναλάβουν δράση ή θα αφήσουν κόσμο να κοιμάται στη ΓΑΔΑ και ενδεχομένως να προφυλακίζονται. Αυτούς, τους μετόχους της ΠΑΕ δηλαδή, θα τους γράψει η ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα. Όλοι φαντάζονται ότι θα αδιαφορήσουν για πολλοστή φορά. Μόνο που πια κανείς δεν θα τους χαριστεί. Στο… κελί 33 άλλοι θα έπρεπε να είναι και όχι ο Δημητρέλος.

Μέσα σε όλα αυτά η ΑΕΚ αγωνιστικά καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Πιθανώς η Ένωση να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν ξέρω, όμως, εάν θα παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο αφού η νέα σεζόν προβλέπεται δυσκολότερη από τη φετινή σε όλα τα επίπεδα. Εκτός και αν ο Βιντιάδης σταματήσει να θυμίζει τους Άραβες του Ιζνογκούντ και βάλει χρήματα στην Ένωση. Αλλά ειλικρινά έχοντας «τρέξει» 1,5 χρόνο πριγκιπιάδας, δεν έχω σοβαρές ελπίδες ότι ο Βιντιάδης θα σώσει την ΑΕΚ. Και ας μην είναι Άραβας…

Be Sociable, Share!