Από το πάνω ράφι

Μέσα στους κατά τη γνώμη του κορυφαίους Πορτογάλους προπονητές, ο Ζοσέ Μουρίνιο – εξαιρουμένου φυσικά του εαυτού του- κατονόμασε έξι. Εκ των οποίων οι τρεις δούλεψαν στην Ελλάδα και οι τρεις πέρασαν από τον Παναθηναϊκό! Ειδικότερη αναφορά έκανε στον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, ο οποίος από τον Παναθηναϊκό απελύθη με συνοπτικές διαδικασίες τη σεζόν 2002-03. Ο Σάντος είχε κάνει κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια) ενώ είχε αποδοκιμαστεί έντονα -με παράλληλη εναντίον του ρίψη αντικειμένων- στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λίτεξ Λόβετς (οι Πράσινοι προκρίθηκαν στην παράταση). Φυσικά ο Σάντος είχε μετά τη γνωστή και επιτυχημένη διαδρομή. Ουσιαστικά μόνο στον Παναθηναϊκό δεν «έπιασε» γιατί δεν του δόθηκε χρόνος.

Ο Μουρίνιο ξεχώρισε επίσης τον Ζοσέ Πεσέιρο και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αμφότεροι έφτασαν κοντά να χαρίσουν στον Παναθηναϊκό ένα τίτλο. Είχαν καλές και κακές στιγμές. Άλλοι τους αποθέωναν, άλλοι τους κατέκριναν. Είχαν, όμως, τουλάχιστον χρόνο να δείξουν τη δουλειά τους. Γιατί με τον Σάντος δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η ιστορία δεν γράφεται με «αν», άρα κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε με τον Σάντος να ολοκληρώνει εκείνη την ιδιαίτερη σεζόν που στιγματίστηκε από τα αίσχη της Ριζούπολης.

Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός διάλεξε από το πάνω ράφι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, εάν θεωρήσουμε ότι ο Special One είναι αυθεντία.

Be Sociable, Share!