Σπάρος – υπερόπλο στην πίσινα Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Τώρα που τελειώνει το κανονικό Τριώδιο, ανοίγει το ποδοσφαιρικό. Είναι οι σπάνιες αυτές ημέρες όπου κάθε… καλλιτεχνική ψυχή θα βρει κάτι που να τις αρέσει στις ατελείωτες «ζωγραφιές» της χώρας. Διάσημοι ζωγράφοι από τη Λιβαδειά, την Ξάνθη και άλλα μέρη της χώρας θα εκθέσουν τα έργα τους, με τις κορυφαίες στιγμές να καταλήγουν συνήθως στον Πειραιά. Μέσα σε αυτό το καλλιτεχνικό κλίμα, διεξάγεται το σαββατοκύριακο μια πολύ κρίσιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Για πολλές ομάδες της ουράς, μα αφήστε με να πιστεύω ότι το πιο καθοριστικό ματς για να καταλάβουμε πολλά από όσα θα συμβούν, είναι αυτός της ΑΕΚ με τη Βέροια. Και αναρωτιέμαι πραγματικά εάν υπάρχουν άνθρωποι στην Ένωση οι οποίοι να έχουν αντιληφθεί πως το κλίμα τριγύρω είναι τόσο… αντί που δεν αποκλείεται να αποτελεί και προάγγελο κακών. Με νίκη επί της Βέροιας η ΑΕΚ δεν σώζεται αλλά διατηρεί ομάδες από κάτω της και μπλέκει τις προσπάθειες για «ζωγραφιές». Σε αυτό το ματς η Ένωση παίζει την ύπαρξή της. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι στην Ένωση, τόσο το καλύτερο. Γιατί καλά είναι τα συνθήματα  «και όπως λέει για Β’ Εθνική να πάει να γ…» αλλά δεν δίνουν βαθμούς.

Την ίδια ώρα, στον… κάτω κόσμο, στον ελληνικό βυθό ο λευκός καρχαρίας ανέλαβε δράση για να προστατέψει τους συμμάχους του. Έχει βρει και εύκολο θύμα που είναι βαριά πληγωμένο τα τελευταία χρόνια και δεν θυμίζει σε τίποτα τις φανταχτερές του παρουσίες στο βυθό. Τα χονδριχθή θέλουν να κάνουν κόλπο γκρόσο και να βοηθήσουν έμπιστους φίλους.  Τη… βασίλισσα που έχει από πίσω της το θαλάσσιο φίδι, τα ασπόνδυλα που έχουν πάρει και μέλη από τα χονδριχθή ενώ έβαλαν και έναν γέρο -σπάρο (ή μήπως… σπαριάν) να κάνει τα κονέ, το λιβυκό πέλαγος.

Από τα λημέρια του λευκού καρχαρία έφυγε η εντολή προς τη χίμαιρα και εντελώς τυχαία προέκυψε το Σάββατο στην… πισίνα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων το αγαπημένο παραπαίδι του χαμαιλέοντα, ο σπάρος – κασσετάκιας. Ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πήγε προς Νέα Σμύρνη, έφερε εις πέρας την αποστολή του και τώρα πάει γι’ άλλα. Το υπερόπλο -φέτος- στη φαρέτρα των χονδριχθών (με τρομερές επιτυχίες σε όλες τις δύσκολες αποστολές) ετοιμάζεται για νέο χτύπημα. Και ξέρετε σπάνια αποτυγχάνει. Τι μπορούν να κάνουν οι θιγόμενοι για να προστατευθούν από την επίθεση των χονδριχθών; Κατ’ αρχάς να είναι προσεκτικοί όλοι όσοι πλεύσουν το Σάββατο στην πισίνα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να μην πέσουν στις παγίδες που μπορεί να στήσει ο σπάρος – κασσετάκιας. Κατά δεύτερον να κάνουν κάλεσμα σε φίλους να παρακολουθήσουν όσα θα συμβούν για να μην αισθανθεί μόνος ο σπάρος- κασσετάκιας και αλωνίσει. Αν συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, θα τους κατασπαράξουν.

Για να επανέρθουμε στην επιφάνεια. Στους 29 βαθμούς δεν σώζεται κανείς. 32 και αν. Η ΑΕΚ θέλει δύο νίκες για να φτάσει εκεί. Εάν η μία δεν είναι με τη Βέροια, θα μπλέξει τόσο άσχημα που ούτε καν θα το καταλάβει.

 

Be Sociable, Share!