Πολυτέλεια για 11άδα ή για πάγκο;

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλο θέμα στην ΑΕΚ με τις τοποθετήσεις του Έβαλντ Λίνεν (για τις οποίες υπάρχουν εξαιρετικές ατάκες στις προπονήσεις) αλλά και κάποιες επιλογές του. Για το τελευταίο δε έγινε ιδιαίτερη αίσθηση με τη μη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Ανάκογλου. Επειδή ο ποδοσφαιριστής έφτασε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, νομίζω πως κάτι έχω και εγώ να συνεισφέρω στην πληροφόρηση επί του θέματος.

Ο Λίνεν «τρελάθηκε» με τις μετρήσεις του Ανάκογλου. Μου είπαν κάτι για επιπλέον βάρος έξι κιλών, για λίπος και κάτι τέτοια. Έβαλε λίγο κάποιους συνεργάτες του να το ψάξουν το θέμα. Του είπαν ότι ο Έλληνας παίκτης το τελευταίο διάστημα είχε απογοητευτεί πολύ με τη στάση του Πανσερραϊκού -να απορρίπτει διαρκώς προτάσεις για την αγορά του- και κάπως άφησε τον εαυτό του. Ο Λίνεν προσπαθεί μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα να τον επαναφέρει στα… συγκαλά του. Υπάρχει και άλλο, όμως, σχετικό με την απόφαση του Λίνεν να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου.

Στις προπονήσεις ο Γερμανός τεχνικός είδε ότι ο Ανάκογλου δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι και όπως έλεγε στους συνεργάτες του «συμμετέχει στο παιχνίδι μόνο όταν έχει τη μπάλα η ομάδα του». Ο Λίνεν απαιτεί από όλους τους ποδοσφαιριστές του συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία. Ξέρει ότι η ομάδα του έχει αδυναμίες και το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να βελτιώσει -με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα- ήταν η ανασταλτική λειτουργία. Για να το πετύχει αυτό θέλει όλους να τρέχουν, να μαρκάρουν, να τα δίνουν όλα για την ανάκτηση της κατοχής. Όσο βλέπει αυτά από τον Ανάκογλου τόσο θα διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα της συμμετοχής του. Ακόμα και αν βλέπει ότι η ποιότητά του όταν έχει τη μπάλα, είναι κάτι το οποίο λείπει από τη φετινή ΑΕΚ.

Κάτι μου λέει ότι κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε στον Ανάκογλου και στον Παναθηναϊκό εάν είχε συμφωνήσει. Ο Φάμπρι είναι λάτρης της προπόνησης και της δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Εξ ου και ο παροπλισμός του Κουίνσι (πού να ‘ναι άραγε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ;).

Be Sociable, Share!