Έχει ένα μυστικό

54 χρόνια πριν. Ο ανυπέρβλητος Μάνος Χατζηδάκις γράφει τη μουσική, ο πολυτάλαντος Αλέκος Σακελλάριος υπογράφει τους στίχους, το φαινόμενο Αλίκη Βουγιουκλάκη βάζει τη φωνή. Εύπεπτο τραγούδι, σουξέ που θα λέγαμε τη σήμερον ημέρα, τάλε κουάλε με την ταινία όπου τραγουδήθηκε «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο». Το τραγούδι; «Έχω ένα μυστικό». Θυμάστε καθόλου τους στίχους; «Έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη, κανείς δεν το `χει μάθει και ποτέ δε θα το πω, να μείνει θέλω πάντα δικό μου, το μυστικό μου, αυτό το μυστικό το γλυκό μου, που τ’ αγαπώ», λέει το πρώτο κουπλέ. Όχι, δεν πρόκειται για αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Η ματαιοδοξία μου δεν με έχει οδηγήσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο! Απλά το θυμήθηκα, μαθαίνοντας κάποια εξ όσων ειπώθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνάντησή του με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Και κυρίως ότι βρήκε τα χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο γήπεδο της Λεωφόρου. Χρήματα κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, εάν θυμηθούμε παλαιότερες τοποθετήσεις μελών της διοίκησης.

Ο Αλαφούζος είπε την περασμένη Πέμπτη στη διοικούσα επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είναι πιθανό να μπουν νέοι μέτοχοι στο μετοχολόγιο. Την περασμένη Παρασκευή υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές ότι τον Μάρτιο θα βελτιωθούν οικονομικά τα πράγματα. Και σήμερα, Τετάρτη 27/2/2013, υποστήριξε ότι υπάρχουν τα χρήματα για τις εργασίες στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Κατ’ αρχάς εφόσον ισχύουν αυτά, πρόκειται για χαρμόσυνο νέο, το πρώτο σπουδαίο που προσφέρει -έστω και μερικώς- χαμόγελο. Βρέθηκαν χρήματα. Θα μπορούσε να σταματήσει εδώ το άρθρο. Να μπει η τελεία, να πούμε «και εις άλλα με υγεία» και να… πάμε σπίτια μας. Μισό λεπτό, όμως. Υπάρχει κάτι σημαντικό. Ποιός βάζει τα χρήματα που βρέθηκαν (αν βρέθηκαν); Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «έχω ένα μυστικό»!

Οι ενέργειες Αλαφούζου προς επιφανείς Παναθηναϊκούς προς στιγμήν δεν έχουν αποτέλεσμα. Κυρίως προς τον Τίτο Βασιλόπουλο, ο οποίος δεν φαίνεται «ζεστός» να μπλέξει με το ποδόσφαιρο βαθύτερα. Το ίδιο ισχύει για τους Βασιλάκη, Θεοδωρόπουλο. Επίσης, οικονομική λύση από μέτοχο δεν μπορεί να έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή. Ο Βγενόπουλος δεν θα βάλει χρήματα εάν δεν αλλάξει πολιτική ο Αλαφούζος. Ο Πολέμης δεν θα βάλει χρήματα εάν δεν βάλουν και άλλοι. Ο Γιαννακόπουλος ασχολείται μόνο με το μπάσκετ (όπως γνωστοποίησε μέσω της εφημερίδας ιδιοκτησίας του «Η Πράσινη», διαψεύδοντας τους συνεργάτες του Αλαφούζου οι οποίοι διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι μπορεί να συνδράμει οικονομικά). Ο Πατέρας έχει αποτραβηχθεί, όπως και οι Ζολώτας, Νίκας, Ξυλάς, Δάβαρης.

Ποιος μπορεί να βάλει άμεσα χρήματα; Ένα δάνειο πιθανώς το οποίο εξασφαλίστηκε ή είναι στην ολοκλήρωσή της η διαδικασία. Αλλιώς τα βάζει από την τσέπη του ο Αλαφούζος -και πάλι- δείχνοντας πείσμα για να βγάλει το καράβι στη στεριά. Α, υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο. Η πιθανότητα ενός προσώπου εκτός των γνωστών. Κάποιου που δεν θα αφήσει μόνο του τον Αλαφούζο. Δεν ξέρω προς τι όλη αυτή η μυστικοπάθεια. Ίσως γιατί έτσι πρέπει, ίσως γιατί αυτό είναι το ενδεδειγμένο. Μέχρι να μάθουμε εάν στα αλήθεια υπάρχουν χρήματα και ποιος θα τα βάλει, μπορούμε να συνεχίσουμε να τραγουδάμε «Έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη»!

 

Be Sociable, Share!