Από Μάρτη καλοκαίρι (;)

Κυλούν με χαμόγελο στα χείλη του Γιάννη Αλαφούζου οι τελευταίες ημέρες. Ο λόγος συμπυκνώνεται σε όσα φέρεται να ανέφερε στη διοικούσα επιτροπή περί αλλαγής στη μετοχική σύνθεση με νέους μετόχους να μπαίνουν και να καλύπτουν μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί. Είναι εφικτό αυτό; Έχει όντως βρει άκρη;

Ο Αλαφούζος από το καλοκαίρι είναι σε ανοιχτή γραμμή με ορισμένους γνωστούς φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι έχουν οικονομική επιφάνεια. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ως φημολογία ότι ο πρόεδρος του Τριφυλλιού έχει πείσει τον Τίτο Βασιλόπουλο να βάλει αρκετά χρήματα, τόσα όσα θα τον καταστήσουν ακόμα και δεύτερο τη τάξει μέτοχο της ΠΑΕ. Δηλαδή να αποκτήσει πάνω από 11% που έχει ο Ανδρέας Βγενόπουλος! Αυτό θα σημάνει ότι θα βάλει σε μελλοντική Α.Μ.Κ. πολλά χρήματα. Τόσα που θα δώσουν ώθηση στον Παναθηναϊκό να βγάλει τη σεζόν, έστω και μετακυλώντας κάποια χρέη για την επόμενη σεζόν.

Πέρασε ένας χρόνος από τη στιγμή που στη ζωή του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν οι επιφανείς -αλλά με πρόθεση να παραμείνει εκτός επιφάνειας η προσφορά τους στην ομάδα- φίλοι του Τριφυλλιού. Για τον Βασιλόπουλο μπορείτε να θυμηθείτε δυο πράγματα εδώ. Υπάρχει ασφαλώς και ο Θοδωρής Βασιλάκης. Θα θυμάστε πριν από ένα χρόνο σχεδόν που ο γνωστός επιχειρηματίας είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει 500.000 ευρώ στην ΠΑΕ, κάτι το οποίο τελικώς δεν συνέβη γιατί λίγες ημέρες μετά εντελώς συμπτωματικά έγινε η γνωστή κίνηση αποσταθεροποίησης του Παναθηναϊκού με τις παραιτήσεις τριών μελών του Δ.Σ. και την διάλυση της διοίκησης.

Έψαχνα να βρω τι μου θυμίζει η χθεσινή υπόσχεση του Αλαφούζου προς τους ποδοσφαιριστές ότι το Μάρτιο τα πράγματα θα βελτιωθούν οικονομικά. Το αρχείο του matigarrida έδωσε τη λύση. Ήταν 3 Μαρτίου του 2012 όταν αποκαλύπτονταν σε τούτη δω τη γωνιά του κυβερνοχώρου όσα είχε πει ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας στους ποδοσφαιριστές. Διαβάστε το για να διαπιστώσετε φοβερές ομοιότητες με την τωρινή υπόσχεση (πέραν της χρονικής συγκυρίας). Ο Γόντικας τότε είχε ενημερωθεί από τον Ανδρέα Βγενόπουλο ότι έχουν συγκεντρωθεί ουκ ολίγα χρήματα από την ομάδα επιχειρηματιών που έφτιαχνε με τη συμμετοχή των Βασιλόπουλου, Βασιλάκη, Θεοδωρόπουλου και… Αλαφούζου.Φρεσκάρετε τη μνήμη σας εδώ.

Φαίνεται ότι ο Μάρτιος… εμπνέει τους διοικούντες. Φαίνεται επίσης ότι εκείνη η ομάδα κρούσης του Βγενόπουλου είναι ικανή να προσφέρει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Όπως θα έκανε και την άνοιξη του περασμένου έτους εάν βιαίως και ετσιθελικά δεν διαλύονταν η διοίκηση. Προσοχή, λοιπόν, στον νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Εάν έχει εξασφαλίσει κάποιες προφορικές δεσμεύσεις από επιφανείς φίλους του Τριφυλλιού, να «δέσει» πρώτα και πάνω απ’ όλα ότι δεν θα προκύψει ρήγμα στα ενδότερα της διοίκησής του…

Be Sociable, Share!