Κρίμα που δεν θα πω «Ινσαλλάχ» (ή αλλιώς οι τρεις κύκλοι της πριγκιπιάδας σε ένα σάιτ)

Ήταν ακόμα ένα περίεργο 24ωρο στον Παναθηναϊκό. Τέτοια ώρα χθες «ανέβαζα» άρθρο και από την υπερένταση έμεινα καμιά ώρα να χαζεύω παλιά κείμενα στο matigarrida. Την ώρα που διάβαζα τα πρώτα άρθρα της πριγκιπιάδας δέχθηκα κάποια μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο. Από κάποιον που είχε μιλήσει με ένα από τα μέλη της λίστας και τον διαβεβαίωνε ότι τα 28 μμύρια του μπίν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) θα μπουν σίγουρα (δεν ήταν ο Ιζνογκούντ) αλλά και με περιβάλλον Βαρδινογιάννη που ειρωνεύονταν τον Αλαφούζο. Χαμογέλασα και σκέφτηκα τι μεγάλη μέρα ξημέρωνε. Τώρα που τελείωσε άλλος ένας κύκλος επεισοδίων της πριγκιπιάδας (ποιο Lost, ποιο Homeland και δεν ξέρω γω τι άλλο), μία μόνο αίσθηση μου έμεινε: κούραση.

Δεν με κούρασε ούτε το σενάριο, ούτε οι κακοπαιγμένοι ρόλοι, ούτε οι κομπάρσοι της πλάκας, ούτε ο θίασος που μεγάλωσε. Αυτά πια τα συνήθισα στον πρώτο κύκλο της πριγκιπιάδας. Όταν -εξ ανάγκης λόγω επαγγέλματος- πρέπει να μην χάσω λεπτό από τον τρίτο κύκλο, αυτά μου φαίνονται αστεία. Με κούρασε το γεγονός ότι ο Έλληνας δεν βάζει μυαλό. Πιάνω πρώτα το συνάφι μας. Πείστηκαν πάλι κάποιοι ότι θα γίνει ή οτι μπορεί να γίνει. Και εγκαλούσαν τους μετόχους της ΠΑΕ ή τη διοίκηση για έλλειψη σεβασμού λέει στον μπίν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο). Μα, πόσο αστείο αλήθεια. Μετά απορούμε γιατί ο κλάδος πάει κατά διαβόλου. Εκτός από το συνάφι είδα και παράγοντες. Από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές έως μπαρουτοκαπνισμένους και της αθλητικής πιάτσας ανθρώπους να πείθονται, να ακολουθούν κατά πόδας τα βήματα του αστείου συρφετού και να δέχονται να μπουν σε μια λίστα συνυπογράφοντας τη γελοιότητα. Εκτός από τους παράγοντες είδα και οπαδούς. Νοσταλγούς του παρελθόντος ή απλώς ονειροβάτες έστελναν μηνύματα λατρείας για τον μπίν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) και αναθέματος σε μας τους άπιστους.

Ασφαλώς και δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν η… μεταμέλεια όσων πίστεψαν ξανά σε μια φούσκα. Στη ζωή ουδείς δικαιούται να λέει ότι είναι αλάθητος και δεν υπάρχει κάποιος ικανός για να δικάσει με αόρατους νόμους -ή με το αγαπημένο παναθηναϊκόμετρο διαφόρων που επιθυμούν να ελέγχουν τον τεράστιο αυτό σύλλογο- ομοϊδεάτες του. Είμαι της άποψης ότι ο Παναθηναϊκός είναι τόσο βαριά πληγωμένος που δεν πρέπει να χωρίζει τον κόσμο του σε παιδιά και αποπαίδια. Χρειάζεται συσπείρωση από εδώ και πέρα.

Απλά ήμουν, είμαι και θα είμαι της λογικής «πίστευε και μη, ερεύνα», αλλάζοντας με ένα σημείο στίξης όλη τη φιλοσοφία του γνωστού ρητού. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μην μείνουν απορίες από την πριγκιπιάδα για να την «πατήσουν» όσο το δυνατόν λιγότεροι εάν ποτέ ο σεναριογράφος γράψει και τέταρτο κύκλο. Ίσως -για το λόγο αυτό- να ήταν καλό όσοι έχετε γνωστούς ή φίλους που πίστεψαν στον μπίν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο), να τους στείλετε πακέτο το άρθρο.

Ειπώθηκε μια βόμβα από τον Γιάννη Μαρακάκη, στην προσπάθειά του να αποτινάξει τη σκιά που μπορεί να δημιούργησε η παρουσία του ονόματός του στη λίστα των «16» του μπίν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο). Για πρόταση που του έγινε να μπει στη λίστα από παράγοντα που έχει βάλει στο παρελθόν χρήματα στον Παναθηναϊκό. Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ λοιπόν ειπώθηκε ότι τον Μαρακάκη πήρε τηλέφωνο ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, γιος του Βλάση. 19/9/2011 (αν σας λέει κάτι η ημερομηνία, είναι η πρεμιέρα του σίριαλ) στο matigarrida: «Οι πληροφορίες μου από χθες έλεγαν ότι την υπόθεση των Αράβων ψάχνει προσφάτως παραιτηθέν μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού (όσοι δεν τον… πιστεύουν τον αποκαλούν Γκούφι). Αυτό που διασταύρωσα σήμερα –κατόπιν σχετικής επισήμανσης ενός καλού φίλου του blog- είναι ότι συμμετοχή στην εκ μέρους του περιβάλλοντος Τζίγκερ διερεύνηση της υπόθεσης των Σαουδαράβων είχε και ο γιος ενός πολύ επιφανούς Παναθηναϊκού με συμμετοχή παλαιότερα στα διοικητικά του συλλόγου. Δύο κουμπάροι τρόπον τινά για ένα γάμο (;) με εξαιρετικά αμφιλεγόμενες πλευρές». Αν θέλετε όλο το άρθρο διαβάστε.

Ειπώθηκαν και άλλα ονόματα στο Δ.Σ. Για Γιαννακοπουλική χροιά στη λίστα των «16» (γράφτηκαν από χθες εδώ) και για τον Βαρδινογιάννη που «όλοι λένε ότι αυτός είναι πίσω από τον Τσάκα». Συνδυάστε τώρα μερικά πράγματα για να καταλάβετε.

18/9/2011 (παραμονή της έναρξης του σίριαλ) έγραφα αυτό.

12/12/2011 αποκαλύπτονταν στο matigarrida η λήξη του πρώτου κύκλου και η έναρξη του δεύτερου. «Δεν ξέρω εάν θα γίνει αύριο αλλά μέχρι την Παρασκευή το πιο πιθανό -αν δεν τους τη «σπάσουν» τα δημοσιεύματα- θα εμφανιστεί στο προσκήνιο μια οικογένεια. Άλλωστε και ο σεναριογράφος ανήκει σε μεγάλη οικογένεια και έχει μια έλξη γι’ αυτές». Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο.

27/12/2011 έρχονταν στο φως ο ρόλος του ανθρώπου – κλειδί της ιστορίας, ο συνδετικός κρίκος των ανθρώπων του σεναριογράφου με το θαυμαστό κόσμο των πριγκίπων, αυτός που έκανε τον Ιζνογκούντ να αισθάνεται σπουδαίος. Ο διαβόητος μάνατζερ… πριγκίπων, Αλ Καχτανί. Πίσω και από τους τρεις κύκλους. Για θυμηθείτε.

29/3/2012 λίγο πριν την έναρξη του τρίτου κύκλου δίνονταν μια απάντηση στο ερώτημα «μα καλά και τι κερδίζει αυτός που είναι πίσω από τον Ιζνογκούντ;». Ιδού η απάντηση όπως γράφονταν τότε στο matigarrida: «Θα το προσέξατε έτσι; Το Σεπτέμβριο που «καιγόμασταν» να ξεφορτωθούμε τον Βγενόπουλο… ρίξαμε στον αέρα 220 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο που ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα απλά έπρεπε να γίνει κάτι για να πάρει μια παράταση το σενάριο και να βγάλει και τη χειμερινή σεζόν, έγινε μια γενναία έκπτωση και «πέσαμε» στα 15 εκατ. ευρώ (για αρχή όπως έλεγε ο άνθρωπος που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη). Τώρα που όπως έλεγε και ο τιτανοτεράστιος Χάρρυ Κλυνν «ψωμί δεν έχουνε να φαν’ κι ακούνε τον Καρβέλα» ρίξαμε κι άλλο την ιστορία στα 9,1 εκατ. ευρώ.». Προσθέστε την έλευση του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου μόλις είχε βγει μπροστά ο Αλαφούζος με τον Βγενόπουλο να δηλώνει στήριξη, βάλτε και τα πιο πρόσφατα με την αλλαγή στις ισορροπίες στη σχέση Αλαφούζου – Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου- Βγενόπουλου (κρατήστε τα αυτά, θα επανέρθω σύντομα).

Δεν πάω σε πιο πρόσφατα άρθρα. Όλα εδώ μέσα ήταν και είναι. Γραμμένα. Μπείτε στον κόπο να τα διαβάσετε. Θα καταλάβετε πολλά και πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα είσαστε πιο υποψιασμένοι. Να θυμάστε δύο πράγματα. Α) Γεμίσαμε με γκεστ σταρς αλλά πρωταγωνιστές ήταν άλλοι, πίσω από την κουρτίνα. Β) Δεν νομίζω ότι θα μάθετε επίσημα ποτέ την αλήθεια. Η άκρη του νήματος είναι εύκολη αν συνδυάσετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Κρίμα για τον Παναθηναϊκό (γιατί θα έμπαιναν 28 εκατ. ευρώ…) που τελικά δεν θα αναφωνήσω «Ινσαλλάχ».

 

Be Sociable, Share!