Χείρα βοηθείας Μαρινάκη – Κόκκαλη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία»

Μου ζήτησαν αρκετοί να σχολιάσω όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στο «ΣΚΑΪ». Συγνώμη αλλά δεν θα μπω σε αυτό το τριπάκι. Όταν θα μου κάνει την τιμή να παραχωρήσει σε μένα συνέντευξη και του κάνω τα ερωτήματα που θέλω, τότε θα σας σχολιάσω εάν τα λέει… τσεκουράτα, εάν υπεκφεύγει και συνολικά την εντύπωσή μου. Αλλά να μπω στη διαδικασία σχολιασμού μιας συνέντευξης εντός έδρας (με τον Αλαφούζο να καθοδηγεί για το ποιες κάρτες πρέπει και ποιες δεν πρέπει να φανούν), δεν θα το επιτρέψω στον εαυτό μου. Είναι ασφαλώς δικαίωμα του Αλαφούζου να δίνει 2,5 ώρες συνέντευξη στο κανάλι του και να απαντάει μόλις μία ώρα σε όλους τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που είχε κάνει. Όπως είναι δικαίωμά του να επιλέγει πού και σε ποιους θα δώσει συνέντευξη.

Αυτό ήταν παρένθεση σε αυτό που θέλω να γράψω. Σε όσα είπε ο Αλαφούζος δίνω βάση στην έξυπνη τακτική του να επιτεθεί στον Ολυμπιακό. Εάν ήμουν Αλαφούζος, θα έστελνα σήμερα το ακριβότερο δώρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Τόση τσάμπα και θετική διαφήμιση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όσες περισσότερες αγωγές και εξώδικα κάνει ο Μαρινάκης, όσο πιο αστήρικτες και επιθετικές ανακοινώσεις βγάλει ο -πού μας θυμήθηκε- Σωκράτης Κόκκαλης τόσα περισσότερα μέλη θα γράφονται. Ούτε στο καλύτερα οργανωμένο σχέδιο του κόσμου δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο timing γι’ αυτή την επίθεση. Πανέξυπνη κίνηση του Αλαφούζου να δημιουργήσει πόλωση. Και μάλιστα με το μειλίχιο ύφος του, το οποίο τον «αθωώνει» μπροστά -φερ’ ειπείν- στο στυλ του Νικόλα Πατέρα. Γιατί η πόλωση -δυστυχώς λέω εγώ, αλλά τι να κάνουμε;- στην Ελλάδα είναι το καλύτερο φάρμακο δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

Έχει και το όπλο του Twitter ο Αλαφούζος μέσα από το οποίο σήμερα συνεχίζει την πανέξυπνη επικοινωνιακή πολιτική. Επίθεση σε όσους -Μαρινάκης, Κόκκαλης δηλαδή όπως υπονοεί- φοβούνται το φως, επίθεση σε όσους έφτιαξαν ομάδα και γήπεδο – τον Ολυμπιακό δηλαδή όπως υπονοεί- με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Η συνέχεια αναμενόμενη. Μέχρι το απόγευμα θα έχουν κατακλυστεί τα σάιτ με τα περίφημα non paper που δίνουν και παίρνουν το τελευταίο δίμηνο, ασφαλώς και θα υπάρχει αναπάντηση του Μαρινάκη και βέβαια αύριο ομαδικά πυρά από το φίλιο Τύπο του Ολυμπιακού. Μαγεία.

Τη Δευτέρα ανοίγει η πόρτα των εγγραφών  της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Όπως είπε και ο Αλαφούζος όσοι πιστοί σπεύσατε ώστε να δημιουργηθεί και μεταγραφικό μπάτζετ. Εκτός και αν η απιθανοαπίθανη Ε.Ε.Α. που έδωσε άδεια στον μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) φρενάρει τον Αλαφούζο. Δεν νομίζω να προκαλέσει κατ’ αυτό τον τρόπο μια επιτροπή που έχει δώσει άδεια μέχρι και στον Ψωμιάδη…

Be Sociable, Share!