Ποιος φοβάται τον πρίγκιπα;

Πάμε για δέκατο μήνα πριγκιπολαγνείας. Οι πρίγκιπες και οι πριγκιπέσσες του Ιζνογκούντ πηγαινοέρχονται. Ο σεναριογράφος γράφει, παραδίδει, προχωράει. Και η ζωή στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται. Για μια στιγμή, όμως. Ο κόσμος της ομάδας που όσο πάει και μπερδεύεται περισσότερο, τι φταίει; Με την ελπίδα ότι όλο και κάποιος άνθρωπος του Γιάννη Αλαφούζου θα διαβάσει αυτό το άρθρο (και αν δεν το καταλάβει στο 100% ας ανατρέξει λίγο από τον Σεπτέμβριο στα άρθρα, θα βοηθήσουν πολύ), λέω να προτείνω δυο – τρεις απλές επιλογές και λύσεις για να μην θεωρηθεί στο τέλος συνυπεύθυνος και ο ίδιος ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» (όπως ονομάστηκε εν τέλει το Σωματείο).

Λύση πρώτη. Όσα και να γράφουν οι τελευταίοι πριγκιπολάτρες, όσες δήθεν ψαγμένες πληροφορίες και να δίνουν κανείς δεν απαντάει στο αρχικό ερώτημα (τείνει να γίνει σαν το «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;»): Γιατί αγαπημένε μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) δεν βάζεις τα 15 μύρια στην Τράπεζα Πειραιώς να τελειώνουμε; Και μετά ξεφτίλισε εμάς τους άπιστους έναν – έναν ονομαστικά. Δέχομαι δε επειδή και το επώνυμό μου ξεκινά από γράμμα που είναι εκ των αρχικών του αλφαβήτου, να είμαι ο πρώτος που δημόσια θα μαστιγωθεί.

Για να καταλάβετε, όμως, τον παραλογισμό, η ίδια η δικηγόρος και εκπρόσωπος στις διαπραγματεύσεις και δεν ξέρω τι άλλο (γιατί όσο προχωράει η ιστορία προχωρούν και οι ετικέτες) είχε πει στη συνέντευξη Τύπου του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη ζήτησε δύο πράγματα για να τελειώσει η συμφωνία. Πρώτα να πάρει την έγκριση της ΕΕΑ. Την πήρε και χίλια συγχαρητήρια, πρώτα στα μέλη της επιτροπής (που έχουν δώσει έγκριση σε όποιον μιλάει ελληνικά, αραβικά, κινέζικα, ρωσικά) και μετά στην εκπρόσωπο του πρίγκιπα. Μετά την έγκριση, το δεύτερο και τελευταίο βήμα θα ήταν να βάλει στην Πειραιώς (για να τα ελέγξει προφανώς ο Βαρδινογιάννης…) τα 15 εκατ. ευρώ. Μας είπαν λοιπόν οι πριγκιπαίοι ότι ανοίχθηκε ο λογαριασμός παρότι πήρε χρόνο γιατί χρειάστηκαν ένα σωρό χαρτιά (τι νομίζετε ότι οι κορυφαίες ελληνικές τράπεζες ανοίγουν έτσι εύκολα λογαριασμό σε δισεκατομμυριούχους Σαουδάραβες πρίγκιπες; Αμ δε). Και μετά, και μετά (όπως λέει και ένα παλιό ανέκδοτο); Ε, μετά δεν έχει. Μετά αρχίσαμε τις δικαιολογίες. «Να τα βάλουμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου». Η οποία, όμως, ξέρουμε ότι δεν μπορεί να ανοίξει άμεσα. Παρά ταύτα «πυροβολούμε» την ΠΑΕ.

Λύση δεύτερη. Τις μετοχές του Βαρδινογιάννη δεν τις έχει πάρει ακόμα ο Αλαφούζος. Επομένως πρέπει να πάει στην πηγή. Τι εννοώ; Για να μην ξεχάσουμε όσα ξέρουμε, εφόσον οι μετοχές είναι ακόμα στα χέρια του Τζίγκερ, το θέμα του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) πρέπει να το κλείσει ο μεγαλομέτοχος. Να βγει φόρα παρτίδα και να πει «Είχαμε ενημερώσει τους νομικούς του κύριου πρίγκιπα ότι πρέπει να βάλουν 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Δεν τα έβαλαν παρότι πέρασε ένας μήνας. Θεωρούμε άκυρη την υπόθεση». Αλλά κύριε Αλαφούζε μου εσύ κάθεσαι και ψάχνεις μέσω της Deloitte τον πρίγκιπα. Τι ψάχνεις; Αν έχει λεφτά ο πατέρας του; Αν θέλει να ξεπλύνει τη ντροπή της οικογένειας με τον αδερφό του Φαϊζάλ που έχει φυλακιστεί στο Λονδίνο για έγκλημα; Αν θέλει να σου μιλήσει; Και εδώ απλά είναι τα πράγματα. Πας στον Βαρδινογιάννη και του λες «δώσε μου το τηλέφωνο του πρίγκιπα να μιλήσω» και του μιλάς, του κάνεις ό,τι ερώτηση θες κτλ.

Φτάσαμε στο σημείο εντός της εβδομάδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ να έχει μπει ως θέμα συζήτησης η επιστολή της δικηγόρου του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο). Ανήκουστο. Όταν χάνονταν ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια να αποφύγει τον εξευτελισμό με την απώλεια της άδειας, πού ήταν ο βαθύπλουτος πρίγκιψ; Τώρα που υπολειπόμαστε 11 ημέρες μέχρι το monitoring της uefa και λείπουν πάλι χρήματα, πού είναι ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) να βοηθήσει; Ή μήπως περιμένει να γίνουν όλα τα δύσκολα και να εμφανιστεί μετά;

Όλη αυτή η προσπάθεια γελοιοποίησης του Παναθηναϊκού με τους πρίγκιπες από τον Σεπτέμβριο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σεναριογράφου του παραμυθιού. Ο οποίος μονίμως κατά το δοκούν και αναλόγως των συμφερόντων του εμφανίζει ή εξαφανίζει τους πρίγκιπες. Τώρα μπορεί να εξαφανίσει από το προσκήνιο τον Ιζνογκούντ μήπως και γίνει πιο πιστευτό το παραμύθι.

Ας μην χρονοτριβεί άλλο ο Αλαφούζος με αυτά τα ζητήματα. Είπαμε, εύκολο είναι. Ελπίζω μόνο να μην υπάρχει κάποιος που να φοβάται τον πρίγκιπα…

Be Sociable, Share!