Το κελεπούρι του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο)

Σας είχα προετοιμάσει όταν ο κουρνιαχτός με τον μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) είχε κοπάσει, ότι η ιστορία της αραβολαγνείας είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί διότι είναι βολική. Ξεδιπλώνεται μπρος στα μάτια σας τώρα όλη αυτή η κατάσταση. Μέχρι και ο Γιάννης Αλαφούζος… τρομάζει διαβάζοντας στα μισά μηνύματα που λαμβάνει στο Twitter αναφορές στον Σαουδάραβα. Φωνάζει ο Ιζνογκούντ ότι ο πρίγκιψ δέχεται πόλεμο εκ των έσω του Παναθηναϊκού για να μην πάρει την ΠΑΕ! Αν συνδυαστεί με την ξαφνική αλλαγή στάσης της αυλής του Γιάννη Βαρδινογιάννη, συνιστά ένα εκπληκτικό φινάλε και αυτής της υπόθεσης. Ο σεναριογράφος δίνει ρέστα.

Στα τελευταία επεισόδια της σειράς που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, ο πάτερ φαμίλιας μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) έστειλε ραπόρτο στον Ιζνογκούντ: «Πες σε αυτούς τους κυρίους στον Παναθηναϊκό ότι ολόκληρη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορεί να περιμένει τι θα αποφασίσουν αυτοί. Μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουν περιθώριο να κινήσουν τις διαδικασίες με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να βάλουμε τα χρήματα». Το πιάσατε ε; Θα το χάσουμε -και αυτό- το κορμί πατριώτη. 25 μέρες αγωνίας μετράμε αντίστροφα πια. Θα αφήσει η συνομοταξία των πράσινων λύκων (κατά το γκρίζων λύκων) τον μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό; Ή θα προτιμήσει να κρατήσει δέσμιο της μιζέριας του το Τριφύλλι;

Όπως και να ΄χει προοιωνίζεται ένα ακόμα ωραίο φινάλε. Μετά την ανωριμότητα του Prince Sultan, την ενηλικίωση που καθυστερούσε να έρθει για την κόρη της πριγκίπισσας Νούρα, την καθυστέρηση του ελληνικού κοινοβουλίου να αλλάξει τη νομοθεσία για να επενδύσει το σαουδαραβικό fund, έρχεται ο πόλεμος εκ των έσω του Παναθηναϊκού και η λήξη του τελεσίγραφου.

Δεν έχει καμία σημασία ότι ο ζάμπλουτος μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) αρνείται να ακολουθήσει την εύκολη και άμεση οδό: να καταθέσει σε μια τράπεζα και δη ελληνική αφού έτσι έχει ζητήσει -όπως μας λένε Ιζνογκούντ και αυλικοί- ο Τζίγκερ, 15 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Σημασία έχει το σενάριο. Και δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ μικρές λεπτομέρειες να χαλάνε μια όμορφη ιστορία. Ο Ιζνογκούντ ισχυρίζεται ότι ο Σαουδάραβας δεν βάζει τα λεφτά γιατί «δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που μπορεί να οδηγηθεί στη δραχμή και όλοι παίρνουν τα χρήματά τους, να έρθει ο Φαϊζάλ και να ρίξει 15 εκατ. ευρώ». Είσ’ ωραίος ρε Ιζνογκούντ. Δεν μπορεί δηλαδή σήμερα το πρωί να καταθέσει τα χρήματα, να δείξει και τα αποδεικτικά και μετά να τα πάρει πίσω; Ελάτε τώρα. Είπαμε, λεπτομέρειες.

Ο Σαουδάραβας -δηλαδή ο Ιζνογνούντ- επιμένει να θέλει να βάλει τα χρήματα μέσω της ΑΜΚ. Μόνο που αυτό εκ των πραγμάτων είναι χρονοβόρο. Διότι πρέπει να εκδοθεί ενημερωτικό δελτίο (το οποίο δεν είναι διαφημιστικό φυλλάδιο για να τυπωθεί σε μια μέρα) από την ΠΑΕ και μετά να δοθεί ένα διάστημα (ποτέ μικρότερο των 20 ημερών) στους παλαιούς μετόχους να ασκήσουν εάν επιθυμούν το δικαίωμα προτίμησης.

Προσέξτε τώρα. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να συνεργαστεί ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) με τον Γιάννη Αλαφούζο. Να μπει ας πούμε μέσω του Σωματείου στην αύξηση και να γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μόνο που εάν γίνει αυτό, προφανώς ακυρώνεται η δύναμη -γιατί η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει- της εταιρίας λαϊκής βάσης. Μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται τον έλεγχο του Παναθηναϊκού από οπαδούς της ομάδας; Μήπως ας πούμε σκέφτονται τι θα γίνει στο ενδεχόμενο να συντονιστούν οι χιλιάδες οργανωμένοι του Ενιαίου Φορέα και να γίνουν μέλη του Σωματείου; Μένει να δούμε εάν ο σεναριογράφος το έχει μελετήσει ώστε να δώσει τη λύση…

Be Sociable, Share!