Η ρευστότητα ήρθε μέσω Βαρδινογιάννη

Μία από τις τέσσερις τράπεζες που εμμέσως περνούν στον έλεγχο του Δημοσίου μετά τη συμμετοχή της στο πλάνο ανακεφαλαιοποίησης με τη βοήθεια 18 δις ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό στο πρόβλημα άμεσης ρευστότητας. Το δάνειο «έκλεισε» χθες κατόπιν παρέμβασης του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Αλαφούζο και του έχει δώσει χείρα βοηθείας σε μία σειρά από καταστάσεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα απ’ όλα ο Βαρδινογιάννης βοήθησε να ξεμπλοκάρουν από την Πειραιώς τα δεσμευμένα χρήματα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικό συμβόλαιο για δόσεις του δανείου που είχε πάρει το καλοκαίρι του 2010 ο Παναθηναϊκός. Επίσης από την Πειραιώς θα δοθεί το μισό ποσό της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η ΠΑΕ για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, δηλαδή θα εκταμιευθούν 1,1 εκατ. ευρώ. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς θα «σπάσει» η ΠΑΕ την επιταγή της Λάτσιο για την αγορά του Τζιμπρίλ Σισέ, όπου βέβαια θα υπάρχει και όφελος για την τράπεζα λόγω του penalty που θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός για την πρόωρη είσπραξη (αντί για 1,5 εκατ. ευρώ που αναγράφει η επιταγή, θα εισπράξει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ με τη διαφορά να παρακρατείται από την τράπεζα).

Τελευταία βοήθεια στον Παναθηναϊκό και στην προσπάθεια του Αλαφούζου είναι το δάνειο. Με αυτό λύνονται τα χέρια του Αλαφούζου αφού το ποσό θα δοθεί στην εγγυητική που έχει ζητήσει η ΕΠΟ από τον Παναθηναϊκό ώστε να συμπεριληφθεί στο φάκελό του ως μια είδους απόδειξη ότι το πλάνο βιωσιμότητας της νέας σεζόν μπορεί να τηρηθεί.

Πάντως, παρά όλη αυτή τη βοήθεια του Βαρδινογιάννη, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών, αν και είχαν ειδοποιηθεί ότι Δευτέρα και Τρίτη θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές. Ο χρόνος τελειώνει αύριο πια οπότε και εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσε χθες στην ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός. Και το πιο ωραίο; Προτού γίνουν οι πληρωμές, εστάλησαν στους παίκτες οι διακανονισμοί των οφειλών από 1/1 έως 30/6 για να τις υπογράψουν!

Be Sociable, Share!