Τα deja vu του Δώνη

Για τους παροικούντες το Περιστέρι η σχέση του έρωτα και πάθους του Γιώργου Δώνη με τον Ατρόμητο έβαινε προς τη λήξη της. Εξ ου και ουδεμία έκπληξη ένιωσαν οι ρεπόρτερ Ατρομήτου με την προ ολίγου ανακοίνωση του διαζυγίου. Εδώ υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τα «γιατί» του χωρισμού μετά από τρία χρόνια. Το δεύτερο έχει να κάνει με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Δώνη.

Πάμε πρώτα στα «γιατί». Ο Δώνης έκανε σχεδόν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό στον πάγκο του Ατρομήτου. Τον πήγε δύο σερί χρονιές στον τελικό του Κυπέλλου, τον έβγαλε Ευρώπη, τον έφτασε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Πόσα παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει; Προφανώς να έχει πάρει ένα Κύπελλο. Έπαιξε, όμως, τη μία σεζόν με την ΑΕΚ και την άλλη με τον Ολυμπιακό. Με την Ένωση θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στη φάση του γκολ της ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πάει το ματς στα πέναλτι αλλά στο παρά δύο λύγισε. Στο πρωτάθλημα άντε να μπορούσε να προσπεράσει την ΑΕΚ. Κατά τη γνώμη μου ο Ατρόμητος του Δώνη έξυσε ταβάνι.

Αισθάνθηκε, λοιπόν, ο Δώνης ότι «this is the time of my life». Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Έλληνα προπονητή όταν άρχισε να κάνει όνομα ως τεχνικός. Είχα πάει στη Λάρισα (απεσταλμένος της SportDay) για να δω από κοντά το θαύμα της επιστροφής της ΑΕΛ στην Α’ Εθνική, στο ματς που θα εξασφάλιζε την άνοδό της. Είχα δει προπόνηση του Δώνη, αγώνα της ομάδας του Δώνη και βέβαια είχα συνομιλήσει για περίπου 90 λεπτά με τον Δώνη για τη συνέντευξή του. Πρόκειται για άνθρωπο με τεράστιες φιλοδοξίες. Θα έλεγα ότι τον οδηγεί η φιλοδοξία του. Και γι’ αυτό ψάχνει τώρα το καλύτερο. Έχοντας στο μυαλό του τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και το εξωτερικό (όπου ο μάνατζέρ του κάτι έχει… ετοιμάσει), ο Δώνης ζήτησε από το αφεντικό του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό έξι ημέρες διορία. Ο Σπανός το είχε ζήσει και πέρυσι το σκηνικό, όταν περίμενε τον Δώνη έως ότου ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να του… κλείνει το μάτι οπότε και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο. Δεύτερη σεζόν δεν ήθελε να το ζήσει ο Σπανός. Το θεώρησε ολίγον τι υποτιμητικό. Και αυτή του η άρνηση έφερε το διαζύγιο.

Ο Δώνης λοιπόν μοιάζει να είναι ένας άκρως επιθυμητός γαμπρός. Για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και ίσως μιας ομάδας στο εξωτερικό. Είναι έτσι όμως; Τηλεφωνήματα από τις διοικήσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ έχει δεχθεί. Αμφότεροι του είπαν «περίμενέ μας να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο». Στον Παναθηναϊκό το σκηνικό έχει απίστευτες ομοιότητες με πέρυσι. Πάλι ο Φερέιρα περιμένει το Τριφύλλι να ξεκαθαρίσει το πλάνο του, πάλι ο Δημήτρης Γόντικας μίλησε με τον Δώνη (θα το διαψεύσει μάλλον όπως και πέρυσι), πάλι ο Δώνης πρέπει να κάνει υπομονή. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μια ξεχωριστή θέση για τον Παναθηναϊκό, αφού ουδέποτε έκρυψε την εκτίμησή του για το σύλλογο που διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής. Άλλωστε με το Τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς αγωνίζονται και οι δύο γιοι του Δώνη στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού! Το κασέ του Δώνη είναι σχεδόν το μισό από του Φερέιρα και υπό αυτή την έννοια μια χαρά θα έρχονταν στο πλάνο ΔΝΤ των Πρασίνων. Αλλά όλα εξαρτώνται από την αδειοδότηση αλλά και τη βούληση του Φερέιρα.

Στον ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας έκανε το τηλεφώνημά του στον Δώνη. Και εδώ βλέπουμε ομοιότητες συγκριτικά με το χειμώνα όταν ο Δώνης περίμενε ένα αποτέλεσμα ακόμα να στραβώσει για τον Λάζλο Μπόλονι ώστε να τον αναπληρώσει. Τα έφερε έτσι η μοίρα που και τώρα τον Μπόλονι περιμένει αφού ο Ρουμάνος έπαιξε πονηρά το χαρτί του, δηλώνοντας πίστη στο συμβόλαιό του αν και ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να απεμπλακεί από την «τσουχτερή» συμφωνία. Στην αναμονή και εδώ της αδειοδότησης.

Όλα αυτά τα deja vu για τον Δώνη είναι σαν σενάριο ταινίας. Ίσως τελικά να συμβεί το τρίτο ενδεχόμενο και να φύγει στο εξωτερικό. Να αφήσει αυτός μια φορά στα κρύα του λουτρού τους δικούς μας.

Be Sociable, Share!