Ο τελικός είχε νικητή: τους κάφρους

Τόσα χρόνια στα γήπεδα με τη δημοσιογραφική ιδιότητα έμαθα καλά να ξεχωρίζω την αγνή ελληνική βλακεία των κάφρων, τον κατευθυνόμενο χουλιγκανισμό, την αδιανόητη ώθηση των ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ σε όσους ασκούν βία, τη συνεργεία ή τις γνωστές αβλεψίες της αστυνομίας. Πάντοτε βέβαια σε όλα αυτά υπάρχουν διαβαθμίσεις. Τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους ή με αθλητικές αφορμές είναι σαν τους αγώνες. Άλλο Τσάμπιονς Λιγκ, άλλο Τσάμπιονς… Γκρικ. Κάποιοι λένε ας πούμε ότι το ραντεβού θανάτου της Παιανίας που κατέληξε στο φόνο του Φιλόπουλου ήταν ό,τι πιο απάνθρωπο. Κάποιοι που ήταν στην Κωνσταντινούπολη και μπορούν να κατανοήσουν ότι άλλο οπαδική αγάπη άλλο τυφλός χουλιγκανισμός, με πληροφόρησαν ότι και στην Αγιά Σοφιά είχε δοθεί ραντεβού  ξύλου μεταξύ των οπαδών των «αιώνιων». Απλά οι μεν πήγαν μαζικά, οι δε ήταν υποδεκαπλάσιοι. Δεν θα γράψω τα κλασικά «λυπάμαι», «αίσχος», «έως πότε» και τα λοιπά γιατί δεν βρίσκω νόημα πια.

Απόψε καθ’ οδόν στο Νέο Φάληρο το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού δέχθηκε επίθεση με πέτρες από λίγα χουλιγκάνια. Σιγά το νέο. Θα μπορούσε να έχει βγει το μάτι του Περπέρογλου. Ε, και τι έγινε, σου λέει ο άλλος, πρώτη φορά είναι; Αυτό το «πρώτη φορά είναι;» θα μας φάει ρε παιδιά. Όπως και η προσπάθεια να χρωματιστεί η βία. Πάντα ίδιοι είναι οι πρωταγωνιστές. Οι χούλιγκαν, κάφροι, ηλίθιοι. Πάντα ίδιος είναι ο σκοπός. Να προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στον αντίπαλο γιατί πρέπει να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί σε όλα. Πάντα ίδιοι ηθικοί αυτουργοί. Ομάδες, αστυνομία, δημοσιογράφοι – χούλιγκαν, ενίοτε και παίκτες – χούλιγκαν.

Αναβλήθηκε, λέει, ο αγώνας. Μα, αυτό ήθελαν οι κάφροι. Στο ματς βία- παιχνίδι, χούλιγκαν – αθλητές σημειώσατε «1». Υπήρξε νικητής σήμερα. Όπως υπήρξε και στο ΟΑΚΑ στο αντίστοιχο ποδοσφαιρικό παιχνίδι φέτος, στο «Καραϊσκάκη» πέρυσι και σε τόσα άλλα. Άκουσα και διάβασα απόψε τοποθετήσεις αρμοδίων του Παναθηναϊκού.  Άλλες φορές άκουγα του Ολυμπιακού. Πάντα στη θέση του θύματος όλοι λένε τα σωστά. Όταν γίνεται η αναστροφή, πώς ξεχνιούνται όλα αυτά;

Μην αρχίσει κανείς να υποστηρίζει «μα εμείς ποτέ δεν κάναμε αυτό». Τα βαρέθηκα αυτά. Και νομίζω σιχάθηκε πολύς κόσμος αυτή τη βία των ηλιθίων. Ναι, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Ας δοκιμάσουμε για αλλαγή να δούμε εάν μπορούμε να τη νικήσουμε. Η αρχή αναγκαστικά πρέπει να γίνει από την πολιτεία. Μηδενισμός και νίκη για τα αποψινά. Θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός; Αλήθεια; Εάν αντιδράσει, δεν θα έχει καταλάβει ότι στην επόμενη αναμέτρηση με αντίστροφη έδρα θα γίνουν τα ίδια εναντίον τους αυτή τη φορά. Ξυπνήστε τώρα.

Be Sociable, Share!
  • Siokas_giannis

     ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ…ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΦΡΙΛΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ….

  • garroulis

    Αν και ολίγον τι ουτοπικό, θα σου υπενθύμιζα Αλέκο ότι στην Αυστραλία έχουν γίνει πολλές φορές εκτεταμένα επεισόδια με ομογενείς στα ποδοσφαιρικά γήπεδα!