Το πρώτο της εποχής Γιαννακόπουλων

15 Μαΐου

Οκτώ χρόνια πριν ο πρώτος Ελληνας ανεβαίνει στην κορυφή του Έβερεστ. Πρόκειται για τον Γιώργο Βουτυρόπουλο.

Οκτώ χρόνια πριν η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ -και του πρώην «πράσινου» Ζιλμπέρτο Σίλβα- κατακτά τον τίτλο τερματίζοντας αήττητη. Επίδοση που είχε να συμβεί 115 χρόνια στην Αγγλία!

19 χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός κατακτά στο μπάσκετ το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας 96-89 του Άρη. Είναι ο πρώτος τίτλος των Πράσινων επί των ημερών διοίκησης Γιαννακόπουλων. Με τον Ζέλικο Παβλίσεβιτς στον πάγκο του και ηγέτες τους Γκάλη, Κόμαζετς (μαζί σκόραραν 66 πόντους στον τελικό!) ο Παναθηναϊκός δίνει τέλος στην επταετή απουσία του από τους τίτλους. Στον τελικό του ΣΕΦ για λογαριασμό του Άρη θα παίξει και το αστέρι του ΝΒΑ Ρίτσι Θίους που έρχεται για ένα βράδυ στην Ελλάδα!

42 χρόνια πριν ο Γιώργος Σιδέρης φεύγει από τον Ολυμπιακό για να πάει στη βελγική Αντβέρπ. Ο Σιδέρης θα εισπράξει 30.000 δραχμές, ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του το πολύ μεγάλο ποσό του 1,5 εκατ. δραχμών.

Be Sociable, Share!
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    Σταμάτη καλημέρα, ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ που γράφεις έγινε με κυρίαρχο ζήτημα (ιδιαίτερα οξύ στην Αττική) της εποχής την λειψυδρία… Ιδιαίτερα ευρηματική ανταλλαγή συνθημάτων -μεταξύ των οπαδών- με επίκεντρο αυτό το θέμα, τα οποία δυστυχώς δεν γράφονται…