Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο Ντέμης

Τώρα που άκουσαν οι κουφοί και μίλησαν οι μουγκοί στην ΑΕΚ για τον Ντέμη Νικολαΐδη ως τη μοναδική παρουσία που μπορεί να σώσει την Ένωση, τώρα ξεκίνησαν και οι σπόντες ή οι δήθεν ανησυχίες: «Μα γιατί δεν έχει βγει ήδη μπροστά; Μήπως κάνει πίσω;». Ρεπορτάζ ΑΕΚ δεν έκανα ποτέ αλλά δέκα πράγματα τα έχω μάθει, διαβάζοντας καλά εφημερίδες και σάιτ, μιλώντας με 2-3 ανθρώπους που ξέρουν πολλά – πολλά παραπάνω από μένα, παρατηρώντας τις κινήσεις των ανθρώπων. Απορώ γιατί το ερώτημα που διατυπώνεται έχει απλή απάντηση. Ο Ντέμης δεν είναι αεριτζής. Αν φαίνεται γενική η εξήγηση, κάντε ένα κόπο να διαβάσετε και τις επόμενες γραμμές.

Ο Νικολαΐδης ασχολείται πολλούς μήνες με την προσπάθεια σωτηρίας της ΑΕΚ. Διαπίστωσε ότι οι μέτοχοι αδιαφορούν κάθε μέρα και περισσότερο, ότι οι ενδιαφερόμενοι που εμφάνιζε η διοίκηση Αδαμίδη ήταν στη σφαίρα της φαντασίας, ότι κανείς δεν είχε ένα σχέδιο της προκοπής. Ο Ντέμης ξεκίνησε μεθοδικά μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το ζην της ΑΕΚ. Όσο αθόρυβα κινούνταν τόσους μήνες τόσο θα συνέχιζε να κινείται εάν δεν χρειάζονταν άμεσα χρήματα η Ένωση για να σωθεί. Τότε εμφάνισε τη λύση που είχε βρει μέσα από το άτοκο δάνειο. Οι περισσότερες λεπτομέρειες για το «ζεστό μπάσιμο» του Νικολαΐδη ήρθαν από άλλους, όχι από αυτόν. Ο Ντέμης ξεχώρισε τόσα χρόνια για πολλά από τους κλασικούς Έλληνες παράγοντες. Μεταξύ άλλων ένα χαρακτηριστικό του ήταν ότι δεν επεδίωξε την προσωπική προβολή. Ούτε τώρα το κάνει. Δεν το έχει ανάγκη άλλωστε. Επαγγελματικά μια χαρά είναι σε όσα κάνει.

Ο Νικολαΐδης δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ίσως να μην υπάρξει και ποτέ. Αν και δεν το νομίζω. Το βέβαιο είναι ότι ασχολείται διαρκώς προκειμένου να εξασφαλίσει τους πόρους για να γίνει βιώσιμο το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Ειδάλλως δεν έχει καμία μα καμία πρόθεση να βγει μπροστά απλά για να πουλήσει μούρη. Εκτός από την εντιμότητα των κινήσεών του, κρίνω ότι ο Ντέμης δεν παραπλανά τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δεν έχει τάξει τίποτα απολύτως. Ούτε ότι θα βρει λύση, ούτε ότι αυτός θα τη βγάλει από την κρίση, ούτε τίποτα ανάλογο. Οπότε ο Νικολαΐδης δεν κάνει πίσω, γιατί απλούστατα δεν έχει κάνει και μπροστά. Άλλο θέλει να διασφαλίσει ότι μπορεί να εφαρμοστεί το πλάνο του, άλλο εμφανίστηκε φάντης μπαστούνι είπε «αναλαμβάνω» και μετά λάκισε.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Ντέμης «καίγεται» απείρως περισσότερο από όλους όσοι βάζουν τέτοιες «φυτιλιές» στον κόσμο της ΑΕΚ, ώστε να βρει λύση για να σώσει την Ένωση. Και θα πόνταρα ότι αυτή η ωραία τρέλα που κουβαλάει θα φέρει και τη λύση.

Be Sociable, Share!