«Τζίγκερ κάνε τον ορό της αλήθειας»

Ούτε ολόκληρες δέκα ημέρες δεν έμειναν από τη Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου στον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου πια θα καταλάβουμε όλοι πολλά. Και για το αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να δώσει τις μετοχές του ανεξαρτήτως εάν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να είναι κάποιος που μισεί. Και αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιθυμεί να βγει μπροστά και να πάρει στην κατοχή του την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ. Και τι ρόλο θέλουν να έχουν οι λοιποί μέτοχοι στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Στη δική μου λογική δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών από κανέναν. Εξηγώ άμεσα τους λόγους.

Μήνες τώρα, από τον Σεπτέμβριο ισχύουν δύο – τρία πράγματα. Το πρώτο η δήλωση του Βαρδινογιάννη «ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό, δίνουμε τις μετοχές μας». Το δεύτερο η πρόταση Βγενόπουλου για 15 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ εφόσον ο Τζίγκερ αναλάβει τις νομικές και οικονομικές ευθύνες που απορρέουν από τις συμβάσεις για το γήπεδο. Το τρίτο η δήλωση Βαρδινογιάννη ότι αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ εφόσον του μεταβιβαστεί από την ΠΑΕ. Το τέταρτο ότι ο Βγενόπουλος δηλώνει ότι δεν τον καλύπτει αυτή η τοποθέτηση Βαρδινογιάννη. Τώρα πάμε για το τελικό ξεκαθάρισμα.

Η πλευρά του Βγενόπουλου στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον Βαρδινογιάννη. «Έλα στη Γ.Σ. να είμαστε όλοι οι μέτοχοι αυτοπροσώπως εκεί και να συζητήσουμε το θέμα της αύξησης και της ΓΗΠΕΛ». Τι λέει ουσιαστικά ο Βγενόπουλος; Ότι ήρθε η ώρα να δεσμευτεί ενώπιον των μετόχων για τη ΓΗΠΕΛ για όσα έχει πει. Και να εξηγήσω τι εννοώ. Ο Βαρδινογιάννης έχει πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τις συμβάσεις αφού η ΠΑΕ δεν απειλείται από κανέναν ενώ από την άλλη διεκδικεί από το Δήμο Αθηναίων αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων. Προφανώς οι μέτοχοι έχουν κάποιες απορίες τις οποίες και θέλουν να εκφράσουν στον Βαρδινογιάννη για να τους τις λύσει. Προσοχή εδώ: ό,τι ειπωθεί στη Γ.Σ. θα καταγραφεί στα πρακτικά. Θα είναι επίσημα έγγραφα. Ο mr. MIG πάει να δεσμεύσει κατ’ αυτό τον τρόπο τον Τζίγκερ ώστε αφού θα τα έχει πει και θα έχουν καταγραφεί, να τα βάλουν μετά κάτω οι δικηγόροι Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου και να υπογραφούν τα απαραίτητα χαρτιά ώστε να πάει στο καλό η κουραστική αυτή ιστορία, να μπουν τα 15 εκατ. ευρώ από τον Βγενόπουλο και τους Χ συμπαίκτες του και να τελειώνει η ιστορία αλλάζοντας οριστικά σελίδα ο σύλλογος.

Διατυπώνω κάποιες βασικές -φαντάζομαι- απορίες και τις απαντώ. «Γιατί ο Βγενόπουλος θέλει να… σύρει τον Βαρδινογιάννη σε μια διαδικασία που ξέρει ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να παραστεί, «πατώντας» πάνω στη θέση του Σεπτεμβρίου «ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό»; Διότι από τον Σεπτέμβριο καλούσε τους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη να καθίσουν με τους δικούς του και να τα βρουν για τη ΓΗΠΕΛ αλλά πέρασαν 5,5 μήνες και απάντηση δεν πήρε. Τώρα ψάχνει μια τέτοια απάντηση.

«Γιατί ο Βγενόπουλος δεν μένει στη δημόσια τοποθέτηση του Βαρδινογιάννη ότι αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ;». Διότι θέλει όλα αυτά να μπουν σε επίσημα έγγραφα αφού πρώτα διευκρινιστούν με κάθε τρόπο όλα τα σημεία που κρίνονται «σκοτεινά».

«Μήπως ο Βγενόπουλος θέλει να υποχρεώσει τον Βαρδινογιάννη να βάλει χρήματα στην αύξηση για να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την τιμωρία της UEFA;». Ο ίδιος ο Βγενόπουλος τονίζει κατηγορηματικά ότι «είναι δικαίωμα του κ. Βαρδινογιάννη να μην βάλει χρήματα. Ας μην βάλει ευρώ, δεν είναι αυτό το θέμα μας».

«Εάν δεν πάει ο Βαρδινογιάννης στη Γ.Σ. και στείλει εκπροσώπους του τι θα γίνει;». Θα περάσει η αύξηση με τιμή 0,33 αλλά δεν θα μπουν τα 15 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου και επιπλέον ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μια νέα περίοδο πολεμικής με αλληλοκατηγορίες. Κυρίως με τον Βγενόπουλο να υποστηρίζει ότι η απουσία του Τζίγκερ είναι υπεκφυγή ευθυνών.

«Τα 1,8 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ο Βγενόπουλος βρέξει – χιονίσει;». Εφόσον περάσει το 0,33, έχει δεσμευτεί ότι θα το κάνει. Και προφανώς δεν θα στέκει καμία αιτιολογία για να μην το κάνει.

«Εάν δεν πάει ο Βαρδινογιάννης και δεν στείλει εκπροσώπους στη Γ.Σ. τι γίνεται;». Χάος. Η Γ.Σ. θα πάρει αναβολή τριών εβδομάδων και θα χαθεί ουσιαστικά η προθεσμία για την UEFA, εκτός και αν ο Βγενόπουλος κάνει ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ δίνοντας από πριν τα χρήματα. Δύσκολο, πάντως, αν σκεφτούμε τι καχυποψία θα προκαλέσει μια τέτοια απουσία του μεγαλομετόχου.

Ο Βγενόπουλος κάνει μια τελευταία πρόταση στον Βαρδινογιάννη. Αυτή είναι η ουσία. Και από την απάντηση θα κριθούν όλα. Μα όλα. Γιατί δάνειο με εγγυητή Πολέμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τα σύνορα έκλεισαν για τα παραμύθια της Χαλιμάς και το ΤΖΟΚΕΡ ακόμα δεν το έπιασε ο Δημήτρης Γόντικας. Φτάσαμε στην ώρα της αλήθειας.΄Άλλωστε η πρόταση του Βγενόπουλου στον Βαρδινογιάννη αυτή είναι: «Έλα να κάνεις τον ορό της αλήθειας». Και όπως θα ξέρετε τον ορό της αλήθειας τον αποφεύγουν μόνο όσοι έχουν κάτι να κρύψουν.

Be Sociable, Share!
 • biancoVerde

  ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ !

 • Spirus

  Μπράβο Σταμάτη…κατέγραψες με ακρίβεια τα γεγονότα ως έχουν!!!
  Μήπως έβγαλες άκρη για το ποιος κάνει επίθεση στον Πατέρα αυτές τις μέρες…λέγεται δεξιά κι αριστερά ότι είναι δάκτυλος Μαρινάκη λόγω του ότι έρχονται εξελίξεις στα στημένα και προσπαθούν να μπλέξουν ξανά τον Πατέρα στο σκηνικό αυτό…

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Οχι δεν έβγαλα άκρη

 • κ_χ

  Οι κυκλοι του βαρδινογιαννη εχουν διαψευσθει καμποσες φορες
  Βλεπεις να γινεται κατι τετοιο και τωρα ? Το δεν ασχολουμε και αφηνω την ομαδα να διαλυθει πως πλασαρεται επικοινωνιακα ?
  Ποσο χαζους μας θεωρουν οι αυλικοι ? Δε βλεπουν τα κλικ και τις πωλησεις που πεφτουν?

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Τι να σου πω; Με τη γεωμετρία δεν τα πάω καλά!

 • Siretfel

  Ο Γιάννης δεν πρόκεται να πάει στη Γενική συνέλευση…Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Τζίγγερ να καθήσει να δώσει εξηγήσεις σε κανένα,,,Οπότε αν επιμένει ο Βγενόπουλος σε αυτό τότε πάμε για προσχηματικές αλληλοκατηγορίες…. Ας δώσει ένα χαρτί στους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη με δεσμεύσεις να το υπογράψει ο Τζίγγερ και να τελειώνουμε

 • Πάνος

  Για την υπόθεση των στημένων που ξανανοίγει έχεις ακούσει τίποτα? Αν είναι μουσαντό πχ με τη μέθοδο στάχτη στα μάτια once again ή αν γίνεται κάτι πιο σοβαρό?

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Ε όχι και σοβαρό. Σοβαροί να ‘μαστε. Μην περιμένεις πολλά.

 • Apostolis Apostolou

  Εφόσον η οικογένεια δεν θέλει να δει το Βγενόπουλο και τους φίλους του να παίρνουν τον Παναθηναϊκό, ο Τζίγκερ δεν έχει κανένα λόγο να πάει. Ή έχει?

  Και κάτι ακόμη σε συνέχεια από το χθεσινό σχόλιό μου- κουβέντα μας: Ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις Βαρδινογιάννη – Πατέρα? Ο επικοινωνιακός πόλεμος που δέχεται ο δεύτερος μπορεί να αποδοθεί και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, κι εάν ναι, αυτή τι φοβάται, καθόσον ο Πατέρας έχει δηλώσει ότι δεν ασχολείται? Ο Πατέρας γιατί σιωπά? Έχει κι αυτός να κρύψει κάτι?

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Αν θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, γιατί να μην πάει Αποστόλη; Οι σχέσεις Βαρδινογιάννη – Πατέρα είναι τυπικές, χωρίς επικοινωνία. Παντού μπορεί να αποδοθεί ο πόλεμος. Ο Πατέρας σιωπά γιατί δεν έχει κάτι να πει προφανώς. Δεν είμαι ψυχολόγος του Πατέρα!

 • dimitris

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΖΙΓΚΕΡ-ΒΓΕΝΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΙΓΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΣΤΗΝ Γ Σ Ο ΜΟΝΟΣ ”ΑΠΩΝ”ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ 54 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ,ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΦΑΝΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΓΚΕΡΕΟΥΣ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

 • John Kou

  Καλησπέρα Στάμ, δηλαδή στη Γ.Σ. ξέρεις σίγουρα αν θα είναι παρόν ο ίδιος ο Βγενό?? Δεν υπάρχει περίπτωση να παραστούν και οι δύο μαζί.. Προβλέπω συνέντευξή τύπου του σοφέρ πριν η μετά τη Γ.Σ. να μας πεί καμία πα…ρια πάλι..

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Ρε συ Γιάννη αν φτάνουμε στην παράνοια ότι σε προσκαλώ να έρθεις κάπου και δεν πάω εγώ, τότε τι να συζητάμε;

 • menios

  Φίλε Σταμάτη,

  θα πιαστώ από τον ορό της αλήθειας που έγραψες για να ξεκινήσω μια γενικότερη τοποθέτηση που θέλω να κάνω στο blog σου αρκετό καιρό τώρα.
  Αρχικά να σου πω για να “γνωριστούμε” ότι παρακολουθώ από πολύ νωρίς στην προσπάθεια σου αυτή και στα άρθρα σου, αλλά και στις συζητήσεις σου(σχόλια). Θεωρώ πως έχεις άποψη και αυτό κάνει τη διαφορά σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν είμαι από τους τύπους που γράφουν ασταμάτητα σχόλια, αλλά διαβάζω πολλά τους τελευταίους 8-9 μήνες που έχω περισσότερο χρόνο αφού οι δουλειές δεν πάνε καλά. Επίσης είμαι Παναθηναϊκός.

  Η αλήθεια λοιπόν έιναι σχετική, γιατί και τον ορό της αλήθειας να κάνεις, την προσωπική σου άποψη θα πεις όπως τουλάχιστον εσύ βλέπεις την πραγματικότητα(ίσως “ψέματα” για την δική μου πραγματικότητα) ή απλά θα διαψεύσεις την προηγούμενη σου “αλήθεια” δηλαδή πάλι ψέματα θα πεις . Δεν έχει νόημα τελικά το ποιός κοροϊδεύει ποιον γιατί όλοι τον μικρόκοσμό τους προστατεύουν, χωρίς να το καταλαβαίνουν.

  Το καλοκαίρι των στημένων, τότε που η κουβέντα εκτροχιάστηκε από τις ράγες της ελληνικής πραγματικότητας και ακούστηκαν δυνατές φωνές σε όλες τις κοινωνικές ομάδες (μικρές-μεγάλες) που ζητούσαν απεγνωσμένα να δουν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και όχι τα πάντα γύρω απ’ αυτό, έτυχε ένας φίλος μου Αεκτζής να γνωρίσει ένα ΠΟΛΥ υψηλόβαθμο, σπουδαγμένο πολυ ιδαίτερα πάνω στις κοινωνικές προεκτάσεις του ποδοσφαίρου, της Superleage και του έκανε την εξής λογική ερώτηση: Γιατί υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόσα χρόνια? Δεν θα σας άρεσε να έχουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα με γήπεδα, όμορφο κόσμο και καλές ομάδες? Η απάντηση δεν ήταν, προσπαθούμε αλλά δεν μπορούμε, αλλά γιατί? αφού ο κόσμος ασχολείται μαζικά και με αυτό το προϊόν!

  Το σύστημα που λέγεται Ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της Ελληνικής πολιτικής ζωής-κοινωνίας(τετριμένο αλλά έτσι είναι) και γιαυτό επιτρέπει στον κάθε Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλο, Μαρινάκη να εμπαίζει τον Έλληνα πολίτη-φίλαθλο, πιστεύωντας κιόλας, ο καθένας ξεχωριστά, ότι λέει την “αλήθεια”! Δε φταίει λοιπόν ο Βαρδινογιάννης με τον Βγενόπουλο που στις πλάτες των φίλων του ποδοσφαίρου παίζουν τεράστια επιχειρηματικά παιχνίδια, ούτε ο Μαρινάκης-επενδυτής που από τραμπούκος σε μπουζούκια που έπρεπε να είναι, το σύστημα του επέτρεψε να δημιουργήσει τόσα πολλά λεφτα για να έχει μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

  Τα συστήματα γίνονται τέρατα που αυτοσυντηρούνται και στο τέλος καταρρέουν όταν βρεθεί ο χώρος για την άλλη άποψη(όνειρο). Το σημείο των καιρών είναι το internet για όλα τα κοινωνικοπολιτικά επίπεδα.

  Ο λόγος που τα λέω αυτά δεν είναι για να πέσεις από τα σύννεφα προφανώς, αλλά για να σου δώσω και εγώ με τη σειρά μου κουράγιο και να σου πω ότι ο συνεχής αγώνας φέρνει τα αποτελέσματα. Να σου θυμίσω ότι τα “ψέματα” (η κατεύθυνση δηλαδή) που καλά κάνεις και πολεμάς δεν αφορούν τους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και με αυτό το γνώμονα να γράφεις(συγνώμη για την υπόδειξη) και αυτές τις “αλήθειες” να χρησιμοποιείς.

  Βοήθεια θέλει ο νέος άνθρωπος για να αναγνωρίσει την αλήθεια στην σωστή κατεύθυνση, όταν την δει μπροστά του.Με εκτίμηση.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Είχα μια συζήτηση πριν λίγο καιρό κι εγώ και μου δίνεις αφορμή να εκμυστηρευτώ κάτι. Αν το σάιτ που ετοιμάζω δεν πιάσει, δεν έχει δηλαδή τον κόσμο που μπορεί να βοηθήσει να έρθουν έσοδα μέσω διαφήμισης, τότε πιθανώς να πρέπει να σκεφτώ να αλλάξω επάγγελμα διότι για Χ λόγους ο χώρος δεν θα με «σηκώνει» για να ζω από το επάγγελμα που ασκούσα τα προηγούμενα 13 χρόνια. Θα μου έχει μείνει όμως από το blog και τη μετεξέλιξή του, που θα ‘ναι το σάιτ, η αίσθηση ότι μπήκαν στον κόπο και αφιέρωσαν χρόνο για να διαβάσουν τα άρθρα μου -και- άνθρωποι με σκέψη και επιχειρήματα, οι οποίοι μάλιστα ίσως και να ήθελαν να σχολιάσουν για να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν αναπτύσσοντας το δικό τους συλλογισμό. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Και σ’ευχαριστώ.

   • scal

    Καλησπερα Σταματη,
    Εγω δεν μπορω να δεχτω οτι κ η σταση του βγενο δεν ειναι καπως υποπτη,γιατι αν πραγματικα θες να παρεις τον παο κ απο την στιγμη που ο 54% σου εχει πει οτι αποδεχεται την γηπελ εστω κ αν εσενα δεν σε καλυπτει,ετοιμαζεις ενα χαρτακι οπως εσυ το θες περι παε-γηπελ κτλ. Κ του ζητας να το υπογραψει!!!εκει φαινεται αν θες να παρεις κ απ την αλλη αν θες να δωσεις!!τι πιο λογικο κ καθαρο απο αυτο?
    περιμενω την αποψη σου,

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Επαναλαμβάνω γιατί δεν το παρατήρησες στο άρθρο. Ο Βγενόπουλος από τον Σεπτέμβριο κάλεσε τον Βαρδινογιάννη να φέρει τους δικηγόρους του και να καθίσουν στο τραπέζι να τα βρουν για τις συμβάσεις του γηπέδου. Δεν έχει γίνει. Και καταφεύγει στη λύση της δημόσιας πρόσκλησης

   • nick pontios

    Αρπάζω την ευκαιρία να συγχαρώ κι ευχαριστήσω και τους δύο για την υγεία που εκπέμπετε – και να ευχηθώ στο Σταμάτη κάθε επιτυχία στο εγχείρημα. Συμπάσχω ειλικρινά γιατί κι εγώ στη δουλειά μου δεν επέλεξα τον εύκολο/εμπορικό δρόμο και ξέρω τι σημαίνει ο αγώνας του είδους… Ελπίζω ν’ αποδειχτεί πως είμαστε πολλοί, Σταμάτη…

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Είμαι σίγουρος ότι πολλοί έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Εύχομαι για όλους να δούμε φως στο βάθος και να μην φανεί αδιέξοδο

 • Johnxiii

  Σταμάτη καλησπέρα,αν αλλάξεις επάγγελμα θα είναι μια ήττα κ προσωπική σου αλλα κ δική μας αφού φταίμε κ μεις που διαβάζουμε δημοσιογράφους για γέλια κ αγοράζουμε εφημερίδες για γέλια κτλ αλλα θα ναι κ μια νίκη του συστήματος που έχει τον τροπο να αποβάλλει τους καλούς κ να κρατάει τους κακούς…ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο….τη τζιγγερ το ποτάμι φουσκώνει…

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Γιάννη συμβαίνουν αυτά. Στη ζωή είναι όλα.

   • scal

    Ε αφου δεν τσιμπαει ο σοφερ εσυ γιατι δεν λες δημοσια εχω στειλει στους δικηγορους του αυτο το εγγραφο κ περιμενω την υπογραφη του για να παρω τον παο!εμ?εσυ το θεωρεις λογικο αν πραγματικα θες να παρεις την παε?την αποψη σου θελω,τι ειπε ο βγενο ξερω κ γι’αυτο θεωρω οτι ειναι υποπτη η σταση του,
    Αν σκεφτεσαι να αλλαξεις δουλεια θα με αναγκασεις να σου ανοιξω εφημεριδα;-)
    Κωστοπουλε τι εμεινε????

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Νομίζω ότι προσπαθεί να αποδείξει με έναν τρόπο που δεν αμφισβητείται ότι ο Βαρδινογιάννης δεν έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ. Αλλά πάλι να ξέρεις ότι το να προσπαθεί κανείς να ερμηνεύσει τον Βγενόπουλο είναι περίπου σαν να προσπαθείς να βρεις Έλληνα στην Ομόνοια την Κυριακή το βράδυ. Μην σε αναγκάσω να ανοίξεις εφημερίδα!

   • nikos-nikaia

    Ξεχασε το.Το να αλλαξεις επαγγελμα δεν ειναι επιλογη.Ενα τρομερο πανο που ειχαν αναρτησει οι οπαδοι μας για την ομαδα μπασκετ,μετα την επιθεση που δεχτηκε απο τον υιο Γιαννακοπουλο,ελεγε “καποτε μας κρατησατε εσεις,τωρα θα σας κρατησουμε εμεις”…Αυτο ακριβως ισχυει και για σενα Σταματη.Δεν υπαρχει περιπτωση να σ’ αφησουμε και αυτο ειμαι σιγουρος οτι θ’ αποδειχτει περιτρανα στο σαιτ που ετοιμαζεις.Εσυ θα κρατας το σπαθι και εμεις την ασπιδα και οποιος θελει ας ζυγωσει…

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Άλλο ο Εξάστερος Νίκο. Εκείνη η επίθεση ήταν ό,τι πιο άδικο έχει καταγραφεί ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ και δικαίως υπήρξε αντίδραση. Όντως ήταν εύστοχο το πανό. Αλλά η αντιστοιχία δεν υφίσταται. Είμαι σίγουρος πάντως ότι ορισμένοι από εσάς είσαστε εδώ και καιρό όχι ασπίδα, αλλά τουλάχιστον συμπαραστάτες/

   • Blackie

    Βαλε σταματη τους καταληλους ανθρωπους στην ιστοσελιδα που ετοιμαζεις και ολα καλα θα πανε…ξερεις καλα ποιοι ειναι…αν φερεις τσατσους-γλειφτες θα παει ακλαυτο…δεν ειναι ολοι οι οπαδοι προβατα η αραβολαγνοι…καποιοι εχουν μαθει να διαβαζουν,να βλεπουν και να κρινουν…

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Δεν μπορώ να βάλω κανέναν για αρχή γιατί δεν μπορώ να πληρώνω κανέναν. Άλλο αν θα βοηθήσουν κάποιοι

 • Πανος

  Σταματη,επειδη αξιζεις πραγματικα σαν δημοσιογραφος,σου λεω να μην πτοηθεις απο τις δυσκολιες που αντιμετωπιζεις και το δυσκολο περιβαλλον.Και να ξερεις οτι οι καλοι δεν χανονται..Σε ο,τι αφορα τον ΙΒΒ και τον τιτλο του κειμενου σου,εισαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος γνωριζει την εννοια της λεξης ‘αληθεια’;

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Οι καλοί χάνονται Πάνο, να είσαι βέβαιος γι΄αυτό. Αλλά σ’ ευχαριστώ. Ο ΙΒΒ ξέρει καλά τι σημαίνει αλήθεια. Είναι η βασική προϋπόθεση για να κάνεις αντίστοιχους με αυτούς του ΙΒΒ ελιγμούς

   • nikos-nikaia

    Εγω εξακολουθω να βρισκω ομοιοτητες με το πανο.Μας κρατησες φιλε..Οταν το σωτο επεφτε με κουβαδες,ανακαλυψα εσενα.Εναν ανθρωπο που ελεγε αληθειες την στιγμη που ξεφτιλιστηκε συσσωμος ο αθλητικος τυπος,αντικειμενικος και μη,στα ματια του μεσου φιλαθλου.Εγω νοιωθω οτι εκει με κρατησες και απο τοτε κανω οτι περναει απο το χερι μου για να σε κρατησω και ‘γω.Παραμερισε την αλληλουχια που προεκυψε με την ομαδα μπασκετ,δεν ηθελα να προβαλω κατι τετοιο.Κρατα ομως αυτο που εγραφε το πανο γιατι εγω και ισως πολλοι αλλοι ετσι αισθανομαστε.Καλη συνεχεια φιλαρακι..

 • Ραλλού

  Σταμ καλησπέρα. Διαβάζω εδώ και καιρό ότι θα κάνεις site και πραγματικά σου εύχομαι να έχει ανταπόκριση ώστε να έρθουν και τα πολυπόθητα έσοδα μέσω της διαφήμισης. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν θα συνεχίσουμε να έχουμε μαζί σου την απ’ ευθείας επικοινωνία που είχαμε μέχρι σήμερα. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε κάθε κατηγορία, κάθε άρθρο, κάθε ρεπορτάζ του site, αλλά μήπως θα μπορούσε να γίνει στο editorial matigarrida? Σε κάποιο chat? Ραδιοφωνική εκπομπή (μεγαλοπιάνομαι ε?) ?
  Γιατί πέρα από την ποιότητα και την εγκυρότητα των όσων λες, πράγμα που είχα προσέξει από τον Arena fm ακόμα, η επιτυχία του blog έγκειται και στην άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία που έχουμε μαζί σου.
  Τέλος ψηφίζω κι εγώ να βάλεις συνδρομή αν το θεωρήσεις απαραίτητο, για να μην σε χάσουμε κι αλλάξεις δουλειά τώρα … που σε βρήκαμε

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Ραλλού καλησπέρα. Το σάιτ δεν θα γίνει για να αφαιρεθούν όσα σας αρέσουν αλλά για να προσθέσω και άλλα. Επομένως δεν πρόκειται να χαθεί η επικοινωνία. Ποτέ δεν κατάλαβα όλους όσοι γράφουν ένα άρθρο και μετά αγνοούν τις ερωτήσεις των αναγνωστών. Επομένως μην ανησυχείς. Και chat θα έχουμε κάποιες φορές. Μια και το λες για τη συνδρομή θέλω να πω και σε άλλα παιδιά που το πρότειναν ότι τους ευχαριστώ αλλά αποφάσισα ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Μου μοιάζει ελεημοσύνη, την οποία απεχθάνομαι. Αν θυμάστε να διαδίδετε το matigarrida τότε θα είναι σαν να δίνετε πολλά ευρώ τη μέρα.

 • ΝΙΚΟΣ -ΠΥΡΓΟΣ Θ.13

  «Τα 1,8 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ο Βγενόπουλος βρέξει – χιονίσει;». Εφόσον περάσει το 0,33, έχει δεσμευτεί ότι θα το κάνει. Και προφανώς δεν θα στέκει καμία αιτιολογία για να μην το κάνει.

  Σταματη νομιζω οτι ειπε ο βγενο οτι εκτος απο τον ορισμο της αμκ στο 0,33 ειχε πει οτι πρεπει να τα βρουν και για την γηπελ για να βαλει τα 15 ….Ετσι δεν ειναι ???

  Επισης αν δεν παει ο σωφερ στη Γ.Σ ερχεται νεο συλλαλητηριο πολυ χειροτερο που θα τον πονεσει 10 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ …

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Για τα 15 λες εσύ, για το 1,8 εκατ. ευρώ είναι αυτό το απόσπασμα που έγραψα και έβαλες.

 • http://gravatar.com/gralistas gralistas

  Φίλε Σταμάτη μη με τρελαίνεις τώρα…τι ελεημοσύνη ρε φίλε…εδώ τόσα χρόνια πληρώνουμε τους τουλούμπες και εκεί θα κολλήσουμε…μας κανείς να βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα και αυτό δεν πληρώνετε με τίποτα. Δεν νομίζω να υπάρχει πιο υψηλού επιπέδου blog, και δεν μιλάμε μόνο αθλητικού περιεχομένου. Μπράβο σου που κατάφερες να προσκολλήσεις στο blog τέτοιους αναγνώστες. Νομίζω δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποτυχίας του site και δεν χρειάζεται να περνάει αυτό καθόλου από το μυαλό σου. Αυτό όμως που πρέπει να μας υποσχεθείς είναι να μην προδώσεις ποτέ αυτά τα στοιχεία που μας έχουν κάνει να έχουμε το matigarrida ευαγγέλιο. Μη γίνεις ποτέ σαν τους άλλους «μεγαλοδημοσιογραφους» που μόλις έπιασαν την καλή προσκύνησαν στα τέσσερα. Εμείς θα σε ακολουθούμε για το καλό το δικό μας και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας!!!

 • JOHN KOU

  Σταμάτη αυτά που διαβάσαμε σήμερα για το πλαφόν 50.000 είναι έγκαιρα θεωρείς??
  Ρίξε μια ματιά στο link παρακάτω να δεις πως αμπαλάρεις τις ευθύνες και τις κάνεις δώρο… Δεν φταίει η διοίκηση που είναι του μεγαλομετόχου και φταίει ο 11%.. Δηλαδή έχω ένα σπίτι και θέλω να το δώσω και επειδή δεν έκανα τις σωστές ενέργειες για την πώληση ευθύνεται ο υποψήφιος αγοραστής.. Η ακόμα καλύτερα έχω ένα αμαξάκι και δεν το έχω περάσει ΚΤΕΟ (UEFA) και πάλι φταίει αυτός που θα το αγοράσει για την κλήση και την μόλυνση του περιβάλλοντος .. Αστεία πράγματα..
  http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panathinaikos/freno-sthn-aukshsh.1671709.html

  • JOHN KOU

   έγκυρα ήθελα να πω..

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Μα δεν λέει τίποτα το πλαφόν πέραν του ότι εξασφαλίζει ότι μπορεί να μπει κάποιος με ό,τι ποσό θέλει. Λες και πρέπει να προκυρηχθεί τυπικά η ΑΜΚ για να αρχίσουν να μπαίνουν λεφτά.

   • John Kou

    Για ελάχιστον πλαφόν και ότι επειδή δεν ορίστηκε ίσως ματαιωθεί η α.μ.κ.
    Αν και έπειτα διάβασα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο!! any way, thanks

 • prasinoskoyfis

  ΣΤΑΜΑΤΗ τον ορό της αλήθειας πρέπει να τον κάνουν στον ΤΖΙΓΓΕΡ μέ ένα ερώτημα μόνον.!!
  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ.!!! Γιατι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.!!!

  Η Εκπρόσωπος του Ξιφομάχου (η φωνή του δηλαδή) το είπε.!! Ας ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ αναλαμβάνοντας τις Νομικές και οικονομικές ευθύνες απο την συμβαση του Βοτανικού και ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.!!! Είναι αυτο που λές να δεσμευτεί στην Γ.Σ με την καταγραφή των πρακτικών.!! Όμως μπορεί και να μην φτάνει…..

  ΣΤΗΝ Γ.Σ. δεν θα πάει.!!! Ίσως και μάλλον έτσι θα γίνει , θα στείλει εκπρόσωπο ….. αλλά ότι έχει να κάνει με την ΓΗΠΕΛ και τον Βοτανικό…. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.!! Θα πεί πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος.!!!!

 • Άρης

  Ωραία όλα αυτά αλλά και ο Βγενό αν θέλει ας βάλει τους δικηγόρους του να φτιάξουν ένα συμφωνητικό για τη μεταβίβαση και τις ευθύνες και ας το στείλει στους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη.Το δημοσιοποιεί κιόλας για να μην μπορεί να λέει οτι θέλει ο Βαρδινογιάννης και τελείωσε το θέμα.Γιατί πολύ απλά γνωρίζει οτι ο Τζίγκερ δεν πρόκειται να προσφερθεί από μόνος του.Ας τον πιέσει και ας τον εκθέσει αν χρειαστεί.Μας κούρασαν με την κολοκυθιά…

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Νομίζω ότι πλέον είναι το επόμενο βήμα

   • Άρης

    Μακάρι ρε Σταμάτη.Έτσι τελειώνουν οι δικαιολογίες.

 • giannis s

  Σταματη καλησπερα.
  Γραφεις παραπανω πως “Προφανώς οι μέτοχοι έχουν κάποιες απορίες τις οποίες και θέλουν να εκφράσουν στον Βαρδινογιάννη για να τους τις λύσει”… Εχω καποιες αποριες σχετικα. Ποιοι ειναι αυτοι οι μετοχοι με τις αποριες?? Υπαρχουν?? Γιατι το ρεπορταζ δειχνει μονο τον Βγενοπουλο να καιγεται και σε δευτερο ρολο τον Πολεμη?? Αν ισχυει αυτο δεν μπορουν να “συνασπιστουν” κατα καποιο τροπο ωστε να ζητησουν εγγραφως απο τον μεγαλομετοχο την παρουσια του στη ΓΣ και φυσικα εξηγησεις οπως αναφερεις. Κατι τελευταιο για να κλεισω, υπαρχει δυνατοτητα “προτασης μομφης” (η κατι τετοιο) σε μια εταιρεια κατα του μεγαλομετοχου για πολυ σοβαρους λογους εν προκειμενω??
  Ευχαριστω να σαι καλα και καλα κουραγια.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Γιάννη έχεις δίκιο ότι εμφανίζονται οι Βγενόπουλος, Πολέμης, αλλά νομίζω ότι όλοι οι μέτοχοι θα ήθελαν να ακούσουν τι συμβαίνει με το γήπεδο. Πρόταση μομφής; Όχι βρε τι είναι, θα τον διώξουν από την εταιρία του;

   • giannis s

    Σταματη να το πω πιο απλα: αφου ο Βγενοπουλος ειναι persona non grata για τον μεγαλομετοχο ο οποιος οπως λες εμμενει στην αρχικη δηλωση του περι ΓΗΠΕΛ, αν τον πιεσουν οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ να λογοδοτησει πισατευεις πως θα επιδειξει την ιδια συμπεριφορα??

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Ε βέβαια

   • Siretfel

    Στις Α.Ε. σύμφωνα με το νέο νόμο οι μέτοχοι μειοψηφίας έχουν δυνατότητα να μπλοκάρουν πολλές σημαντικές αποφάσεις και επίσης αν έχουν αποδείξεις για μη ορθή διαχείριση που ζημειώνει την εταιρία εκσεμένα, μπορούν να του πάρουν τη διοίκηση μετά απο δικαστικής απόφαση

 • vasilis

  Καλησπέρα, καλή επιτυχία από ακόμα έναν εργαζόμενο που δεν ξέρει τι του ξημερώνει εργασιακά. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για την αγαπημένη μας ομάδα.Όλη αυτή η ιστορία με την αλλαγή ιδιοκτησιακού μου έχει δημιουργήσει την υποψία ότι το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι η ΓΗΠΕΛ, αλλά ότι υπάρχει κάτι πιο σοβαρό που τους χωρίζει…Ίσως να είναι της φαντασίας μου…Πόσες πιθανότητες νομίζεις ότι υπάρχουν να μην βρεθεί λύση και να οδηγηθούμε σε ευρωπαϊκό αποκλεισμό?Ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια και κουράγιο….

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Δεν δίνω πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό γιατί είτε θα βάλουν χρήματα για να πληρωθούν όλες οι οφειλές είτε θα προκύψουν διακανονισμοί με τους παίκτες. Καλό κουράγιο και σε σένα

   • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    Σταμάτη συμφωνώ σε αυτό, ο σκόπελος της 31 Μαρτίου θα ξεπεραστεί, με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πλευρά των μετόχων (με τους τρόπους που αναφέρεις ή κάποιον άλλον).
    Μην περιμένουμε άλλά -πέραν αυτού- πράγματα στην ΓΣ στις 9 Μαρτίου, όσον αφορά το μέλλον της ΠΑΕ… Ο Τζίγγερ δεν θα πάει, οπότε ΑΜΚ 15 εκ. ούτε να το συζητάμε…
    Στην πραγματικότητα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την παρτίδα πόκερ που σου έχω ξαναγράψει, “ΠΟΛΥ ΜΠΛΟΦΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ”, όλοι οι “παίκτες” κερδίζουν/αγοράζουν χρόνο, εις βάρος της ομάδας φυσικά, μέχρι να κλειδώσει η οικονομική κατάσταση στη χώρα ή -έστω- τα έσοδα του Τσ. Λιγκ.
    Κι εγώ (θέλω να) πιστεύω ότι οι καλοί δεν χάνονται…
    Ερώτηση: Ο Ιζνογκούντ που βρίσκεται;;;

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Ο Ιζνογκούντ σύμφωνα με τους οπαδούς του ετοιμάζει την πρόταση -την ψήνει δηλαδή. Εγώ νομίζω ότι είναι στη Μέκκα για προσκύνημα, μην ξεχνάς ότι σήμερα είναι Σάββατο εκεί!

 • γιαννης

  σταματη ,πιστευει κανεις οτι αν βαλει ο βγενοπολος 15 εκ. θα παρει την ομαδα?εγω παντως αμφιβαλω και για αυτο…. εχω την αισθηση οτι η οικογενεια δεν θα πουλησει για τα επομενα 2 χρονια ( βλ. οφη) τα χρεη της θα ειναι τοσα οσα θα χρειαστουν για να γινει δυσκολη η πωληση της . κερδος ο τζιγκερ δεν ξερω αν θα εχει αλλα σε αυτους τους ανθρωπους η ικανοποιηση του “εγω” τους τους φτανει…πλεον ειμαι απογοητευμενος απο αυτα που βλεπω και ακουω, ισως η μονη λυση, παντα για εμενα,θα ειναι ο πολεμος κυριως με τους οργανωμενους μεχρι τελικης πτωσης….κουραγιο και λευτερια στον παναθηναικο

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Ναι αν έβαζε 15 εκατ ευρώ θα την έπαιρνε. Απλά θα έπαιρνε μαζί και τις συμβάσεις του γηπέδου.

   • γιαννης

    ναι σταματη δεν εγινα κατανοητος ετσι οπως το εγραψα,ηθελα να πω οτι και να βαλει τα 15 παλι κατι θα υπαρξει και δεν θα βρεθει η χρυση τομη…καπου θα εχεις γραψει για τη γηπελ,μπορεις να στειλεις τα σχετικα?και να σε ρωτησω,πως δουλευε αυτη η γηπελ?τα ειχαν αφησει πανω στον οδηγο ολα?υπεγραφε συμβασεις για τον παο χωρις να ενημερωνονταν οι μετοχοι?του ειχαν ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ? η θα μουρλαθω σημερα η θα φυγω για ουρουγουαη,δεν παιζει…

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Κατ’ αρχάς συμβάσεις είχαν υπογραφεί και προ πολυμετοχικότητας. Από εκεί και πέρα προφανώς πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον μεγαλομέτοχο μιας εταιρίας. Δεν πάει να τη ρίξει στα βράχια. Φαντάζομαι τουλάχιστον

 • mike

  εχω την εντυπωση σταματη πως ολα θα τελειωσουν ειτε θετικα ειτε αρνητικα αυτη η κατασταση δεν μπορει να συνεχιστει αλλο εχει κουρασει..και επισης αν η σταση του ΙΒΒ ειναι αρνητικη στο να αλλαξει επιτελους σελιδα ο συλλογος τοτε θα πεσουν οριστικα οι μασκες και θα καταλαβουν ολοι-ελπιζω-τι γινοταν τοσο καιρο και ποιος ηθελε το καλο του παναθηναικου…μακαρι να λυθει αυτο το μειζον ζητημα για να παμε ομαδα και κοσμος με οσο το δυνατον καλυτερη ψυχολογια με αεκ και οσφπ

 • ΠΑΛΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  Αγαπητε Σταματη,
  Βεβαιως και θα σε διαβαζω καθε μερα(σχεδον).Προχωρα μπροστα και θα εκπλαγεις ευχαριστα για το ποσο πιστοι ειναι οι αναγνωστες σου.Ας μην σχολιαζω συχνα δεν σημαινει οτι δεν σε διαβαζω .
  Σου ευχομαι καλη επιτυχια στο σαιτ που ετοιμαζεις.
  Παντως η προβλεψη μου για ταδιοικητικα του ΠΑΟ φαινετε να επαληθευται.Βαρδινογιαννης η Βγενοπουλος.Το συστημα δεν αλλαζει ποτε και δεν αφηνει τον ελεγχο ποτε.Αντε Γιαννακοπουλος.Παραπερα δυσκολο εως αδυνατο.Και κατι αλλα.Μηπως βολευει ολους η καθυστερηση για να μειωσει το μπατζετ ο κ.Γοντικας και να μην φθαρει κανενας απο τους μεγαλους?Μηπως ο κ.Τσακας αυτην την δουλεια εκανε?Μηπως γιαυτο οκ. Βγενοπουλος δεν μιλαγε τοσο καιρο?
  Ο κ.Γοντικας θα το παραδωσει καθαρο και με χαμηλο μπατζετ το μαγαζι.
  Σου ευχομαι τα καλυτερα

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Μετράνε πολύ. Ναι, μπορεί να είναι βολική η καθυστέρηση για τη μείωση του μπάτζετ αλλά προϋποθέτει να μην τιμωρηθεί η ομάδα από την UEFA