Τώρα το λέμε «Ολυμπιακός Β»

Στα χρόνια που στην Καβάλας είχε στηθεί το αρχηγείο του παράλληλου υπόγειου ποδοσφαιρικού σύμπαντος, σ’ εκείνο το γραφείο με τις πολλές φωτογραφίες πίσω από την δερμάτινη καρέκλα όπου έμπαινες μόνο κατόπιν ραντεβού και αφού η γραμματέας ειδοποιούσε το αφεντικό, όλα ήταν δεδομένα. Η οργάνωση είχε φτάσει σε τρομερό σημείο. Το δίκτυο είχε εξαπλωθεί όπου μπορεί κανείς να φανταστεί αφού σε κάθε πόλη ή ΕΠΣ αν προτιμάτε, κάποιο πρόσωπο – κλειδί θα απαντούσε στο τηλεφώνημα ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής μια φωνή να του λέει «τι έχουμε ρε περίεργε;». Τότε τα πάντα υπήρχαν όχι σε υπολογιστή αλλά στο μυαλό ενός ανθρώπου. Αυτός ήξερε ποιος θα ανέβει από τη Γ’ στη Β’ και από τη Β’ στην Α’, ποιοι ήταν οι ομάδες – στόχοι για υποβιβασμό, ποιοι σύλλογοι έπρεπε να εξαφανιστούν από το χάρτη επειδή στην προ Αλεξανδρούπολης εποχή ήταν στο πράσινο άρμα. Στην εποχή της παράγκας τα πράγματα ήταν πολύ απλά, τόσο που ο πατήρ Σπάθας τα συνόψισε σε μια κουβέντα: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ….». Έχοντας την εξαιρετική τιμή να έχω βιώσει ως ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού εκείνα τα χρόνια τη μία πλευρά και όταν πια είχε μείνει ο απόηχος της παράγκας την άλλη πλευρά ως ρεπόρτερ του Αιγάλεω, νομίζω ότι μπορώ να έχω μια κρίση επ’ αυτόν. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορική αναδρομή της παράγκας. Τυχαία μου ‘ρθε στο μυαλό αντικρίζοντας πρωτοσέλιδο της καλά ενημερωμένης περί του Ολυμπιακού εφημερίδας «Ο γαύρος» περί της πρόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό Β.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα- θέλει να αξιοποιήσει τους πολλούς δανεικούς που έχει η ομάδα του μοιράσει δεξιά και αριστερά ώστε να είναι συγκεντρωμένοι και να παρακολουθείται καλύτερα η εξέλιξή τους. Κάτι ανάλογο που υπάρχει ως πρακτική στην Ισπανία με 13 ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν να διαθέτουν και ομάδα Β σε χαμηλότερες κατηγορίες. Σωστό ακούγεται. Μάλιστα ο Μαρινάκης έχει απάντηση ακόμα και σε πιθανή απαγόρευση: θα αγοράσει μια ομάδα μικρής κατηγορίας! Μια χαρά όλα.

Θέλω να ρωτήσω κάτι: ό,τι από τα δύο και να συμβεί -εάν συμβεί- θα μπορούσε ποτέ στην Ελλάδα να λειτουργήσει με τη λογική της Ισπανίας; Να είναι δηλαδή αυτή η ομάδα Β ένας σύλλογος που δεν θα υπόκειται σε αγωνιστικά υπόγεια συμφέροντα; Δηλαδή αν τον Μάιο του 2019 (λέμε τώρα) ο Ολυμπιακός Β έχει φτάσει να παίζει στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει μια ομάδα που θέλει μόνο νίκη για να προβιβαστεί στην κατηγορία, ο Ολυμπιακός Β θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον Ολυμπιακό Α; Αν με εννοείτε…

Από την άλλη βέβαια αν είναι να σωθούμε από άλλες καταστάσεις ίσως να ‘ναι και προτιμότερο η δημιουργία του Ολυμπιακού Β. Δεν αντέχεται άλλος… Σουμπίνιο που πήγε στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, πήρε από το χέρι τον ΟΦΗ και τον έσωσε ενώ από τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Λιβαδειά και την σώνει. Ούτε οι δανεικοί δεξιά και αριστερά (από πέρυσι) σε ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας, ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ξέρω ότι θα μου πείτε πως αυτή είναι μια καθιερωμένη πρακτική σε όλες τις χώρες. Σωστά αλλά φαντάζομαι ότι σε άλλες χώρες δεν παίζει μια ομάδα με τα δεύτερα κόντρα στον αντίπαλο που την έχει τροδοφοτήσει με δανεικούς. Ξέρω επίσης ότι θα μου πείτε ότι ο ΟΦΗ και η Δόξα έκοψαν βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Συμφωνώ, όμως και ο ΟΦΗ έκοβε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό αλλά επί χρόνια θυμάμαι όλους όσοι είχαν σχέση με τον Ολυμπιακό να ωρύονται για άμεση σχέση. Τώρα φαντάζομαι ότι όλα είναι τυχαία (σαν τη μετακίνηση του Κάρολ). Με ενοχλεί η υποκρισία.

Έχω να προτείνω επίσης κάτι σε όσους πέριξ του Ολυμπιακού χρησιμοποιούν μόνιμα το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα δεν έγινε αυτό που είναι επειδή έχει ομάδα Β. Έγινε κυρίως γιατί έριξε πολύ χρήμα στην αγορά και κυρίως γιατί χρόνο με το χρόνο τελειοποιεί την ακαδημία της. Αν λοιπόν ο Μαρινάκης θέλει να επενδύσει κάποια χρήματα, ας το κάνει σωστά: ας ανοικοδομήσει την ακαδημία του Ολυμπιακού. Γιατί εκεί δεν είναι καν πρώτος ή δεύτερος στο χωριό της Ελλάδας. Το «Α» είναι η ακαδημία. Για να έχει και Έλληνες στην ομάδα, για να περνάει από μικρή ηλικία την όποια φιλοσοφία θέλει περί του τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Be Sociable, Share!
 • Στέλιος

  Δεν λέω ότι ο Μαρινάκης είναι αθώα περιστερά ούτε είμαι εγώ αυτός που θα τον υπερασπιστεί. Δεν υπάρχει όμως τίποτα που να κάνει που να του αποδωθεί καλή πρόθεση? Έχει 45 παίκτες. Δίνει 15 δανεικούς σε 6-7 ομάδες? “Οι ομάδες που δανείζει ο Ολυμπιακός είναι φιλικά σωματία και δίνει φιλικά παιχνίδια”. Ρίχνουμε το ανάθεμα στο Μαρινάκη. Τους μαζεύει όλους στον Ολυμπιακό ‘Β? “Αν ο Ολυμπιακός Β έχει φτάσει να παίζει στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει μια ομάδα που θέλει μόνο νίκη για να προβιβαστεί στην κατηγορία, ο Ολυμπιακός Β θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον Ολυμπιακό Α;” Δηλαδή όπως το καταλαβαίνω εγώ θα κερδίζει ή θα χάνει ανάλογα με το ποιόν θέλει ο Μαρινάκης να ρίξει ή να ανεβάσει. Πάλι το ανάθεμα στο Μαρινάκη. Δηλαδή και να αυτοκτονήσει ο Μαρινάκης, κάτι θα βρεθεί να πεί ο φίλος του Παναθηναϊκου ότι στήνει τον Παναθηναϊκο. Καταλαβαίνω βέβαια 20 χρόνια δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολα και η παραπομπή στη Παράγκα και στον Θωμά Μητρόπουλο στην εισαγωγή το μαρτυρά. Όμως ρε Σταμάτη, λιγότερο δηλητήριο στην ήδη δηλητηριασμένη σκέψη του Έλληνα οπαδού δεν θα έκανε καλό? Ότι κάνει ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρός του, το ρίχνουμε αμέσως στη πυρά?
  Όσο για το θέμα αυτό καθ’αυτό πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός με μία τέτοια κίνηση θα βοηθηθεί πολύ και είναι μια κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον. Από την άλλη πρέπει να πέσει βάρος και στις Ακαδημίες που είναι το αύριο της ομάδας. Και φυσικά η όποια σύγκριση επιχειρήται τον τελευταίο καιρό με την Μπαρτσελόνα (Α ή Β) απλά μου προκαλεί γέλιο…

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Στέλιο καλέ μου άνθρωπε. Δεν έγραψα για τον Χαβίτο που πήγε στην Ορντούσπορ ή στον Νικλητσιώτη που παίζει στη Χέμλον. Νομίζω όμως ότι το παράδειγμα με τον ΟΦΗ είναι ενδεικτικό όπως και με τον Σουμπίνιο. Νομίζω ότι έχω καταλάβει πως σου αρέσει το διεθνές ποδόσφαιρο. Ξέρεις λοιπόν ότι στην Ισπανία που εφαρμόζεται αυτό, έχει συζητηθεί πολλές φορές αρκετά το συγκεκριμένο θέμα. Και μιλάμε τώρα για την Ισπανία όχι την Ελλάδα όπου όλα κινούνται περίεργα. Ξέρεις ότι για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε έχω γράψει πολλά θετικά. Για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη δυσκολεύομαι. Ίσως να έχει βάλει και αυτός το χέρι του σε αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν χρειάζεται ο Ολυμπιακός Β αν φτιάξεις ακαδημίες. Και δεν χρειάζεται γιατί θα δεις ότι σε λίγους μήνες όλοι θα μιλάμε για το FFP το οποίο έτσι κι αλλιώς θα οδηγεί τις ομάδες μακριά από περιττά έξοδα για να έχουν 45 παίκτες.

 • Volpone

  Απολαυστικος οπως παντα οταν γραφεις για τον Ολυμπιακο.
  ο οποιος οπως και στην ολη κατηγορια των Ταλιμπαν-παο (οπαδων η/και ρεπορτερ) οπως σου εχω ξαναγραψει, φταιει γιατι δε σας αφηνει να κοιμηθειτε.

  Αναμενω το επομενο κειμενο.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Κοιμάμαι μια χαρά φίλε μου. Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου, ποιος είναι οπαδός και Ταλιμπάν φαίνεται από τα μηνύματά του.

 • Volpone

  Συγνωμη κιολας, αλλα ο καθεις κρινεται απ οσα γραφει.

  Δεν αρνουμαι το τι ομαδα υποστηριζω -φυσικα- αλλα ξερω πολυ καλα τι λεω σε οσα αναφερεσαι.

  το να κανουν ΟΛΕΣ οι ομαδες “Β” ομαδες στην Ελλαδα, ειναι κατι που -προσωπικα- το υποστηριζω εδω και χρονια.

  ο μονος λογος που το υποστηριζω ειναι γιατι οι νεοι παικτες πρεπει -για μενα- να ψηνονται σε δεδομενα κανονικου πρωταθληματος (με δυσκολες εδρες, με σκληρους αντιπαλους κλπ) και οχι σε δεδομενα under-21 πρωταθληματων.

  Αυτο π.χ. ειναι μια ποδοσφαιρικη προσεγγιση του θεματος. Αντ αυτου, στο αρθρο σου εχει παλι κλαμα για το τι ΘΑ κανει ο Ολυμπιακος (Β) οταν ΘΑ παιζει με ομαδα στην Γ εθνικη που ΘΑ θελει να σωθει/ανεβει κλπ.

  Πολυ θα ομως ρε αδερφε. Πολυ θα.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Όχι… αδερφέ. Δεν έχει «θα». «Αν» έχει. «Αν». Τα υπόλοιπα με το «κλάμα» που λες δεν με απασχολούν καθόλου γιατί εγώ δεν πληρώνομαι ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον Παναθηναϊκό. Όσο για το μοναδικό σοβαρό που γράφεις, ο Σουμπίνιο, ο Ζαραδούκας, ο Μήτρογλου, ο Χαβίτο, ο Τάτος είναι παιδάκια; Γιατί αυτοί είναι οι δανεικοί του Ολυμπιακού; Εκτός και αν εννοείς τρεις 20χρονους. Με τρεις δεν στήνεις ομάδα. Ακαδημία λέγεται αυτό που πρέπει να φτιάξει ο Ολυμπιακός.

 • ΑΝΔΡΕΑΣ 13

  ΜΟΝΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ Ο ΟΦΗ?ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΠΟΣΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΚΟΜΑ?
  ΛΙΒΑΔΕΙΑ,ΤΡΙΠΟΛΗ,ΔΡΑΜΑ,ΟΦΗ,ΚΕΡΚΥΡΑ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,ΝΙΟΝΙΟΣ,ΞΑΝΘΗ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ?

  • Στέλιος

   Φίλε Ανδρέα συμφωνώ μαζί σου ότι ο ΟΦΗ σου έχει κάνει αρκετά πράγματα όσο καιρό η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει τον Παναθηναϊκο. Δες μια διαφορά με τον Ολυμπιακό:
   Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη
   Η Δόξα Δράμας πήρε Χ στο Καυταντζόγλειο
   Ο ΟΦΗ πήρε Χ μέσα στο Καραϊσκάκης
   Η Ξάνθη κέρδισε τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη.
   Δηλαδή εντάξει. Αναφέρεις 7 ομάδες που οι 4 έχουν κόψει 10 βαθμούς. Όχι σε κάποια πρωταθλήματα σε βάθος χρόνου. Στο φετινό. ΑΝ με αυτές τις ομάδες έδινε φιλικά, θα στράβωνε σε όλα? Για σκέψου λίγο. Πες μου εσύ αν όπως λες είναι ομάδες του Ολυμπιακού ποιός θα ήταν 1ος -και με διαφορά- στο φετινό πρωτάθλημα? Μήπως τα παιχνίδια παίζονται κανονικά? Μήπως απλά κάποιοι καλύπτουν την ανυπαρξία τους για δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα? Όχι σε εμένα ή όλο το φίλαθλο κόσμο αλλά σε εσένα. Το να μας φταίνε για όλα οι άλλοι στην Ελλάδα αποδίδει. “Εμείς έχουμε την καλύτερη ομάδα αλλά το πήρε (ΑΝ τελικά το πάρει) ο Ολυμπιακός γιατί ο Ολυμπιακός δίνει φιλικά κι εμείς ντέρμπι.” Αυτή δεν θα είναι η δικαιολογία ΑΝ το χάσει ο Παναθηναϊκος?

   • ΑΝΔΡΕΑΣ 13

    ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΦΙΛΙΚΑ.Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΔΙΝΕΙ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΖΙΓΚΕΡ

   • Στέλιος

    Συγγνώμη φίλε μου αλλά για ξεκάρφωμα να δεχτώ 3 βαθμούς. Άντε 5 βαριά βαριά. Με τους 10 χάνει το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Δεν το δέχομαι για επιχείρημα το ξεκάρφωμα. Όσο για τον Τζίγγερ έχεις κι εσύ τα δίκια σου…

   • eironas13

    Απλά να προσθέσω ότι τα πιο προλητικά “φιλικά” τυγχάνει να δίνονται τον τελευταίο καιρό. Με τον ΠΑΟ να μη χάνει με μισή ομάδα τους βαθμούς που περιμένατε και την πρώτη θέση να μην είναι δική σας “δια περιπάτου”, το πράγμα παρασοβάρεψε (βλέπε “τροποποιήσεις ημερομηνιών, συνεχόμενες εγκήσεις από τους φορείς για παραπτώματα και “παραπτώματα” της ομάδας μας, ενώ σε εσάς “γαργάρα”, προκλητικές δηλώσεις κάθε τρείς και λίγο και άλλα χαριτωμένα)…

   • Στέλιος

    Το τελευταίο καιρό? Δηλαδή μιλάς για Πανιώνιο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ? Οκ κατάλαβα…

 • Maria

  Σταμάτη,

  Αν η χ ομάδα που έχει πάρει δανεικούς από τον Ολυμπιακό, τον αντιμετώπιζε χρησιμοποιώντας αυτούς τους παίκτες κι έχανε, θα λεγόταν ότι οι δανεικοί έκατσαν να χάσουν. Επομένως, σ’αυτή τη χώρα δεν μπορεί να γίνει ό,τι στις άλλες ως προς αυτό. Δε θα αιρόταν η καχυποψία – ίσα ίσα που θα εντεινόταν κιόλας. Το ότι ο Μαρινάκης έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καχυποψία δεν αλλάζει το οτι αυτή η πρακτική δε θα έλυνε το πρόβλημα. Στη χώρα όπου ο Αλλος είναι εξ ορισμού κακός, οποια ομάδα που δανείζει παίκτες ζητήσει να παίζουν οι παίκτες αυτοί εναντίον της, και τον Γκάντι να έχει για πρόεδρο, δεν πρόκειται ποτέ να πείσει ότι δεν έχει ύποπτες προθέσεις. Πόσω μάλλον αν έχει τον Μαρινάκη.

  Επίσης, τα συμπεράσματα περί των προθέσεων (και των συνεπακόλουθων πρακτικών) δεν μπορούν να ανασκευαστούν από μερικά αποτέλεσματα.
  Ο ΟΦΗ και η Δράμα έκοψαν βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τη λογική του “τι έλεγαν τότε όσοι κτλ”, μπορώ κι εγώ να απαντήσω ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τους βαθμούς που είχε κόψει ο ΟΦΗ από τον ΠΑΟ ως απόδειξη ότι δε γινόταν τίποτα ύποπτο τότε, δε θα έπρεπε ούτε τώρα να λένε ότι τρέχει κάτι περίεργο με ΟΦΗ, Δράμα κτλ. Δε θα έπρεπε η υποκρισία να σε ενοχλεί στον ίδιο βαθμό ανεξαρτήτως πλευράς?
  Δε θα απαντήσω αυτό, διότι ούτε τα θέλω όλα δικά μου, ούτε νιώθω την ανάγκη να αποδείξω ότι υπάρχουν Καλοί (μόνιμα εμείς) και Κακοί (μόνιμα οι άλλοι). Το συμπέρασμα μου ότι ο Μαρινάκης ΘΑ ΗΘΕΛΕ οι φιλικές σχέσεις να του εξασφαλίζουν αποτελέσματα (συμπέρασμα που έχω βγάλει από άλλα πράγματα για τον άνθρωπο) δε θα αλλάξει αν “ο ΟΦΗ μας κόψει ένα πρωτάθλημα”. Οπως δεν άλλαξε ποτέ η εντύπωση μου και για το τι γινόταν με τους Βαρδινογιάννηδες, και το οποίο ήταν τουλάχιστον εξίσου προβληματικό με τις φιλικές σχέσεις.

  Όσο για τη μετακίνηση του Κάρολ, δεν κατάφερα να σε ρωτήσω εγκαίρως στο σχετικό κείμενο, οπότε θα σε ρωτήσω εδώ. Προφανώς, δεν αμφισβητώ ότι αρκούσε να τον θελήσει ο Μαρινάκης, για να βρεθεί ένας τρόπος τον πάρει. Αλλά στους όρους της μεταγραφής (ομολογώ ότι μπορεί να μου θολωνει την κρίση το οπαδικό θυμικό) δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά, όπως το περιγράφεις, δόθηκε ένα μικρό ποσό και κατα τ’άλλα έγινε συμψηφισμός με χρωστούμενα προς Ολυμπιακό, προς δανεικούς στον ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό και προς τον ίδιο τον Καρολ. Αυτό (ξανά, αν το θυμάμαι καλά και δεν αλλάζω κάτι) γιατί είναι προβληματικό?
  Επίσης, για τον Σουμπίνιο τι προέβλεπε η συμφωνία? Γιατί ΑΝ ο Ολυμπιακός ήθελε να τον πληρώνει η ομάδα όπου παίζει και ΑΝ ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να πληρώσει, γιατί να μη δοθεί αλλού? (Το πού είναι άσχετο, γιατί είτε δίκαια είτε άδικα, όπου και να πήγαινε εκτός από ΠΑΟ-ΑΕΚ, πάλι σε φιλικές σχέσεις θα αποδιδόταν.)

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Η υποκρισία με ενοχλεί ανεξαρτήτως πλευράς. Δεν βλέπω πουθενά στο κείμενο να γράφω ότι με ενοχλεί από τη μία πλευρά. Για τον Κάρολ δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Αρκούσε ότι τον ήθελε ο Μαρινάκης να τον πάρει και τον πήρε. Ότι έκανε ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη με τον ΟΦΗ. Για τον Σουμπίνιο ο παίκτης δεν πληρώνονταν μόνο από τον ΟΦΗ αλλά και από τον Ολυμπιακό. Μπορεί να τα θεωρήσουμε όλα μια παγκόσμια συνομωσία εναντίον του Ολυμπιακού. Απλά γράφω όσο πιο χαλαρά μπορώ μερικά πράγματα μήπως και αποφασίσουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα να ξυπνήσουμε.

   • Maria

    Για να είμαι ειλικρινής, από το κείμενό σου στα δικά μου μάτια προκύπτει κάτι παραπάνω από αυτό που λέω εγώ:

    “Ο δεύτερος λόγος της απόκτησης του Κάρολ ήταν τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός λέει έδωσε 330.000 ευρώ στον ΟΦΗ. Εδώ γελάνε. Στην Κρήτη αποκάλυψαν ότι ο Ολυμπιακός είχε δώσει πέρυσι στον ΟΦΗ 100.000 ευρώ ως καπάρο για τον Γιακούμπου σε περίπτωση που ήθελε να τον αποκτήσει! Αυτά λοιπόν αφαιρούνται. Αφαιρέστε άλλα 65.000 ευρώ που δεν τα δίνει στον ΟΦΗ αλλά στον Κάρολ ως οφειλή της κρητικής ομάδας. Απομένουν άλλες 165.000 ευρώ. Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός δίνει τα 100.000 ευρώ μετρητά και άλλα 65.000 σε επιταγή για το καλοκαίρι. Εγώ λέω να αφαιρέσετε τα 100.000 γιατί υπάρχουν οι οφειλές του ΟΦΗ προς τον Σουμπίνιο (δανεικός του Ολυμπιακού που μετακινήθηκε πρόσφατα από τον ΟΦΗ στο Λεβαδειακό), τον Κάται, τον Κατσικογιάννη, τον Νικλητσιώτη, τον Σοϊλέδη, όλοι παίκτες που παίζουν ή έπαιξαν δανεικοί στην ομάδα της Κρήτης αλλά υπήρχαν χρέη πορς αυτούς που θα καλύψει ο Ολυμπιακός. Τι πάει στο ταμείο του ΟΦΗ; Κάνα 70άρι και πολύ λέμε.”

    Το “λέει έδωσε” και το “εδώ γελάνε” για εμένα δηλώνουν ότι κάτι από όσα περιγράφονται παρακάτω αναιρεί τον ισχυρισμό του Ολυμπιακού ότι δόθηκαν τα χρήματα, ενώ προφανώς δεν είναι ανάγκη να βγουν από το ταμείο της μίας ομάδας και να μπουν στο ταμείο της άλλης για να δοθούν.
    Επίσης, διαφωνώ με το “ό,τι έκανε και ο Βαρδινογιάννης”, γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό που έκανε ο Βαρδινογιάννης δεν ήταν ούτε “φιλικές σχέσεις” ούτε “σφαίρα επιρροής”, αλλά άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Γενικώς, το καταλαβαίνω ότι η υποκρισία σε ενοχλεί από όλες τις πλευρές, αλλιώς δε θα ασχολιόμουν. Μπήκα στη διαδικάσια να σε βάλω να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας επειδή στο συγκεκριμένο κείμενο εμφανίζεται να έχει double standard και να χρησιμοποιεί τα γύρω-από-τον-ΟΦΗ γεγονότα όπως τη βολεύουν μόνο η μία πλευρά. Μην απολογείσαι – κατά βάση καταλαβαίνω ότι δε γίνεται να τα διευκρινίζεις όλα κάθε φορά!

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Μα αναλύω τι ισχύει με τα χρήματα. Τι απορία έχεις; Ναι, ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται κάτι άλλο. ΟΚ, τι να κάνω; Όσο για τον Βαρδινογιάννη νομίζω ότι έχουν αποδειχθεί από την ιστορία τα πράγματα. Να ‘σαι καλά.

 • AlwaysFaithful

  Βασικά ανημέρωτο σε κόβω Σταμάτη.Ο Μαρινάκης είχε Ολυμπιακό Β , άσχετα αν τον έχασε.Ολυμπιακός Β(όλου) ήταν το όνομα του αν δεν κάνω λάθος.

  • Δημήτρης

   Καλό!

 • sotiris

  Σταματη δεν νομιζω να το κανει αυτο με την β’ ομαδα.Τι να την κανει την μια β’ ομαδα οταν εχει τοσες!Ειναι σαν να σε ρωταω αν θελεις μια η δυο γκομενες.

 • Αλέξης

  Ο ορισμός της καφρίλας…Αυτό το blog ξεκίνησε ως και καλά μια αγνή προσπάθεια άνεργου δημοσιογράφου να εκφραστεί και έχει καταντήσει κάτι μεταξύ Γκόντζου και Βασιλαρά…Τόσα πρόβατα έχει ο πράσινος κόσμος όλο και κάποια κορόιδα θα συντηρήσουν και σένα,εδώ πίστεψαν τον Τσάκα!…Κατέβα απ’το καλάμι Γαρρή…

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Ευχαριστώ

   • φώτης

    Φαντάζομαι να έχεις αντιληφθεί από που τρως την συντονισμένη αυτή επίθεση έτσι… ξαφνικά στα τελευταία 3-4 άρθρα σου.
    Φιλικά στο γράφω – κι αν θες κράτα το για σένα – στο εξής δεν θα σε αφήσουν σε ησυχία.
    Θα έχεις επιθέσεις από δήθεν οπαδούς του λιμανιού και “αντικειμενικούς” παναθηναϊκούς κατά ριπάς…
    Θα σε αφήνουν ήσυχο για ένα μήνα και μετά ξανά και ξανά…
    Στόχος τους;
    Να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις στο blog σου, να σε κουράσουν, να κουράσουν και τους αναγνώστες σου, γιατί από ένα σημείο και μετά θα αναγκαστείς να κόβεις σχόλια αναγνωστών που θα πέσουν στην παγίδα και θα αρχίσουν να βρίζουν.
    Το ένα θα φέρει το άλλο και το blog θα χάσει το κοινό του, και επειδή οι πιο σοβαροί θα βαρεθούν την αντιπαράθεση και γιατί οι πιο θερμοκέφαλοι θα βαρεθούν να τους κόβεις τα σχόλια αν και είναι φανατικοί αναγνώστες σου.
    Λυπάμαι Σταμάτη, αλλά αυτή είναι η μοίρα σου απ τη στιγμή που διάβηκες τον Ρουβίκωνα…
    Να σαι καλά και κουράγιο.

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Μην ανησυχείς Φώτη. Αντέχω.

 • Volpone

  Επανερχομαι!

  Κατ αρχας απο σχολια οπως το ακριβως απο πανω μου, δειχνει περιπου τι ατομα (ποδοσφαιρικα και οπαδικα μιλωντας) σε διαβαζουν, οποτε η αποψη μου παραμενει οσο στιβαρη μπορει να την κανουν τετοια σχολια.

  Κατα δευτερον, απ οσο καταλαβα μου λες “εχει “αν”.
  Και λοιπον? Επειδη εσυ πιανεις οτι “αν” σκεφτεις, (το οποιο “αν” φυσικα μπορεις να το πεις για οποιοδηποτε θεμα, μπορω να σκεφτω 3.000.000 “αν” τωρα προχειρα) σημαινει οτι δε πρεπει να προχωρησει ενα προτζεκτ?

  Oσον αφορα τους παικτες που μου λες, ο Χαβιτο αποκτηθηκε για την πρωτη ομαδα, (και οπως λες και συ απο πανω, πηγε εκτος ελλαδας, δε καταλαβαινω γιατι τον αναφερεις) ο Μητρογλου θα ηταν στην πρωτη ομαδα αν δεν τον ηθελε ο Βαλβερδε (αλλα οχι, επρεπε να τον κρατησει ο Βαλβερδε για να μην γραφει αρθρα ο Γαρρης) και επισης το επιχειρημα που μου λες με αυτους τους παικτες, δε το καταλαβαινω καθολου, ισα ισα που σε μια β ομαδα θα επαιζαν οι παικτες αυτοι κανονικα και με συμβολαια. (αφου στην Under21 δε μπορουν να παιξουν στην ουσια.) Το να εχεις μια πληρη ομαδα ακαδημιας δε σημαινει οτι θα σου βγουν ολοι οι παικτες ανεξαιρετως.

  το αν ο Οφη χρωσταγε στον Καρολ και τα αφαιρεσε απ την μεταγραφη του (αφου του τα εδωσε ο Ολυμπιακος) αυτο κανει την μεταγραφη “περιεργη” ?? Φταιει ο Ολυμπιακος αν δεν εχει χρηματα ο Οφη?? Γενικα κατι τετοια με κανουν να σου γραφω οτι βλεπετε τον Ολυμπιακο στον υπνο σας και ναι μεν, ενιοτε ειναι διασκεδαστικα, αλλες φορες δε, εχω την ορεξη να απανταω.

  Εν κατακλειδι, αν εσυ βλεπεις στο σχεδιο “ολυμπιακου β” αλλο ενα σκοτεινο σχεδιο της Μορντορ να κατακτησει το συμπαν της ελλαδας απεναντι στους καλους υπολοιπους, με γεια σου με χαρα σου.

  Για να βοηθησω το ρεπορταζ σου επισης (να προσφερω ενα λιθαρακι στην αθλητικη δημοσιογραφια) στην Αγγλια, οι δανεικοι μεταξυ ομαδων Πρεμιερ απαγορευονται να παιζουν στα μεταξυ τους παιχνιδια βασει κανονισμων.

  φυσικα στην ελλαδα αυτο σημαινει παραρτημα του Μαρινακη.

 • IS_GOOD_FOR-US_7

  AFOU SE ENOXLEI I UPOKRISIA FILE MOY STAMATI, PRAGMA POU DEN AMFISVITO, MIN MOU GRAFEIS : Συμφωνώ, όμως και ο ΟΦΗ έκοβε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό αλλά επί χρόνια θυμάμαι όλους όσοι είχαν σχέση με τον Ολυμπιακό να ωρύονται για άμεση σχέση.!!! grapse sta isia re file , oti ton eixate giousoufaki!!! o kosmos to xe toympano kai seis kryfo kamari!!!kai grapse kai sta isia oti einai giousoufaki diko mas pleon!! den einai kako!!

 • jt

  Ρε μάγκες δεν πάτε να διαβάσετε νικολακόπουλο και τον άλλο του γαύρου (που ούτε τ’ όνομά του δεν θυμάμαι), που ΔΕΝ σας ταίζουν σανό και να μας αφήσετε εμάς εδώ στην παραμύθα μας.
  Άιντε μην πω τίποτα χειρότερο…

  • Στέλιος

   Ε κάποιοι Ολυμπιακοι δεν θέλουμε να διαβάσουμε Νικολακόπουλο. Τι πρέπει να κάνουμε? Να καθόμαστε σπίτι μας να μην προσβάλλουμε την “πράσινη” αισθητική? Ο χώρος του blog είναι ανοικτός να ενημερωθεί, να σχολιάσει ή να εκτεθεί ο καθένας. Κάνω λάθος? Δεν βλέπω ο Σταμάτης να έχει θέμα να απαντήσει σε κανένα…

  • Volpone

   Δεν νομιζω οτι θα πρεπει να μου κανεις υποδειξεις τι και ποτε θα το διαβαζω. Το μπλογκ του Γαρρη ειναι ανοιχτο (εκτος αν θελετε να το διαβαζετε μεταξυ σας), ο Γαρρης ειναι δημοσιογραφος, και δεν βλεπω κανενα λογο να μην διαβαζω και να απανταω (εφ οσον μου δινεται το δικαιωμα μεσω σχολιων) οταν θεωρω οτι εχω να πω κατι η οταν θεωρω οτι αυτα που λεει το αρθρο ειναι απο λανθασμενα μεχρι ανυποστατα.

   Συνεπως, οι υποδειξεις (και τα χειροτερα σου) αλλου.

   υ.γ. επειδη καποιοι επεσημαναν το γεγονος οτι “χτυπανε τον Γαρρη δηθεν οπαδοι του λιμανιου και αντικειμενικοι παναθηναικοι” υπονοωντας προφανως κατι ενδοπαναθηναικο (που δεν με ενδιαφερει καθολου) προσωπικα ειμαι οπαδος του Ολυμπιακου και γενικα απανταω μονο στα αρθρα που εχουν σχεση με τον Ολυμπιακο.
   αυτα με τα του Τζιγγερ του Βγενοπουλου, και τα δικα (σας) τους γενικοτερα, λυστε τα μονοι σας. Δεν με ενδιαφερει.

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Και να συνεχίσεις να γράφεις την άποψή σου.

 • Γιώργος Κ.

  Σταμάτη, με την εξαίρεση του Στέλιου (από τους πλέον σοβαρούς και συζητήσιμους φιλάθλους του Ολυμπιακού), οι υπόλοιποι που θίχτηκαν από το άρθρο σου είτε είναι απλά γαύροι, μαθημένοι δηλαδή να χρησιμοποιούν φτηνή ειρωνεία μαζί με βερμπαλισμούς μεγαλείου(τα γνωστά δροσερά “μας βλέπετε στον ύπνο σας”, “μόνοι μας και όλοι σας” κ.ο.κ.), είτε τζιγγερολάγνοι δηλαδή άνθρωποι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Ελπίζω να σταματήσουν να σχολιάζουν γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ανοησίες που γράφουν.
  Θεωρώ την κίνηση Μαρινάκη σωστή υπό ορισμένες προυποθέσεις όμως: 1. Το Β’ τμήμα κάθε ομάδας να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν θα επιιτρέπεται άνοδος και υποβιβασμός.Κλειστή λίγκα δηλαδή,
  2. Το πρωτάθλημα αυτό ν’ αντικαταστήσει την Γ’ Εθνική η οποία δεν έχει λόγω ύπαρξης. Δεν σηκώνει το ποδόσφαιρο μας τόσες επαγγελματικές κατηγορίες.
  3. Οι ομάδες θα επιτρέπεται να δηλώνουν μέχρι 25 παίχτες εκ των οποίων μόνο 3 θα είναι ξένοι και κοινοτικοί. Έτσι θα ενθαρρυνθούν τα τμήματα σκάουτινγκ των ομάδων να ψάχνουν αποκλειστικά για ταλαντούχους ξένους που να μπορούν να παίξουν και να προσφέρουν(και όχι να βλέπουμε τις καραβιές να πηγαινοέρχονται). Οι υπόλοιποι παίχτες των ρόστερ θα προέρχονται από τις ακαδημίες.
  Αν ισχύσουν αυτά θεωρώ ότι δημιουργείται μια καλή βάση για να δούμε και λίγη μπάλα μακριά από αντιπαλότητες, χυδαιότητες και καφριλίκια.

  • Volpone

   “Θεωρώ την κίνηση Μαρινάκη σωστή υπό ορισμένες προυποθέσεις όμως: 1. Το Β’ τμήμα κάθε ομάδας να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν θα επιιτρέπεται άνοδος και υποβιβασμός.Κλειστή λίγκα δηλαδή”

   Ενταξει εγω ειμαι γαυρος που λεω δροσερα, αλλα εξηγησε μου ποδοσφαιρικα, τι διαφορα εχει αυτο που εγραψες απ το πρωταθλημα Under-20 που γινεται τωρα.

   το νοημα ειναι οι Β ομαδες να παιζουν σε κανονικες συνθηκες πρωταθληματων. αυτο που λες εσυ δεν εχει καμια (σχεδον) διαφορα απ οτι γινεται.

   • Γιώργος Κ.

    “Φίλε” μου όντως είσαι γαύρος. Αυτό σημαίνει ότι πρεσβεύεις πράγματα που προσβάλλουν την αισθητική και κυρίως την νοημοσύνη μου. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ, άλλωστε το παραδέχεσαι και μόνος σου.
    Ως προς το ερώτημα σου, δηλαδή το πρωτάθλημα Under-20 δεν είναι κανονικό; Παίζουν για την πλάκα τους οι μικροί; Απλά εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για ένα τέτοιο πρωτάθλημα, διότι γίνεται στο πόδι απλά για να γίνει. Καμμία προβολή, ανύπαρκτη οργάνωση, ελάχιστες πιθανότητες τα παιδιά αυτά να “πάρουν προαγωγή’ στην Α’ ομάδα. Στείρος μιμητισμός αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού. Περαιτέρω, αν πρόσεξες, έγραψα να καταργηθεί η Γ’ Εθνική. Θεωρώ ότι έτσι (με λιγότερες επαγγελματικές κατηγορίες δηλαδή), θα ενθαρρυνθούν οι ομάδες να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ταλέντο στις ακαδημίες τους, σε αντίθεση με τώρα που πολλά ταλέντα χάνονται με τον κατακερματισμό των κατηγοριών. Γ’ Εθνική και Περιφερειακό και ένα σωρό τοπικά πρωταθλήματα δεν βοηθούν. Με δύο επαγγελματικές κατηγορίες και ένα πρωτάθλημα νέων, οι νεαροί παίχτες θα συγκεντρώνονται αναγκαστικά στις ακαδημίες των επαγγελματικών ομάδων για να παίξουν μπάλα. Έτσι θα υπάρχει και ο ανταγωνισμός και οι συνθήκες κανονικού πρωταθλήματος για να “ψήνονται” τα ταλέντα.

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Γιώργο σε παρακαλώ να λήξει εδώ. Έχω γράψει αρκετές φορές ότι το πεδίο αντιπαράθεσης σας ας είναι δημιουργικό με επιχειρήματα, όχι ο ένας να κατηγορεί και να μειώνει τον άλλο. Βοηθείστε με να παραμείνει το μέρος σωστό. Σ’ ευχαριστώ.

 • Μαρίνος Χρίστου

  Δεν πιστευω να υπαρχει τετοια περιπτωσει. ΚΑΝΕΝΑΣ Ζαραδούκας, Μήτρογλου, Χαβίτο, Τάτος θα δεχωταν να παιξει σε κατωτερη κατηγορια. Θα ηταν καλο για να βγαζει παικτες μεχρι 22-23 χρονων αλλα μετα θα ειχε περισσοτερους παικτες να δωσει δανεικους και το προβλημα θα γινοταν μεγαλυτερο.

  Το θεμα βγηκε ετσι ξαφνικα και δυναμικα για αλλο λογο, δεν ξερω αλλα πιθανον για αποπροσανατολισμο (απο τα στημενα μηπως;) ή για μεγαλοποιηση του Μαρινακη στην συνειδηση του οπαδου. ΔΕΝ μπορει να γινει κατι τετοιο αφου χρειαζεται νομοθετικη ρυθμιση.

  Ο Μαρινακης ΔΕΝ ειναι ο μοναδικος εξυπνος ανθρωπος στο ποδοσφαιρο μας. Το πειραμα “Ομαδα Β” το δοκιμασανε οι Βαρδινογιαννηδες με ΠΑΟ και ΟΦΗ αλλα για να ειναι καλυμενοι απο τον νομο και τους κανονισμους, μπηκαν 2 αδελφια σαν ιδιοκτητες/προεδροι και στην συνεχεια τα χαλασαν μεταξυ τους. Εποχες που “κατι” δεν πηγαινε καλα ΜΕΣΑ στην οικογενεια.

  Σταματη, στην Ισπανια τι γινεται σε περιπτωση που η “Ομαδα Α” πεσει στην Β κατ. ενω η “Ομαδα Β” κερδιζει την προαγωγη στην Πριμερα;

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Νομίζω ότι απαγορεύεται άνοδος της ομάδας Β στην Πριμέρα και εφόσον συμπέσουν στην ίδια κατηγορία, υποβιβάζεται αυτόματα η Ομάδα Β

 • eironas13

  Σταμάτη, κατά τη γνώμη μου, ο Μαρινάκης είναι ένας ακόμη τυχοδιώκτης παράγοντας του ποδοσφαίρου “χοντρής” κοπής… Του παρουσίασαν (Κόκκαλης και συνάφι) μια εικόνα ολικής καταστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον ίδιο στο ρόλο του… Ηρακλή (με εννοείς…) που θα “βγάζει γούστα” με όλους και με όλα. Ίσως και να είχαν δίκιο (με την τότε θεώρηση των πραγμάτων) και, μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου, όπως και όποτε χρειαστεί.
  Μου θυμίζει, λοιπόν, ο Μαρινάκης ώρες-ώρες το κακομαθημένο παιδάκι που οι “κακές” υπηρέτριες (φυσικά, με την ανοχή, έως και υποστήριξη, των γονέων) δε φροντίζουν να υπηρετούν “με τίποτα” αρκετά αποτελεσματικά.
  Εμείς, ο “ακέφαλος” ΠΑΟ, παίζουμε το ρόλο του φιλοξενούμενου παιδιού, που οφείλει να ζητάει την άδεια από… υπηρέτριες, γονείς, πόρτες, παράθυρα, χαλιά και μεντεσέδες μέχρι και για να αναπνεύσει. Ευτυχώς, είμαστε από καλή οικογένεια (η ιστορία μας) και έχουμε καλή ανατροφή (λέγεται Φερέιρα) και τσαγανό, ώστε να μπαίνουμε στο “τσαρδί” αυτό και να ελπίζουμε ακόμη (ως αγωνιστικό τμήμα και πιστός Παναθηναϊκός κόσμος, πάντα, που μπορώ να μιλήσω…) ότι θα τα βγάλουμε πέρα.
  Μακάρι να δεήσει και ο… χαμένος στη… σαβάνα πατέρας μας (με ‘Π’;) να γυρίσει στον πολιτισμό ώστε να αναλάβει τις τύχες αυτού του φέρελπι (ευσεβείς πόθοι είν’ αυτοί)…
  Υ.Γ. Σταμάτη, έχεις υπ’ όψιν σου τί ακριβώς ενόχλησε το Μαρινάκη και υπήρξε η “θρυαλλίδα” (ούτως ειπείν) για την εκδίωξη-αντικατάσταση των 2 (πρώην πια) εισαγγελέων; Πιθανολογώ ότι ενδεχομένως και να “έβγαινε στην επιφάνεια” κάτι καινούριο, ίσως και από τις “κασέτες” (πέρα μόνο από τη λογική της αντικατάστασής τους εν όψει της εκδίκασής του, αλλά και των “μέτρων” που θα έπαιρνε, με τη βοήθεια των νέων, ώστε να βάλει εμπόδια σε εμάς).

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Όχι δεν το ξέρω ειλικρινά.

 • Γιώργος Κ.

  Σταμάτη έχεις δίκιο, θα έπρεπε ν’ απαντήσω μόνο στο κομμάτι που αφορά την διοργάνωση πρωταθλήματος νέων. Ζητώ συγγνώμη αν ξέφυγα χρησιμοποιώντας άκομψους χαρακτηρισμούς.

  • Volpone

   Το οτι προσβαλω την αισθητικη σου απλα επειδη ειμαι οπαδος Ολυμπιακου, το παιρνω σαν αστειο. αν οντως προσβαλεσαι, ειναι ακομα πιο αστειο.

   Δευτερον, γραφεις να καταργηθει η Γ εθνικη και το Περιφερειακο. Δηλαδη να υπαρχει Α Β Εθνικη (σχωρα με αν δεν αντιλαμβανομαι αν εννοεις κατι αλλο) και μια κατηγορια νεων.

   πολυ καλο!

   και οι ομαδες τυπου Παναργειακος, Επανωμη, Καλλονη Λεσβου, Θηβα (τυχαια παραδειγματα) θα τις καταργησουμε φανταζομαι.
   εντελως ανεφαρμοστο πλανο.