Ρεαλισμό όχι αέρα κοπανιστό θέλει η ΑΕΚ

Θεμέλιο, δηλαδή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ένα οικοδόμημα. Τώρα αν κολλήσουμε τον αριθμό 21 δίπλα στη λέξη γίνεται μια πρόταση χιλιάδων λέξεων του Μιχάλη Τροχανά για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Βέβαια αν το 90% των Ελλήνων βουλευτών δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί ήταν… μεγάλο σε έκταση, την πρόταση Τροχανά πρέπει να τη διάβασε όλη με προσοχή μόνον ο ίδιος! Άλλωστε είναι γνωστός ο οίστρος του. Προφορικός και γραπτός. Πριν 5-6 χρόνια είχα γράψει κάτι στη SportDay και σε μια πρόταση είχα αναφέρει -ούτε που θυμάμαι τι- ένα παράδειγμα με τη θητεία του Τροχανά στην ΑΕΚ. Βρήκε το τηλέφωνό μου, με κάλεσε, θέλησε να μου εξηγήσει και να του πω με ποιο σκεπτικό το έγραψα. Κανένα πρόβλημα. Μόνο που η συνομιλία μας διήρκησε πάνω από μία ώρα! Πού να είχα γράψει ολόκληρο κείμενο! Το θέμα μου εδώ δεν είναι ο Τροχανάς αλλά η ουσία της αυριανής σύσκεψης μεγάλου μέρους της κιτρινόμαυρης οικογένειας σε διοικητικό επίπεδο. Μου θυμίζει λίγο τη διάσκεψη της Γιάλτας από την ανάποδη. Αντί να κάθονται οι δυνάμεις της πλευράς των νικητών, κάθονται όλοι μαζί μήπως και βγάλουν άκρη για τον κιτρινόμαυρο… χάρτη της επόμενης μέρας.

Ο Τροχανάς εγκαίρως φρόντισε να ρίξει τον πήχη. Ας μην περιμένει κανείς ΑΕΚτζής αύριο να μπουν λεφτά. Τι θα μπορούσε, όμως, να συμβεί στην καλύτερη των περιπτώσεων; Να γίνει αποδεκτή η σοβαρή πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη (που όσο και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν παραμένει ο πιο συνεπής στα πιστεύω του αλλά και στην αγάπη του για το σύλλογο): ο καθένας με το ποσοστό του αναλαμβάνει τα χρέη από το 2004 που μπήκε αυτή η ομάδα των επενδυτών, έως και σήμερα. Εξαιρετικά θετικό είναι το γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς προ ολίγου δεσμεύτηκε πως θα αποδεχεί την πρόταση Νικολαΐδη και θα προσπαθήσει να πείσει και τους άλλους μετόχους να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Αν δεχθούμε ότι στην ίδια γραμμή θα είναι και ο Νίκος Νοτιάς, μια και ειδοποίησε ότι δεν θα προλάβει να παραστεί στην αυριανή συνάντηση αλλά θα συμφωνήσει με την όποια απόφαση, τότε μένει να διαπιστώσουμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Για τον Τάκη Κανελλόπουλο δεν έχω αμφιβολία ότι θα συμφωνήσει. Το ζήτημα είναι τι θα πράξουν οι δύο που δεν θα παραστούν, ο πανίσχυρος οικονομικά Πόλυς Χατζηιωάννου και ο Γκίκας Γκούμας. Διότι ωραία η πρόταση του Ντέμη αλλά κανείς δεν έχει απάντηση στο ερώτημα «τι γίνεται εάν ένας – δύο μέτοχοι δεν συμφωνήσουν;». Μην το ψάχνετε οι δρόμοι θα ‘ναι δύο. Ο πρώτος να πέσει στο κενό η πρόταση. Ο δεύτερος να επωμιστούν τις οφειλές αναλογικά με το ποσοστό τους οι μέτοχοι δίχως να υπολογίζονται όσοι διαφωνήσουν. Ε, εάν γίνει και αυτό θα πρόκειται για κανονικό κιτρινόμαυρο θαύμα!

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω στη στάση Παππά είναι γιατί έπρεπε να φτάσει έως εδώ η ΑΕΚ και να προκύψει η πρόταση Νικολαΐδη ώστε να σταματήσει την καραμέλα «εγώ δεν βάζω άλλα λεφτά». Το ίδιο θα γράψω και για όσους συμφωνήσουν με αυτή την πρόταση. Γενικότερα δεν έχει λογική να πρέπει να φτάσει ένας σύλλογος σαν την ΑΕΚ στο γκρεμό, να αρχίσει την ελεύθερη πτώση στο κενό προτού εμφανιστεί μια χείρα βοηθείας.

Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα. Ξεκάθαρα πιστεύω ότι η αυριανή συνάντηση δεν θα βγάλει τίποτα ουσιαστικό. Μακάρι να διαψευστώ. Ίσως ας πούμε η έκπληξη του Τροχανά να είναι ένας επενδυτής ή μια χορηγία που θα δίνει έστω και τον αέρα ενός – δύο μηνών στην ΑΕΚ. Ίσως ο Παππάς να έχει στο τσεπάκι μια άλλη διέξοδο. Καλό είναι που υπάρχει θετική διάθεση και σχετική ανταπόκριση στο κάλεσμα Τροχανά. Εδώ, όμως, χρειάζεται ρεαλισμός. Προτάσεις υλοποιήσιμες. Αποδείξεις απτές. Γιατί από κοπανιστό αέρα και μπόλικα ψεύτικα χαμόγελα έχουν χορτάσει οι φίλοι της ΑΕΚ.

Be Sociable, Share!
 • John Kou

  Καλησπέρα Σταμ,
  πάντως το αναλάβει ο τίγρης την αεκ, όπως λένε οι κίτρινες εφημερίδες, μου μοιάζει το ίδιο πιθανό με το να έρθουν οι άραβες στον Παναθηναικό! Επίσης ο Παπας πρέπει να ακολουθεί τακτική σοφερ, δεν βάζω χρήματα και όλο φεύγω και παω στους supporters (που του ανήκουν εαν γνωρίζω καλά) και τα φιλικά του media δίνουν την εικόνα οτι φταίνε παντα οι άλλοι και όχι εκείνος!! Και κάτι ακόμα Σταμ. Συμφωνείς ότι τα δυνατά οικονομικά άτομα που δεν έχουν εμπορικές επιχειρήσεις ή δουλειές με το κράτος, όπως ο Πόλυς, ο Ζολώτας, ο οικογένεια Πολέμη, ο Ξυλάς και ο Νοτίας κατα την γνώμη μου, δεν θέλουν να έχουν πλέον σχέση με το ποδόσφαιρο?? Αν είναι έτσι, βγάζω το συμπέρασμα οτι η λίγδα που ελένχει το ποδόσφαιρο δεν θέλει σοβαρούς επιχειρηματίες!!

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Μια ένσταση για τον Νοτιά έχω. Κατά τα άλλα συμφωνώ

   • John Kou

    Σταμ, ένσταση για το ότι είναι σοβαρός, οικονομικά δυνατός, ή για το οτι δεν έχει δουλείες με το κράτος εννοείς??

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Ότι δεν έχει δουλειές με το κράτος Γιάννη